Hiburan By: SGMS Enal December 23, 2017 @ 4:33am

One Nation Emcees, Mimi Fly Katanya Sudah Bercerai

One Nation Emcees, Mimi Fly mengesahkan perkahwinannya dengan Mohd Firdaus Hajar sudah menemui noktah, baru-baru ini.

“Iya, kami sudah berpisah. Masih baru, dalam bulan ini. Pada awalnya, saya berhasrat untuk menjelaskan semuanya pada awal tahun depan, tetapi apabila ramai yang sudah menghidu, lebih baik saya leraikan persoalan itu.

“Saya anggap jodoh kami berdua hanya setakat itu. Kami sudah tidak mampu lagi menempuh hidup bersama. Barangkali silap saya juga hingga bekas suami sukar menguruskan saya yang banyak kerenah ini,” katanya.

Spekulasi keretakan rumah tangga Mimi atau nama sebenarnya, Shamimi Amalina Norhisham, 30, dan Mohd Firdaus tercetus apabila penyanyi itu tidak lagi memuat naik gambar berdua, selain memadam semua foto bersama yang pernah dikongsi di laman sosial.

Andaian itu diperkuatkan lagi apabila Mohd Firdaus yang sebelum ini menguruskan Mimi, dilihat tidak lagi menemaninya setiap kali menjayakan persembahan. Pasangan itu diijabkabulkan pada 16 Mei 2015.

Tambah Mimi, selama hampir tiga tahun hidup bersama, banyak kesilapan yang dilakukannya dan dia tidak sanggup lagi membiarkan Mohd Firdaus bersendirian menggalas tanggungjawab.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Tue, 12 Feb 2019

Gambar Wanita Mirip Emma Maembong Beraksi Lucah Tersebar?

Agak-agak la nak edit pun adoi. Tak payah la korang nak buat dosa edit…

Hiburan Mon, 20 Aug 2018

Sharifah Amani Bagi Warning?

Namun, sebaik sahaja ditanya oleh netizen filem manakah yang mengundang spekulasi pelakon popular Gubra ini, Amani bagaimanapun tidak menjawab persoalan tersebut dengan hanya berdiam diri

Hiburan Fri, 17 Nov 2017

Malam Berinai Izara Aishah Tema Bollywood

Malam berinai Izara Aishah tema bollywood meriah dan dikongsikan oleh Datuk Siti Nurhaliza sendiri di Instagram nya

Hiburan Mon, 27 Aug 2018

Tahniah! Raja Ilya Kahwin Mat Salleh

Raja Ilya memaklumkan bahawa TWG telah menulis sebuah puisi menyatakan perasaan beliau mahu mengahwini dirinya dan ianya cukup menyentuh perasaan

Hiburan Wed, 17 Apr 2019

‘DETAIL’ Buah Tangan Terbaharu Alif & SonaOne

Anda sudahpun mendengar lagu pertama mereka berjudul “Obvious” dan ini diikuti dengan persembahan sepenuhnya dalam Bahasa Melayu lewat “Pun Boleh” yang penuh bertenaga.

Hiburan Tue, 13 Nov 2018

Kongsi Pentas Bersama Lagenda, Cassidy Anderson Macam Tak Percaya

Cassidy bakal menyampaikan tiga buah lagu termasuk lagu duet bersama dua penyanyi lagenda tanah air itu. Jom ke Istana Budaya bermula 20- 23 Disember ini!

Hiburan Fri, 1 Jun 2018

Syura Hidap Penyakit Misteri, Punca Badan Semakin Susut?

Penyanyi ini memberitahu, berat badan beliau semakin susut akibat penurunan berat badan beliau daripada 60kg sehinggalah ke 49kg kerana? Nak tahu, korang kenalah baca artikel ni okay!

Contest Wed, 17 Apr 2019

Lagu Cinta Kita Kini Di Youtube!

Korang nak tengok bagaimana agaknya peserta ini memilih pasangan mereka? Saksikan Lagu Cinta kita hanya di Youtube

Hiburan Wed, 9 Jan 2019

Alycia自爆被同事网络霸凌!新歌提醒人要谨言慎行

Alycia暌违2年推出新专辑!专辑概念与网络霸凌有关,记者会上更自爆曾被前同事网络霸凌一事,让人颇为震惊!

Hiburan Wed, 26 Sep 2018

Lirik ‘Tak Perlu Ungkapkan’ Tiada Kaitan Dengan Hidup Qaidzul

Kata Qaidzul, lagu ini tiada mengena dengan pengalaman saya tetapi saya yakin pasti ramai lelaki yang pernah melalui keadaan sedemikian. Betul ke tu? Hehe

| Live TV