Hiburan By: Salma Syahbuddin December 9, 2018 @ 8:36pm

Betul Ke Pasya Dan Zaim ‘Anak Emas’ Mentor 7?

Menyaksikan persembahan kedua-dua protégé ini berentap di pentas Mentor 7 setiap minggu  pastinya ramai yang menjangkakan kedua-dua anak muda ini antara favourite juri tetap dan juga juri awam selain peminat tegar program tersebut.

Protégé kepada Aizat Amdan dan Siti Nordiana ini bukan sahaja sering memberikan persembahan yang terbaik setiap minggu malah, keunikan vocal yang dimiliki dan peningkatan dari segi persembahan serta keyakinan yang dimiliki ketika berada di atas pentas antara salah satu faktor kenapa mereka digelar sebagai ‘anak emas’.

Melihat Pasya yang jelas memiliki keunikan dari segi vokal ketika menyampaikan lagu Aku Mau pada minggu pertama konsert #Mentor7 seolah-olah memberi ‘hint’ mentor kali ini seperti sudah ada juaranya tetapi belum diumumkan sahaja.

Dan, selain Pasya,  protégé kepada Siti Nordiana juga khabarnya dikatakan pesaing kepada protégé Aizat Amdan. Suara husky, watak yang bersahaja, pendiam namun memiliki ‘spark’ ketika berada di atas pentas antara punca kenapa Zaim sering mendapat komen positif dan standing ovation daripada Mummy, Mas Idayu.

Namun, khabar angin mengatakan juara mentor 7 seperti sudah dapat dihidu memandangkan lagu-lagu yang diberikan kepada mereka berdua setiap minggu sangat bersesuaian dan menepati vokal masing-masing jika dibandingkan dengan protégé-protégé yang lain. Betul ke?

Tapi korang perasaan tak, bagaimana pula dengan perasaan protege-protege lain seperti Megat, Lazarul, Ranisha, dan Azmirul apabila Pasya dan Zaim menjadi peserta pilihan? Kesian jugak kan kat mereka ni, kalau nak katakan persembahan mereka kurang baik, Ranisha sendiri dilihat sering memberikan persembahan yang terbaik setiap minggu.

Atau, adakah ini salah satu taktik pihak produksi memilih lagu popular dan sesuai dengan kualiti vokal yang dimiliki oleh kedua-dua protege ini? Apa kata korang?

Mungkin korang kat luar sana ada pilihan lagu untuk mencabar protege #mentor7 kali ni, kalau ada bolehlah tinggalkan komen korang kat ruangan yang disediakan kat bawah okay!

Jadi, teruskan menonton konsert #mentor7 malam malam ini, pada jam 9 malam hanya di TV3 menerusi LIVE TV kami di www.xtra.com.my atau boleh tengok di Youtube TV3Malaysia Official.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Wed, 13 Mar 2019

Johnny Depp Saman Bekas Isteri 50 Juta Kerana Kes Dera

Pelakon Hollywood terkenal Johnny Depp hari ini mengeluarkan  saman kepada bekas isterinya yang juga pelakon Aquaman iaitu Amber Heard berhubung kes penderaan yang melibatkan dirinya.

Hiburan Mon, 27 Aug 2018

Memang Trend Artis Tutup Ruangan Komen Ke?

Kenapa agaknya? Adakah ini antara langkah berjaga-jaga seseorang artis untuk tidak dikecam?

Events Mon, 2 Mar 2020

” Saya Terlalu Mahu Memeluk Ashraf” Ibu Ashraf Akui Bagai Terdengar Suara Arwah Di Rumah

Ibu mana yang tidak sayangkan anak sekiranya anak yang dikandungkan 9 bulan itu langsung tidak pernah menimbulkan kemarahannya sebagai seorang ibu. Malah, ibu Allahyarham Ashraf Sinclair sendiri mengakui, kehadiran Ashraf membawa kebahagian buat orang di […]

TECH Sun, 9 Dec 2018

5 Aplikasi Terbaik untuk Mencantikkan Instagram Stories

Mencantikkan pandangan Instagram Stories kini lebih mudah dengan 5 aplikasi di bawah ini.

Featured Mon, 6 Sep 2021

Selangor Benarkan 10 Waris Hadiri Pengebumian Jenazah COVID-19, Bukan Secara Berkumpulan

Kerajaan Selangor hari ini membenarkan seramai 10 waris memasuki tanah perkuburan dan berada di zon menunggu yang ditetapkan untuk proses pengebumian jenazah COVID-19 bukan secara berkumpulan di tanah perkuburan Islam seliaan pihak berkuasa tempatan (PBT) […]

Hiburan Mon, 18 Dec 2017

IZREEN AZMINDA BERCUMBU SEBELUM KAHWIN?

Jika sebelum ini ramai netizen mengecam tindakan Izreen Azminda yang berkahwin secara rahsia dengan Ude yang berstatus suami orang. Kali ini lain pula isunya.

Hiburan Sat, 18 May 2019

‘Dia Mungkin Dah Terlepas Ujian Dunia, Nasib Kita Belum Tentu Lagi’- Alif Satar Komen Isu Kontroversi Aliff Aziz

Dengar tu apa Alif pesan, jangan sibuk gelakkan musibah orang bimbang nanti terkena diri sendiri.

Hiburan Thu, 2 May 2019

Hadiah Untuk Peminat Ramadan Ini, Siti Nurhaliza Rakam Lagu Kerohaniaan

Apa yang boleh saya beritahu saya bakal berduet dengan penyanyi lelaki dan juga seorang penyanyi wanita,

Hiburan Thu, 13 Jun 2019

Patutlah Makin Cantik, Ini Rupanya Rahsia Mimifly!

Mimi yang melalui episod kehancuran rumah tangga pada tahun 2017 turut menekankan kepentingan kesihatan mental seiring bersama penjagaan tubuh.

Hiburan Wed, 12 Feb 2020

[VIDEO] “Kau Tiada Pengganti” – Lihat Anta Permana Versi Vokal Penuh Tok Ti!

Aura Dato’ Siti ni memang tak boleh nak cakap. Memang tiada pengganti.

| Live TV