Hiburan By: Padin August 18, 2021 @ 12:31pm

“Pakai Baju Kelawar Isteri, Jadi Hantu.. Pakailah Elok-Elok Untuk Ambil Vaksin” – Hafiz Hamidun

Penyanyi, komposer dan penerbit muzik, Hafiz Hamidun memberikan nasihat supaya orang ramai berpenampilan elok serta bersesuaian ketika mendapatkan vaksin.

Menurut pelantun lagu Jodoh Berdua ini, sebarang gimik keterlaluan dalam berpakaian tidak diperlukan ketika mengambil suntikan terbabit.

“Pakailah elok-elok untuk ambil vaksin. Vaksin je pun, no need too much gimmick sampai kena pakai baju kelawar isteri, jadi hantu apa semua.

“I don’t know, is ot a ‘marketing’ stratergy or apa. Awal-awal macam terhibur, lama-lama jadi cringe pula,” tulisnya.

Hafiz meluahkan perkara terbabit menerusi muat naik terbaru di ruangan Instagram Story miliknya.

Sebelum ini, gaya pakaian serta kostum yang unik dan pelik digayakan oleh sesetengah orang yang hadir ke Pusat Pemberian Vaksin (PPV).

Perkara terbabit tular diperkatakan oleh warganet dan antara gaya yang menjadi perhatian ialah watak hantu, watak superhero serta suami yang mengayakan baju kelawar isteri.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Trending Sun, 27 Dec 2020
Trending Tue, 5 Nov 2019
Automobile Sun, 29 Apr 2018

4 Aplikasi Edit Gambar Yang Selalu Digunakan Artis Kpop!

Ini lah rahsia di sebalik gambar yang cantik macam artis kpop korang!

Featured Tue, 7 Sep 2021
Fab Foodies! Thu, 10 Jan 2019

Ring in the New Year with Sumptuous Food at Hilton Petaling Jaya

Chinese New Year is a time for families to come together, so why not do it with delicious food.

Hiburan Tue, 30 Jul 2019

Lepas Kosmetik, Siti Nurhaliza Lancar Air Minuman!

Sebelum dilancarkan di pasaran Siti sendiri mencubanya.

Hiburan Thu, 14 Dec 2017

Bekas Isteri Kedua Pelakon Adi Putra Buat Laporan Polis

Bekas isteri kedua pelakon Adi Putra iaitu Norshahida Zolkifly, 34, membuat dua laporan di Balai Polis Nilai dengan mendakwa Adi telah memalsukan sijil pernikahan mereka.  Bagaimanapun, Adi atau nama sebenarnya Mohamed Hadi Putera Halim, 36,

Hiburan Mon, 12 Nov 2018

Filem One Two Jaga Tercalon Kategori Filem Terbaik Asia Di Festival Filem Dunia

One Two Jaga bakal bersaing dengan sembilan lagi filem terbaik Asia yang bakal berlangsung di Warsaw, Poland bermula 14 hingga 21 November depan.

Trending Sat, 31 Aug 2019

Cekik Pekerja Stesen Minyak, Zynakal Kena Denda RM2,800

Mungkin kena tukar nama kot supaya tak ‘nakal’ lagi

| Live TV