Hiburan By: Del14 January 21, 2020 @ 1:00pm

“Orang Kenal K-Clique Dulu Baru Kenal Saya” – MK Tepis Dakwaan Lebih Popular

Penyanyi MK daripada kumpulan K-Clique meluahkan rasa syukur apabila kehadiran mereka di dalam industri muzik semakin mendapat perhatian dan sehinggakan mereka dinobatkan artis tempatan yang mendapat jumlah penstriman tertinggi sepanjang 2019 di Spotify dan mengalahkan artis popular seperti Faizal Tahir dan Siti Nuharliza.

Berikutan daripada populariti yang dikecapi, MK mahupun K-Clique kerap mendapat undangan persembahan di Semenanjung, Sarawak dan Singapura dan terpaksa berulang alik dari Sabah demi memenuhi jemputan yang semakin lebat. 

Walau bagaimanapun, MK atau nama sebenarnya Muhammad Hairi Amin Hamdan (24), menafikan dakwaan bahawa dia mahupun anggota K-Clique sering lambat ke lokasi persembahan dan kadang-kadang tidak muncul langsung walaupun sudah dibayar. 

Malah, tidak lama dahulu, MK pernah berkongsi melalui Instagram Story di mana dia teruja apabila mendapat tahu adanya bilik hotel di lapangan terbang yang boleh digunakan untuk tidur dan bersiap-siap jika ada penerbangan pada waktu-waktu yang tidak menentu kerana sering terkejar-kejar untuk menaiki pesawat. 

“Belum pernah lagi terjadi seperti apa yang dikatakan. Alhamdulillah, setakat ini semua orang berpuas hati dengan kami. 

“Saya dan anggota K-Clique masih lagi base di Sabah. Tawaran persembahan pula dari merata tempat..kadang-kadang di Kuala Lumpur, esok di Sabah…lusa kami di Kuching, Sarawak, lepas tu di Singapura pula.

“Saya memang tak mampu nak beri 100% untuk datang awal dari waktu show. Kadang-kadang sempat sampai seminit je awal, ada juga masanya terlewat tapi Alhamdulillah…organizer dan client semua masih faham dengan keadaan kami. Masih belum lagi ada kes berat seperti ‘no show’ dan sebagainya,” kata MK kepada XTRA ketika ditemui di majlis anugerah Era Digital Muzik Awards (EDMA 2019) baru-baru ini.

Kumpulan K-Clique berjaya memenangi dua anugerah pada malam itu, iaitu kategori Lagu Featuring Hit dan Rappers Paling Onz. 

“Semua itu rezeki dari Atas. From nothing to somebody, from somebody to nothing pun boleh jadi balik sebenarnya. Apa-apa pun syukur ke atas rezeki dan untuk tahun 2020, kami hanya mahu kekal konsisten dalam menghasilkan lagu-lagu yang lebih baik tahun ini,” ujar MK lagi. 

Berbicara tentang sama ada anggota K-Clique lain berkecil hati dengan populariti yang dikecapi MK, dia dengan pantas mengatakan ‘tidak’.

“Saya pun orang kenal dari K-Clique. Jadi orang akan kenal mereka dulu, baru saya..jadi tak ada isu yang saya lebih popular.

“Tahun ini anggota K-Clique masing-masing akan ada hala tuju dalam karier mereka sendiri. Ada di antara kami yang mempunyai projek, akan keluarkan single atau album contohnya Tuju  akan mengeluarkan album  tahun ini.

“Benda-benda seperti itu bukan halangan, malah membuka lebih banyak pintu bagi diri masing-masing atau bagi kumpulan kami,” jelas MK apabila dikatakan menerima lebih perhatian daripada anggota K-Clique yang lain. 

Kredit Foto: Instagram @hairiwhuut

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Mon, 5 Feb 2018

FARID KAMIL DEDAH TIGA RAKAN ARTIS TERLIBAT KES DADAH BELIAU?

Farid turut memberitahu beliau bukan sahaja diberikan minuman yang mengandungi bahan terlarang tersebut, malah turut diberikan rokok yang bersalut sejenis cecair

Featured Sat, 26 Mar 2022
Hiburan Wed, 31 Jul 2019

‘Saya Minta Maaf’- Ara Johari

Jangan tiru aksi dalam video itu ok

Hiburan Fri, 27 Jul 2018

Opsss…Barang Tiruan Rupanya

Artis Malaysia guna jenama fake /tiruan atau jenama yang asli ?

Featured Tue, 22 Mar 2022

“Tapi Jangan Buat Cara Lacurkan Agama Macam Ni…” – Ajak Kumpul Saham Akhirat Dengan Tengok MV Baru, Shahrulezad Tegur DSV

Pengarah drama popular, Shahrulezad Mohameddin atau lebih dikenali dengan panggilan Budak Ijat tampil menegur tindakan usahawan selebriti, Datuk Seri Vida (DSV) agar tidak mempromosikan muzik video terbaharunya dengan alasan untuk mengumpul saham akhirat. Perkara itu […]

Hiburan Wed, 31 Oct 2018

Lepas Beri Bunga, Ara Johari PAKU Peminat Pula

Single ‘Paku’ ini diterbitkan sepenuhnya oleh Rocketfuel Entertainment Sdn. Bhd. dan bakal menemui peminat-peminat di corong-corong radio seluruh Malaysia tidak lama lagi.

Hiburan Wed, 27 Mar 2019

‘Semoga Bahagia Ke Anak Cucu’- Qi Razali Gembira Dengar Nelydia Bakal Berkahwin

Masing-masing dah move on… jangan kata Qi sedih pulak tau!

Events Wed, 20 Feb 2019

DFKL2019 Kini Lebih Positif

Drama Festival Kuala Lumpur DFKL (2019) pada tahun ini tampil lebih menarik dengan tema ‘Positif Selalu’ dengan memperkenalkan duta DFKL 2019 iaitu Janna Nick dan Izzue Islam. 

Hiburan Sun, 24 Feb 2019

‘ Anje, Look At Where You Are Today!’- Sweetnya Ucapan Raf Yaakob Buat Mawar Rashid

Raf juga memberitahu Mawar merupakan seorang wanita berdisiplin dalam menjalani hidup sebagai seorang pelajar, pelakon, anak, isteri dan ibu.

| Live TV