Hiburan By: tex_admin November 12, 2018 @ 3:45pm

Onew’s Military Enlistment Date Announced

Oh no! It seems like it’s Onew’s turn to go into the military for his national service at the end of this year. Fans are obviously not looking forward to it but SM Entertainment has made an official statement regarding this.

However, Onew doesn’t want his enlistment to be hyped.

According to Allkpop, they wrote,

“Onew is enlisting on December 10. He wishes to quietly enlist, so to respect his wishes, we won’t be revealing his enlistment time or base camp location.

“We won’t be holding any separate events either.”

Seeing as Onew will be the first SHINee member to do his mandatory military service, fans are pretty worried about seeing their oppa go.

Some fans wrote,

“Hoping Onew will not get injured during his service.”

“I hate to see December come but I’m already looking forward to October 2020.”

The leader of SHINee will be expected to serve as an active duty soldier.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Sat, 29 Dec 2018

‘ Kalau Saya Tahu Seronok Macam Ni, Sudah Lama…’ Anuar Zain Mengaku Seronok Guna Sosial Media

Korang dah follow ke belum? Kalau belum, cepat follow abam Nuar hari ini!

Hiburan Sun, 18 Aug 2019

Wow…Tiket Konsert Exists Reunion Licin Habis!

Walaupun tiket konsert di Singapura sudah habis terjual, peminat dari negara itu masih boleh menonton persembahan Exist dengan membeli tiket konsert yang akan berlangsung di Stadium Malawati Shah Alam pada 28 September nanti.

Hiburan Wed, 10 Jan 2018

Saya Tidak Boleh Lawan Selamanya

Bukan mudah untuk melawan penyakit kanser dimana dirinya sendiri tidak berada di dalam keadaan yang baik dan masih lagi tabah menghadapinya

Hiburan Tue, 24 Apr 2018

Kate Middleton And Prince William Showoff Newborn Prince

The royal couple just got their third child!

Hiburan Thu, 9 Aug 2018

Bukan Merajuk, Elfira Loy Sibuk Urus Studio Gaya Hidup

Ramai di antara mereka yang memiliki produk dengan kandungan yang bagus tetapi tiada lokasi cantik untuk mengambil gambar. Background sebenarnya sangat penting agar produk mereka tampak kualiti dan profesional.

Hiburan Sat, 1 Sep 2018

Hamil Anak Kedua, Puteri Sarah Kongsi Pengalaman Luar Biasa

Kesakitan itu bukan hanya sesekali datang, ada ketika dirasai sepanjang hari. Nak ambil ubat, risau bahayakan kandungan pula…

Hiburan Thu, 8 Mar 2018

Elvina pilih ‘Datuk’ selepas putus hubungan setahun!

Datuk Mohd Haniff Borhan akan meminang Elvina terlebih dahulu kira-kira sejam sebelum majlis akad nikah berlangsung.

Hiburan Thu, 19 Apr 2018

Kini Hafiz Suip Ubah Penampilan Diri!

Namun, kemunculan penyanyi yang berasal dari Sarawak ini mencuri perhatian netizen apabila tampil dengan imej berserban dan berjubah.

Hiburan Thu, 11 Jan 2018

INSAF LAH WAHAI LAHANAT! FATHIA LATIFF DIKECAM LAGI

Semoga Fathia Latiff menjadikan komen dari netizen itu sebagai sesuatu yang positif untuk berjaya pada masa akan datang

Hiburan Mon, 3 Jun 2019

ntv7, 八度空间及One FM新闻录影棚开放参观 [报名表格]

配合ntv7及八度空间《校园主播培训营》的活动开跑,电视台也安排了ntv7、八度空间及One FM 新闻录影棚开放参观活动,赶快报名参与!

| Live TV