Hiburan By: Ad Ops August 6, 2018 @ 3:04pm

Neelofa Sekali Lagi Ke Pentas Antarabangsa?

Namanya bukan sahaja sudah menjadi trending dalam carian google , namun Noor Neelofa Mohd Noor adalah contoh dan inspirasi bagi sesetengah wanita di Malaysia.

Selain menjadi seorang usahawan, beliau juga turut aktif dalam bidangan pengacaraan dan lakonan. Justeru itu Lofa adalah antara selebriti Malaysia pertama yang mampu melebarkan sayapnya ke pentas antarabangsa menerusi fesyen muslimah.

Merupakan duta bagi pengeluar perhiasan terkemuka dunia, Swarovski selama tiga tahun berturut-turut dan masih menyambung kontrak bersama Swarovski selama setahun lagi. Lofa menyifatkan ia adalah antara impian beliau. 

“Inilah impian saya yang mahu meneroka pasaran antarabangsa menerusi pintu fesyen Muslimah. Harapan saya, penggemar fesyen dunia membuka mata terhadap fesyen Muslimah dan hijab.

“Saya lihat, tidak ramai selebriti dan ikon bertudung memulakan langkah berani untuk fesyen hijab. Hanya supermodel cantik Amerika Syarikat keturunan Somalia, Halima Aden, yang agak ke depan dalam berbuat demikian.

“Saya mengharapkan kerjasama saya dengan jenama LV memberi nafas dalam fesyen berhijab. Walaupun jenama antarabangsa, tetapi mereka semakin terbuka untuk mencuri perhatian wanita bertudung.” Katanya yang kini menjalinkan kerjasama dengan jenama Louis Vuitton (LV) Malaysia

Menurut Bintang Paling Popular, Anugerah Bintang Popular BH (ABPBH) ke-29 ini, LV Malaysia antara jenama yang terlebih dahulu melamar beliau untuk menjalinkan kerjasama.

“Ia membabitkan kempen untuk baju, kasut dan skaf jenama terkenal ini. Apa yang menarik, mereka bertanya mengenai kisah penghijrahan dan fesyen bertudung sebelum bersetuju untuk bekerjasama.” Katanya yang akan menyertai Minggu Fesyen Paris pada September depan

Lofa juga berhasrat untuk membawa jenama tudungnya sendiri, Naelofar Hijab ke pentas antarabangsa apabila mempunyai ruang terbuka.

“Saya percaya, peluang semakin terbuka apabila menyertai Minggu Fesyen Paris. Saya mahu terbabit dengan kempen global untuk membuktikan wanita berhijab tidak ketinggalan dalam berfesyen.

“Saya pernah menerima kritikan netizen apabila menggayakan pakaian bersaiz besar dilengkapi beg pinggang label jenama terkemuka, tetapi saya tidak gentar kerana saya lihat orang Malaysia sukar menerima fesyen.” Katanya 

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Events Sat, 26 Jan 2019

Gabungan Jaclyn Victor, Siti Nordiana Hangatkan Pentas Prelude AJL33

Wow! Kalau showcase prelude pun dah meremang bulu roma, apatah lagi kalau AJL33 nanti kan?

Hiburan Wed, 18 Apr 2018

Kenapa Syanie Kecil Hati?

Mentaliti seperti ini yang membuat orang berbadan besar berasa rendah diri dan kurang keyakinan. Jangan pandang rendah kerana kami juga layak dihormati

Hiburan Wed, 9 Jan 2019

Kehilangan Pekan Jadi Tanda Tanya, Rita Rudaini Buat Laporan Polis

Semoga Pekan cepat ditemui, kesian Mummy Rita dah rindu sangat tu…

Hiburan Sun, 26 Aug 2018

Giliran Zizi Kirana Pula Di Kecam Teruk

“Tak Perlu Nak Tutup Pun, Orang Tetap Mengata”

Hiburan Thu, 23 Nov 2017

PANDAI WAK DOYOK PILIH?

Malika juga turut meng upload gambar bersama kekasihnya itu berserta status yang mungkin secara tidak langsung memberi hint tentang relationship beliau bersama Wak.

Hiburan Thu, 19 Sep 2019

Demi Anak, Kris Dayanti Sanggup Naik Bas?

Selamat Hari Jadi, Amora!

Hiburan Thu, 21 Nov 2019
Hiburan Tue, 28 Jan 2020

Jennifer Lopez Kongsi Kata Semangat Buat Isteri Mendiang Kobe Bryant

Hari yang sedih bagi seluruh dunia yang merasai kehilangan Kobe…

Hiburan Mon, 18 Nov 2019

| Live TV