Hiburan By: Del14 November 19, 2019 @ 11:57am

NICO G Sedia Gegarkan Negara Dengan ‘Siaga’

Selepas kejayaan lagu ‘KGB’ dari album  terbaharu pelopor muzik hip hop negara, NICO G iaitu ‘Black Edition Vol.1‘ ,  kini  mereka tampil dengan video muzik kedua bagi single kedua mereka yang berjudul ‘Siaga’.

‘Siaga’ yang bermaksud siap sedia adalah lagu ciptaan NICO G bersama Sabbala, KC dan Muariffah, anggota kumpulan Hip Hop tempatan bernama Lawalah Familia. 

Biarpun kedua buah lagu tersebut beserta video muziknya telah diperkenalkan sewaktu majlis pelancaran yang diadakan 9 Oktober lalu, NICO G telah memilih untuk menunda tayangan video muzik ‘Siaga’ buat tontonan umum kerana memberi jalan bagi lagu dan video muzik ‘KGB’ dahulu apabila lagu tersebut menerima reaksi luarbiasa daripada peminat-peminat dan pendengar muzik tempatan. 

Baca: Selepas 27 Tahun, Akhirnya Nico G…

Langkah tersebut dianggap strategi terbaik bagi mengambil kesempatan atas sambutan hangat terhadap lagu ‘KGB’ dan menyimpan karya istimewa ‘Siaga’ ke satu tarikh yang lebih sesuai.

Baca: NICO G Pertaruhkan KGB, Tampil Dengan Imej Lebih Ghetto!

Namun begitu, NICO G masih meneruskan aktiviti publisiti bagi album Black Edition Vol. 1 bagi program-program televisyen dan stesen radio tempatan bagi mempromosikan kedua-dua buah lagu sekaligus seperti perancangan awal. 

Video muzik ‘Siaga’ berdurasi selama lima minit telah diterbitkan secara usahasama antara NICO G Entertainment dengan Didz Squad Studio dengan mengetengahkan konsep drama muzikal dengan suasana dan tema ala mafia Itali. Think Godfather!

Di dalam video muzik tersebut, peminat-peminat dapat menyaksikan M.D. Nico, Dino G dan Affa melakonkan watak sambil menyanyikan lirik lagu ‘Siaga’ seolah-olah berdialog. 

Penggambaran video muzik dengan konsep yang pertama seumpamanya hanya mengambil masa selama tiga jam dan diadakan sepenuhnya di butik pereka sut tersohor, Bon Zainal yang bertempat di Sri Hartamas.

Bon Zainal juga telah memberikan sentuhan peribadinya dengan merias dan menggayakan setiap ahli NICO G dengan pakaian sut tajaan dari jenamanya sendiri. 

NICO G dijadualkan untuk melancarkan dua buah lagu lagi pada 14 Disember akan datang di sebuah pesta muzik anjuran mereka iaitu Kuala Lumpur Hip Hop Festival 2019.

Peminat-peminat NICO G boleh menantikan album penuh ‘Black Edition Vol. 1’ yang akan berada di pasaran pada bulan Februari 2020. 

Saksikan video muzik ‘Siaga’ dengan klik link YouTube berikut SIAGA BY NICO G | BLACK EDITION VOL. 1

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Fri, 22 Dec 2017

BRONT PALARAE JADI ORANG YAHUDI?

Selepas Kejayaan filem Pengabdi Setan, nama Bront Palarae sudah tidak asing lagi dikalangan peminat Malaysia mahupun Indonesia

Hiburan Wed, 5 Jun 2019

Sufi Rashid Teruja Tahun ini Tidak Bujang

Sufi Rashid berasa teruja kerana tahun ini merupakan tahun terakhir beraya berstatus bujang.

Hiburan Thu, 4 Oct 2018

Tupac is Alive and in Malaysia???

A video footage of Tupac in Malaysia is going viral right now.

Events Mon, 9 Jul 2018

Alhamdulillah! Siti Sarah Sudah Mula Berhijab

Siti Sarah nampaknya tampak selesa dan kelihatan cantik dengan imej terbaharu beliau kan? Siapa setuju, angkat tangan!

Fab Foodies! Wed, 29 May 2019

13,000 Kotak Licin Dijual, Penangan Absolut Chocolat Bukan ‘Beshe-Beshe’

Wow, power betul penangan Kek Absolut Chocolat ni. Korang dah try ke belum?

Trending Hari Ini Thu, 11 Jun 2020
Trending Tue, 21 Apr 2020

MKI Umum Tiada Solat Terawih Di Seluruh Negara Ramadan Ini

Ini hakikat yang terpaksa diterima..

Hiburan Fri, 23 Aug 2019

Jimat Kos Demi KRON, Opie Zami Sanggup…

Filem fiksyen pengembaraan ini mula memasuki pawagam sejak semalam (22 Ogos 2019)

Hiburan Sun, 22 Jul 2018

Boyfriend Saya Bukan Suami Sakinah, Jangan Fitnah!

Saya tak tahu macam mana orang boleh kata wajah mereka sama. Isu ini membuatkan saya tertekan kerana saya memang tidak bercinta dengan suami orang.

Events Tue, 4 Dec 2018

Jom Makan Cendol PERCUMA Dengan Penyampai Kool FM Sabtu Ini

Wah, free cendol for everyone…Jom ke empat lokasi terpilih bermula Sabtu ini!

| Live TV