Hiburan By: Mohd Fuad Mohd Noor July 5, 2018 @ 8:14am

Panas! Perang Safiey Illias Dan Nur Sajat Makin Menggila

Dua ahli usahawan kosmetik penuh kontroversi ini menjadi perhatian ramai dikalangan masyarakat  Malaysia apabila berlakunya “perang” sindiran menerusi instagram milik kedua-dua jutawan ini.

Safiey Ilias dikenali dengan kisah penghijrahannya daripada menukar jantina beliau kepada seorang mak nyah kepada menjadi seorang lelaki tulen. Namun, istiqomah itu tidaklah berpanjangan kerana beliau sudah menukar jantina beliau semula menjadi mak nyah kembali.  

Semalam kecoh seketika apabila Safiey Ilias memuat naik caption yang dia tidak pernah merakam video mandi dalam tandas sambil menyanyi dan dia tidak kisah dikenali sebagai ‘pondan’ sekalipun. Tindakan Safiey Illias itu dilihat seolah-olah menyindir Nur Sajat yang kerap kali  memuat naik video di dalam tandas sambil menyanyi.

 

Muat naik tersebut nampaknya mengundang Sajat untuk terus memuat naik kenyataan balas terhadap komen Safiey Illias. 

 

Bagaimanapun, Safiey telah memuatnaik entri yang berikutnya untuk membalas apa yang dikatakan oleh Sajat.

 

Tak kesah nak cakap apa , janji saya tak kacau hidup org . Saya tak ada nak lari2 sanggup parking belakang Galaxy ampang lepas nampak saya padahal nak turun drpd vellfire ! OPPSSSSSS . Saya bisnes atas kaki sendiri . Saya beli rumah atas nama sendiri bukan propa kata tu rumah sendiri hakikat menyewa . OPSSS . Saya tak ada gunakan org lg kaya bantu loan saya . OPSSS . Saya tak cucuk punggung besar2 lepastu claim pakai pengetat bagi ramping yg kos RM3 dkt China . OPSS . . . Saya banyak beli kereta cash dan saya guna duit sendiri !! Saya keluar modal sendiri tak JV dengan sesiapa . . . Yg penting cukup2lah main bomoh . RAJA BOMOH!! stop sakitkan sya guna bomoh Indon awk tu . OPSS . . . Pekeje awk dlu pekeje saya skrg so rasanya ?????????? Tp x apa tanya sendiri ex staff awk ada saya mengata awk ?? Saya akan cakap “BIARLAH DIA….”. Tulah lain kali jgn kerat kote murah2 RM6k dkt kuladech Hatyai lepastu tak lepas nak fuck masuk sebab tak cukup dalam . PUKI SUMBUUUU !!! Dh tingtong semua org dia nak tingtong . . . Habislah kita pasni guna bomoh Thailand pulak ke ? . . Saya tulis ni sebab mak2 ayam semua cakap jangan bagi dia pijak awk ! Hakikat ramai ke pondan suka awk ?? Melainkn himpit awk nk duit je ??? . . Pekeje awk pun silih beganti . Awk tak ketuk muka dkt Korea ke ?? Awk canang kos RM120k . Padahal cuma buat FAT GRAFTING TRANSFER kos rm10k satu muka dkt ID Clinic Gangnam Gu . Hahahha . Sembang tak nak kalah . Semua pondan awk rendahkan . Awk lah pondan now2 paling kaya . saya pergi Korea 5 tahun dulu sebelum awk show girl lg dkt Macau . Mana tak cemburu saya dh naik Hummer masa tu ? Kan ?? . . BESAING SECARA SEHAT NO BOMOH BOMOH YE ! . . . Pada hari ni 5 july kita anugerah awak adalah wanita yg CHING CHING WOWWWWWW.. QUEEN.! . . Stop propa . Stop CINGGGGGGG !!! . . . ??‍♀️ Hairdo and style : @barrinamat ? Photographer : @blackpepperproduction ? Makeup : my own ? Lens : @arranaclub ?Outfit : @fiziwoo . . @Auroraofficial_Hq #lagisyantik #dsiempire #sofeaestetik #aurorasxpremium

A post shared by D S I (@safieyillias94) on

 

 

 

Sumber: Instagram

Wah! nampaknya makin panas perang yang berlaku antara Safiey Illias dan Sajat ye. walaubagaimana pun, rata-rata netizen terhibur dengan gelagat mereka namun ada yang berpendapat tindakan mereka itu seakan-akan mahu meraih publisiti murahan.

Sebelum tu, peminat dan haters Sajat, dah tengok ke siri realiti TV Nur Sajat Rated Xtra? Kalau belum, bolehlah tengok di tonton.com.my

Ditulis Oleh : Nik Nur Amira

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Sat, 4 Jan 2020

SonaOne Ceburi Bidang Filem Pula?

Support SONAONE geng!

Hiburan Tue, 21 Nov 2017

Jasper、嗯哼都痛到哭了!《爸爸5》未播画面被骂翻

近期非常火红的《爸爸去哪儿5》前阵子到中国甘肃省拍摄,小小春(Jasper)和嗯哼与当地小朋友进行拔河喝牛奶比赛。节目组发放了未播花絮,引来观众一阵争议。

Hiburan Tue, 12 Feb 2019

Bibir Seksi Izara Aishah ‘Palsu’ Rupanya?

Izara Aishah antara top 5 wanita cantik kat hati min. Hehe

Hiburan Thu, 17 May 2018

Lee Seo Won Sexually Harasses Female Celebrity With a Weapon!

He even threatened the police when being reprimanded.

Hiburan Mon, 6 May 2019

‘ Saya Mula Suka Dengan Dia Sejak Minggu Pertama’- Juara Lagu Cinta Kita Tidak Tolak Jodoh Bersama!

Kalau bertemu jodoh pun apa salahnya kan, dua-dua pun single lagi!

Hiburan Fri, 2 Aug 2019
Hiburan Sun, 2 Dec 2018
Hiburan Tue, 6 Feb 2018

SOFI JIKAN TAK MAHU PANJANG CERITA

Sofi enggan mengulas lanjut berhubung laporan polis yang dibuat Farid pada 31 Januari lalu apabila mendedahkan tiga rakan artisnya merupakan dalang di sebalik kejadian tersebut apabila meletakkan dadah dalam minumannya.

Hiburan Wed, 7 Mar 2018

四叶草出道4年首场演唱会 负伤上阵显敬业

凭着开朗清新的形象,加上甜美声线的“大马国民女神”Joyce四叶草(朱主爱)出道4年,上周在澳门完成了个人首场演唱会;早前因拍戏扭伤脚的四叶草,敬业的她在看过医生后仍落力演出,演唱不同曲风歌曲,让粉丝见证了她的成长。

| Live TV