Hiburan By: Salma Syahbuddin January 11, 2018 @ 10:50am

PANAS! FARID KAMIL DITAHAN, TAMPAR ANGGOTA POLIS 

Kejadian ini berlaku kira-kira jam 1.20 tengah hari tadi yang melibatkan pelakon bergelar Datuk iaitu Farid Kamil. Beliau ditahan dan disoal siasat berhubung kes kemalangan jalan raya yang berlaku tengah hari tadi. Namun, apa yang memeranjatkan ialah apabila beliau telah menampar seorang anggota polis dan beberapa orang awam di Balai Polis Trafik Kota Damansara ketika ditanya mengenai tujuan laporan yang ingin dibuat.

Gambar Farid Kamil ketika ditahan di Balai Polis Kota Damansara

Menurut Ketua Polis Daerah Petaling Jaya, Asisten Komisioner Mohd Zani Che Din berkata, Farid Kamil hadir ke balai polis tersebut bersama seorang rakan untuk membuat laporan berhubung kes kemalangan jalan raya. 

“Dia tiba-tiba bertukar berang sebelum menampar anggota polis berkenaan yang turut disaksikan oleh seorang anggota lain dan tiga orang awam. Selain menampar polis dia turut menyepak dua orang awam lain.”

 

Difahamkan, Farid bertindak demikian selepas petugas di kaunter menunjukkan mesej “300 artis meminjam ah long kerana tiada kerja” dan bertanyakan tentang isu tersebut.

Aksi Farid Kamil dalam salah satu filemnya

Ketua Polis Daerah Petaling Jaya, Asisten Komisioner Mohd Zani Che Din juga berkata, Farid kini sedang dalam tahanan dan soal siasat mengikut seksyen 90 Akta Polis 1967 kerana berkelakuan tidak senonoh di balai polis serta Seksyen 323 Kanun Keseksaan kerana perlakuan yang menyebabkan kecederaan. 

“Setakat ini, kita menahan pelakon itu untuk membantu siasatan. Sekiranya siasatan tidak lengkap, kita akan reman beliau esok pagi” Kata Mohd Zani.

Farid Kamil setelah menerima gelaran Datuk

Farid Kamil baru sahaja dikurniakan Darjah Indera Mahkota Pahang (DIMP) yang membawa gelaran Datuk pada Disember lalu.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Events Wed, 3 Apr 2019
Hiburan Mon, 4 Mar 2019

Terlalu Sibuk Kerja, Shuk Risau Anak Mula Tak Kenal?

Amboi, betul-betul sibuk nampaknya ni Shuk!

Featured Sun, 14 Aug 2022
Featured Mon, 5 Sep 2022
Featured Mon, 13 Dec 2021

“Relaks Je Pok Ya Cong Codei Naik Bas” – Netizen Teruja Lihat Sabri Yunus Beli Tiket

Seorang pengguna TikTok yang menggunakan nama @_nbla.abuzai25 berkongsi video saat dia bertemu dengan pelakon dan pengarah berbakat, Sabri Yunus di sebuah kaunter menjual tiket bas. Video yang berdurasi 11 saat itu menunjukkan Sabri Yunus atau

Hiburan Mon, 16 Apr 2018

Panas! Gadis Istimewa Ini Beri Ucapan Hari Lahir Buat Kamal Adli

Gadis istimewa ini telah memuatnaik gambar mereka berdua, bersama caption yang boleh buat anda semua cair!

Hiburan Tue, 26 Mar 2019

4,000 Peminat Banjiri Stadium Axiata Arena Demi Ong Seong Wu

Peminat mesti fanatik jumpa oppa diorang kan?

Hiburan Thu, 3 Oct 2019
Hiburan Wed, 16 May 2018

Jimin BTS Terima Ugutan Bunuh!

Jimin dilaporkan menerima ugutan bunuh daripada seorang individu yang tidak dikenali pada konsert yang bakal diadakan pada September ini

| Live TV