Hiburan By: Mohd Fuad Mohd Noor August 22, 2018 @ 3:00pm

Netizen Anggap Sharifah Sakinah ‘Wakil Rakyat’

Mentang-mentang pelakon dan pengacara, Sharifah Sakinah seorang yang agak lantang bersuara, netizen menganggap dirinya seperti wakil rakyat untuk menyuarakan pendapat bagi pihak mereka.

Baru-baru ini, terdapat individu yang meminta Sakinah menegur sikap selebriti popular, Fazura yang dianggap ‘hipokrit’. Kenapa pula tu?

Malah, Sakinah juga dilihat mendedahkan e-mail yang diterima olehnya menerusi Instagram miliknya.

 

Fazura dilabel sebagai seorang yang cakap tidak serupa bikin kerana pelakon itu menggunakan model berbadan gempal sebagai gimik dalam pertunjukan fesyen Fazbulous dengan slogan ‘Beauty Comes In All Sizes’ pada KLFW2018 baru-baru ini, tetapi hakikatnya Fazura tetap mempromosikan ubat pelangsingan badan di media sosial beliau.

Sakinah menegaskan beliau bukan ‘wakil rakyat’ untuk menyuarakan pendapat netizen diluar sana. Tetapi, beliau tetap bersuara sebagai seorang public figure, kerana bagi Sakinah masyarakat tetap akan mencari kesalahan mereka walau apa pun yang dilakukan.

Pada masa yang sama, beliau menasihati pengirim e-mel tersebut untuk ‘move on’ dan lupakan kes Fazura.

Apapun, rata-rata netizen bersetuju dengan pendapat Sakinah. Mungkin individu terbabit menyalah anggap tujuan sebenar  Fazura menggubakan model berbadan gempal sempena KLFW 2018 yang lepas. So, diharap netizen diluar sana lebih bersikap terbuka terhadap idea dan kreativiti seseorang artis itu okay!

Ditulis Oleh : Nik Nur Amira

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Sat, 10 Aug 2019

Iqram Dinzly Buat Hal Lagi?

Apa pula kali ini?

Hiburan Mon, 4 Jun 2018

Nora Danish Sedih Netizen Kutuk Baby Ney Ney Lagi!

Status selebriti bukan bermaksud dia perlu menerima dan menelan apa yang dikatakan oleh netizen tentang dirinya atau keluarga. Kerana, beliau juga mempunyai perasaan sama seperti orang lain malah lebih beremosi dan sensitif kerana beliau adalah orang seni

Hiburan Thu, 7 Feb 2019

Umum Buka Tudung, Instagram Emma Maembong Dihujani Komen ‘Pedas’

Cakap baik-baik, doa baik-baik. Bukan apa, takut pula kecaman yang disebut tu berbalik pada diri sendiri. Moh doa baik-baik untuk Emma!

Hiburan Wed, 4 Dec 2019

Police Have Ruled Out Autopsy On Cha In Ha’s Body To Respect His Family Wishes

police have also asked the public not to spread rumors…

Events Mon, 9 Sep 2019

Get Inside KLFW 2019 Exclusive Collection By Ezuwan Ismail And Alia B, These Are Our Top 5 Favourite Looks

It was all about edgy prints and fairytales fantasy with these two local designers.

Hiburan Wed, 15 Aug 2018

Tiada Sebab Beto Tolak Tawaran Berlakon KLGU

Jujur saya akui penggambaran drama ini sangat memenatkan. Maklum saja ia merupakan filem aksi namun kebersamaan kami dalam naskah epik ini membuatkan tempoh penggambaran berjalan tidak terasa lama.

Hiburan Tue, 15 Jan 2019
Hiburan Thu, 24 May 2018

Kenapa Zizi Kirana Digelar Bodoh Dan Munafik?

Namun, beliau nampaknya tidak mudah melatah apabila Zizi sendiri memohon agar mendoakan yang baik-baik buat dirinya danmeinta agar netizen berhenti menggelar dirinya munafik.

Hiburan Mon, 16 Dec 2019
Hiburan Fri, 30 Nov 2018

” Anugerah Itu Satu Rezeki, Saya Takkan Tolak” – Ella

Tak sabar rasanya nak tunggu lagu baru dari kakak kita ni kan?

| Live TV