Featured By: Maya Basir September 1, 2022 @ 2:26pm

Netizen Sangsi Dengan Percutian Mewah, Ini Respons Hairul Azreen

Pasangan selebriti Hairul Azreen dan Hanis Zalikha mencuri perhatian ramai menerusi video percutian mereka sekeluarga ke New Zealand baru-baru ini.

Memetik laporan Boom, percutian selama 10 hari itu adalah hadiah Hairul untuk keluarganya setelah penat mencari rezeki.

“Saya sibuk bekerja dan bila ada masa, saya akan bawa keluarga bercuti. Itu saja tujuan hidup saya sekarang. Jadi saya cari duit dan kemudiannya gembirakan keluarga saya.

“Sebenarnya sebelum itu saya menjalankan penggambaran filem Bakara di Turki. Selepas tiga atau empat hari balik, saya dan Hanis merancang, lalu kami putuskan untuk ke sana,” ujarnya.

Menurut pelakon filem Paskal ini, sejak dulu lagi dia sering memberi ganjaran pada diri sendiri dan suka melakukan perkara yang menggembirakan hatinya bersama keluarga.

“Dari dulu lagi saya mempunyai prinsip begitu, sejak saya bekerja cat jalan lagi. Ketika itu, bila hari cuti saja, saya pergi mandi air terjun.

“Ia sebenarnya bergantung kepada diri kita, contohnya kalau gaji kita RM1,500 sebulan, kadang-kadang kita rasa kita tak mampu nak beli sesuatu dan saya pernah merasai hidup sebegitu.

“Jadi saya hanya pergi mandi air terjun, sebab tak memerlukan perbelanjaan yang tinggi. Sebab nanti kita akan tertekan, kita kerja kuat untuk apa?

“Bagi yang belum berkahwin, pastinya cari duit untuk berkahwin, kemudian cari duit untuk beli rumah, dan bila sudah ada keluarga, rumah dan kereta, apa pula? Sudah tentu untuk bergembira dengan keluarga,” katanya.

Menjawab kesangsian umum tentang kemewahan miliknya, disamping berlakon, Hairul juga melakukan pekerjaan yang lain.

“Biarlah orang tahu saya berlakon sahaja. Saya juga ada melakukan kerja lain, tapi tak perlulah saya bercerita. Seperti hari ini saya hadir ke Manic Studio sebagai duta untuk studio ini dan pada masa sama mengajak orang ramai untuk bersukan,” katanya.

Terdahulu, Hairul mencuri perhatian netizen menerusi percutian mewah di beberapa buah negara antaranya Maldives, London dan Australia, termasuk menaiki jet peribadi bersama jutawan terkenal, Tan Sri Vincent Tan.

Sumber: Boom

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Anugerah Sun, 12 Feb 2023

AJL 37: Wow! Gabungan Wany Hasrita Bersama De Fam Antara Yang Bakal Hangatkan ‘Opening’ AJL 37 Malam Ini

Opening pun dah gempak guys! Jangan lupa malam ni 9 malam di TV3 okay

Featured Wed, 15 May 2019
Hiburan Thu, 16 Jan 2020
Trending Thu, 27 Sep 2018

Lorong Tengah Hanya Untuk Memotong, Netizen Sindir Pemandu ‘Bengap’?

Kalau dalam situasi video tadi, andai kata kereta yang record & kereta mangsa keadaan stay kiri je (since kiri kosong), bezza yang laju tu tak perlu pun jadi pelesit tukar lorong kiri ke kanan hujung hujung (memang bahaya sebab blind spot). Ini tak…

Trending Sun, 26 Jan 2020

TH tanggung kos bayaran visa bakal jemaah haji

Lembaga Tabung Haji (TH) akan menanggung kos bayaran visa 300 Riyal Saudi (SAR) (bersamaan kira-kira RM326) yang perlu dibayar 31,600 bakal jemaah haji selepas kerajaan Arab Saudi memperkenalkan caj berkenaan bermula musim Haji 1441H/2020M. Pengurus […]

Trending Fri, 13 Mar 2020
Featured Wed, 6 Mar 2019
Fab Foodies! Tue, 7 May 2019
Featured Wed, 13 May 2020
error: Content is protected !!