Hiburan By: Salma Syahbuddin December 9, 2018 @ 8:36pm

Betul Ke Pasya Dan Zaim ‘Anak Emas’ Mentor 7?

Menyaksikan persembahan kedua-dua protégé ini berentap di pentas Mentor 7 setiap minggu  pastinya ramai yang menjangkakan kedua-dua anak muda ini antara favourite juri tetap dan juga juri awam selain peminat tegar program tersebut.

Protégé kepada Aizat Amdan dan Siti Nordiana ini bukan sahaja sering memberikan persembahan yang terbaik setiap minggu malah, keunikan vocal yang dimiliki dan peningkatan dari segi persembahan serta keyakinan yang dimiliki ketika berada di atas pentas antara salah satu faktor kenapa mereka digelar sebagai ‘anak emas’.

Melihat Pasya yang jelas memiliki keunikan dari segi vokal ketika menyampaikan lagu Aku Mau pada minggu pertama konsert #Mentor7 seolah-olah memberi ‘hint’ mentor kali ini seperti sudah ada juaranya tetapi belum diumumkan sahaja.

Dan, selain Pasya,  protégé kepada Siti Nordiana juga khabarnya dikatakan pesaing kepada protégé Aizat Amdan. Suara husky, watak yang bersahaja, pendiam namun memiliki ‘spark’ ketika berada di atas pentas antara punca kenapa Zaim sering mendapat komen positif dan standing ovation daripada Mummy, Mas Idayu.

Namun, khabar angin mengatakan juara mentor 7 seperti sudah dapat dihidu memandangkan lagu-lagu yang diberikan kepada mereka berdua setiap minggu sangat bersesuaian dan menepati vokal masing-masing jika dibandingkan dengan protégé-protégé yang lain. Betul ke?

Tapi korang perasaan tak, bagaimana pula dengan perasaan protege-protege lain seperti Megat, Lazarul, Ranisha, dan Azmirul apabila Pasya dan Zaim menjadi peserta pilihan? Kesian jugak kan kat mereka ni, kalau nak katakan persembahan mereka kurang baik, Ranisha sendiri dilihat sering memberikan persembahan yang terbaik setiap minggu.

Atau, adakah ini salah satu taktik pihak produksi memilih lagu popular dan sesuai dengan kualiti vokal yang dimiliki oleh kedua-dua protege ini? Apa kata korang?

Mungkin korang kat luar sana ada pilihan lagu untuk mencabar protege #mentor7 kali ni, kalau ada bolehlah tinggalkan komen korang kat ruangan yang disediakan kat bawah okay!

Jadi, teruskan menonton konsert #mentor7 malam malam ini, pada jam 9 malam hanya di TV3 menerusi LIVE TV kami di www.xtra.com.my atau boleh tengok di Youtube TV3Malaysia Official.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Events Wed, 13 Mar 2019

42 Filem Layak Ke Festival Filem Malaysia Ke 30

Filem mana agaknya yang bakal diangkat sebagai Filem Terbaik?

Hiburan Tue, 19 Mar 2019
Hiburan Fri, 6 Sep 2019
Hiburan Sun, 28 Apr 2019

Terhutang Budi Dengan IJN, Lana Nodin Nekad Balas Jasa…

Sebanyak RM10 daripada setiap jualan baju raya nanti akan disalurkan kepada Yayasan IJN.

Fab Foodies! Thu, 11 Apr 2019

You MUST Go to Iketeru for Their All-You-Can-Eat Sushi Promotion

Psst… kids below 6-years-old eat for FREE!

Events Thu, 7 Mar 2019
Hiburan Thu, 6 Jun 2019

‘ Takde Job? Jangan Salahkan Syarikat Produksi’- Lan Siro

Di mana ada kemahuan, di situ ada jalan. Tak gitu?

Hiburan Thu, 12 Apr 2018

Aksi Panas Sajat Ketika Sesi Photoshoot!

Tapi, nampaknya sebaik sahaja photoshoot berlangsung mood Sajat pun kembali stabil. Al-maklumlah, banyak sangat hal yang perlu beliau selesaikan kan?

Fab Foodies! Wed, 19 Dec 2018

Go on a Culinary Adventure in Genting Highlands Over the Upcoming Holidays

There are lots of special offers and promos available!

Hiburan Thu, 23 Jan 2020

| Live TV