Hiburan By: Del14 November 19, 2019 @ 11:57am

NICO G Sedia Gegarkan Negara Dengan ‘Siaga’

Selepas kejayaan lagu ‘KGB’ dari album  terbaharu pelopor muzik hip hop negara, NICO G iaitu ‘Black Edition Vol.1‘ ,  kini  mereka tampil dengan video muzik kedua bagi single kedua mereka yang berjudul ‘Siaga’.

‘Siaga’ yang bermaksud siap sedia adalah lagu ciptaan NICO G bersama Sabbala, KC dan Muariffah, anggota kumpulan Hip Hop tempatan bernama Lawalah Familia. 

Biarpun kedua buah lagu tersebut beserta video muziknya telah diperkenalkan sewaktu majlis pelancaran yang diadakan 9 Oktober lalu, NICO G telah memilih untuk menunda tayangan video muzik ‘Siaga’ buat tontonan umum kerana memberi jalan bagi lagu dan video muzik ‘KGB’ dahulu apabila lagu tersebut menerima reaksi luarbiasa daripada peminat-peminat dan pendengar muzik tempatan. 

Baca: Selepas 27 Tahun, Akhirnya Nico G…

Langkah tersebut dianggap strategi terbaik bagi mengambil kesempatan atas sambutan hangat terhadap lagu ‘KGB’ dan menyimpan karya istimewa ‘Siaga’ ke satu tarikh yang lebih sesuai.

Baca: NICO G Pertaruhkan KGB, Tampil Dengan Imej Lebih Ghetto!

Namun begitu, NICO G masih meneruskan aktiviti publisiti bagi album Black Edition Vol. 1 bagi program-program televisyen dan stesen radio tempatan bagi mempromosikan kedua-dua buah lagu sekaligus seperti perancangan awal. 

Video muzik ‘Siaga’ berdurasi selama lima minit telah diterbitkan secara usahasama antara NICO G Entertainment dengan Didz Squad Studio dengan mengetengahkan konsep drama muzikal dengan suasana dan tema ala mafia Itali. Think Godfather!

Di dalam video muzik tersebut, peminat-peminat dapat menyaksikan M.D. Nico, Dino G dan Affa melakonkan watak sambil menyanyikan lirik lagu ‘Siaga’ seolah-olah berdialog. 

Penggambaran video muzik dengan konsep yang pertama seumpamanya hanya mengambil masa selama tiga jam dan diadakan sepenuhnya di butik pereka sut tersohor, Bon Zainal yang bertempat di Sri Hartamas.

Bon Zainal juga telah memberikan sentuhan peribadinya dengan merias dan menggayakan setiap ahli NICO G dengan pakaian sut tajaan dari jenamanya sendiri. 

NICO G dijadualkan untuk melancarkan dua buah lagu lagi pada 14 Disember akan datang di sebuah pesta muzik anjuran mereka iaitu Kuala Lumpur Hip Hop Festival 2019.

Peminat-peminat NICO G boleh menantikan album penuh ‘Black Edition Vol. 1’ yang akan berada di pasaran pada bulan Februari 2020. 

Saksikan video muzik ‘Siaga’ dengan klik link YouTube berikut SIAGA BY NICO G | BLACK EDITION VOL. 1

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

LIFESTYLE Thu, 6 Sep 2018

Kaum Lelaki, Awas Dengan Jenis Serangan Ini!

Lelaki pun ada penyakit yang digelar pembunuh dalam senyap. Nak tahu jom baca perkongsian ini

Hiburan Sat, 1 Dec 2018

Intan Najuwa Dicemuh Kerana Tak Reti Isi Minyak Kereta?

Alamak, betul ke ni? Dia bergurau je kot…

Hiburan Wed, 2 Jan 2019

Liyana Jasmay ‘Tunjuk Taring’

LJ bakal tampil dengan filem terbaru beliau. Nak tahu apa ? Jom klik artikel ini

Hiburan Mon, 4 Nov 2019

Akhirnya Rihana Oksana Kongsi Wajah Tengku Ismail Leon Yang Mirip…

Akhirnya, Rihana Oksana mendedahkan foto wajah anak sulungnya yang diberi nama Tengku Ismail Leon Petra, cahaya mata hasil perkahwinannya dengan Sultan Muhammad V menerusi laman Instagram miliknya dua hari lalu.          View

Hiburan Sun, 17 Jun 2018

Remy Ishak Dedah Pernah Alami Depresi

Bagi saya real man akan face the problem

Featured Wed, 15 Sep 2021

Kerajaan Mampu Laksanakan Tambahan Skim i-Citra RM 10,000, i-Survive RM 5,000 One Off Kepada B40 M40′

Umum maklum, kerajaan telah memperkenalkan kemudahan pengeluaran i-Citra yang berjumlah RM 5,000 one off kepada rakyat. Namun, cadangan agar kerajaan dapat menambah baik skim i-Survive membabitkan pemberian pinjaman automatik sehingga RM 5,000 kepada rakyat telah

Events Wed, 24 Apr 2019

「马来西亚音乐周」齐集本地品牌和唱作人!推广本地原创好音乐

「马来西亚音乐周」齐集本地品牌和唱作人!长达7天的音乐活动获旅游部支持,冀增加本地品牌今年的额外收入5000万令吉。

Hiburan Mon, 14 Oct 2019

Jerebu Terburuk Di Kota Palembang

Jarak Penglihatan Kurang 150 Meter

| Live TV

error: Content is protected !!