Featured By: Maya Basir December 13, 2022 @ 12:47pm

Nama Anna Jobling Di Tangga #7 Carian Tertinggi Google Malaysia, Bakal Lebar Sayap Ke Indonesia

Nama aktres jelita, Anna Jobling telah disenaraikan sebagai personaliti tempatan yang mendapat carian tertinggi di Google Malaysia, tahun ini.

Berada di tangga ketujuh, Anna terkejut dan percaya bahawa drama Melur Untuk Firdaus yang disiarkan di TV3 merupakan faktor utama namanya menjadi perhatian ramai.

“Saya terkejut apabila tersenarai di antara 10 personaliti paling banyak carian di Google Malaysia untuk sepanjang tahun ini.

“Saya yakin carian ini adalah atas sebab-sebab positif mengenai karier. Drama Melur Untuk Firdaus banyak membantu menaikkan nama saya, selain sokongan peminat dari Malaysia, Indonesia, Singapura, Brunei dan Asia Tenggara.

“Tersenarai dalam 10 individu paling banyak carian di Google membuatkan saya rasa lebih merendah diri kerana tak terfikir akan ada ramai individu yang melakukan carian nama saya,” katanya.

Menurutnya, platform Google ini dapat memberi peluang untuk lebih ramai orang dari seluruh negara untuk mengenalinya.

Susulan perkara itu, Anna berjanji untuk bekerja lebih keras dan akan melakukan yang terbaik dalam bidang seni.

“Saya rasa semua orang menggunakan carian di Google apabila mahu mendapatkan info, jadi saya berterima kasih kerana ia membuatkan saya mahu terus memberikan yang terbaik dalam karier.

“Pihak pengurusan saya, Mask Team juga merangka banyak perancangan berkaitan karier saya dan Alhamdulillah semuanya boleh dikatakan berjaya.

“Insya-Allah untuk tahun 2023 ini, saya dalam perancangan melebarkan sayap saya ke negara seberang, Indonesia,”katanya.

Menerusi perkongsian data oleh Google, carian tertinggi di Google Malaysia ialah Perdana Menteri ke-10 iaitu Datuk Seri Anwar Ibrahim.

Selain Anna, antara yang berada dalam carta 10 keatas ialah kehilangan bekas personaliti TV3, Zalina Azman, pelakon kanak-kanak, Nik Adam Mika dan penyanyi Yasin Sulaiman.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Trending Fri, 29 Jan 2021
Featured Mon, 24 Dec 2018

12 Jenis Ubat Yang Wajib Anda Simpan Di Rumah

Ubat-ubat ini boleh beli di farmasi berdekatan.

Featured Mon, 10 Jan 2022

Omicron Petanda Covid-19 Bakal Berakhir Ramal Pakar

Varian terbaru Covid-19, Omicron mungkin menjadi petunjuk pandemik Covid-19 yang telah melanda dunia selama lebih dua tahun akan berakhir dalam tahun ini kata seorang pakar pernafasan di Hospital Vichaiyut Bangkok, Thailand. The Nation Thailand melaporkan,

Hiburan Sun, 24 Dec 2017

Ketepi soal jodoh, Hans akui penat

Tumpuannya kini hanya untuk kerjaya dan soal jodoh diketepikan buat seketika.

Hiburan Sat, 8 Sep 2018

Cheryl Samad Kembali Beraksi Dalam The Bridge

Cheryl Samad kini muncul dengan drama terbaru lakonannya yang bakal ditayangkan di saluran ntv7 pada 26 November ini berjudul The Bridge

Featured Thu, 9 Jun 2022
Featured Thu, 29 Dec 2022

Terpengaruh Drama Korea, Achey Belikan Isteri Telefon ‘Flip’ Skrin

Gara-gara terpengaruh dengan drama Korea Selatan, pelawak terkenal, Achey menghadiahkan isterinya, Nor Hasanah Yahaya atau Anne sebuah telefon baharu jenis ‘flip’ skrin. @anne_achey21 Pengaruh cerita korea kuat sangat 😅 #samsungzflip4 ♬ bunyi asal – Anne_achey21✅

Hiburan Thu, 5 Sep 2019

Gitaris Aji, Meninggal Dunia Sehari Selepas Sambut HariJadi Ke-50

Selepas arwah Kelly, kini industri muzik kehilangan Aji pula.

Featured Fri, 28 May 2021

Berlepas Untuk Misi Bantuan Ke Gaza, Ebit Lew Mohon Doa Orang Ramai

Sikap pendakwah terkenal, Ebit Lew yang sentiasa ringan menghulurkan bantuan kepada insan yang memerlukan menjadikan beliau disegani ramai. Segala bentuk bantuan yang disalurkan Ebit Lew tanpa mengira agama dan kaum turut menjadikan beliau ikon terbaik

Featured Thu, 5 Aug 2021

Wujudkan 320,000 Peluang Kerja – Menteri Kewangan

Menurut Menteri Kewangan Tengku Datuk Seri Zafrul Abdul Aziz, kerajaan menerusi inisiatif Majlis Pekerjaan Negara sudah berjaya membantu mewujudkan 320,000 peluang pekerjaan setakat ini. Beliau berkata, majlis itu ditubuhkan dengan sasaran mewujudkan 500,000 pekerjaan dan

| Live TV