Hiburan By: SGMS Faida June 13, 2019 @ 4:24pm

Patutlah Makin Cantik, Ini Rupanya Rahsia Mimifly!

Memulakan misi baharu dalam hidup, penyanyi Mimifly mengajak peminat turut sama mengamalkan gaya hidup sihat dan pemakanan mengikut gizi yang diperlukan tubuh.

Mimi yang melalui episod kehancuran rumah tangga pada tahun 2017 turut menekankan kepentingan kesihatan mental seiring bersama penjagaan tubuh.

“Saya sendiri baharu mencuba gaya pemakanan terKetobaharu iaitu Keto Diet yang mana tidak mengambil karbohidrat seperti nasi, pasta, roti dan sebagainya. Sebaliknya menggantikan makanan gantian yang memberikan tenaga dan zat yang sama.

“Kadang kala ada juga saya tersasar daripada diet terutama apabila keluar melepak bersama-sama rakan-rakan. Apatah lagi, saya juga mencuba ‘intermitten fasting’ bagi memberikan rehat kepada usus yang banyak bekerja. Selain pemakanan, senaman juga penting dan boleh dilakukan di rumah sahaja.

“Hendak memulakan sesuatu itu bukanlah perkara mudah, namun semangat dan azam yang menjadikan kita kuat. Kepuasan apabila habis bersenam itu sukar digambarkan malah menjadikan kita lebih gembira menjalani rutin harian,” kata Mimi.

Penyanyi yang tampil dengan lagu Superfly itu aktif berkongsi kata-kata semangat menerusi aplikasi Insta Story di Instagramnya.

Oleh: Zaraa Talita

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Wed, 14 Feb 2024
Featured Fri, 27 Aug 2021

Isu Pegawai Halang Rakam Video Di PPV, Ini Respons KJ Sebagai Menteri Kesihatan Baharu!

Isu melibatkan rakaman video di Pusat Pemberian Vaksin (PPV) sering menjadi perdebatan dalam kalangan ramai. Walaupun kerajaan membenarkan rakaman video ketika suntikan diberikan di PPV, namun terdapat banyak situasi berlaku di mana orang awam tidak […]

Hiburan Fri, 22 Feb 2019
Filem Thu, 11 Aug 2022

Syamsul Yusof Terkilan Dengan Finas, Didakwa Tidak Proaktif

Syamsul Yusof terkilan dengan cara FINAS mengendalikan isu.

Featured Thu, 23 Mar 2023

Cedera Parah Akibat Ditumbuk, Nurul Shuhada Dedah Sebab Tak Lagi Pakai Pendakap Gigi

Hmmmmm kesiannya Shu 😭 Dah la ada parut kekal kat muka 😕🥲