Hiburan By: SGMS Enal July 25, 2019 @ 7:05pm

Peminat Terkejut… Album Terakhir Berjudul Rojak, Faizal Tahir

Penyanyi dan komposer Faizal Tahir meninggalkan tanda tanya kepada peminatnya hari ini apabila bakal keluar dengan album terakhir yang diberi judul Rojak.
 
Berkongsi berita itu di laman sosial Twitter, Faizal memuat naik sebuah video berdurasi 23 saat untuk menceritakan tentang album terbarunya itu.
 
“Kita semua di Malaysia ni adalah Rojak. Orangnya Rojak, budayanya Rojak dan bahasanya Rojak kerana ia sangat menarik.
 
“Sebab tu saya memilih nama Rojak untuk album ni. Kerana ia melambangkan Malaysia. Satu benda lagi pasal album ni, ia merupakan album terakhir saya,” ujarnya menerusi video tersebut.

 

Khabar itu rata-rata mengejutkan peminatnya di laman sosial.
 
“Don’t bid farewell just yet, I haven’t witnessed your stage presence. If you even want to end it all, please hold a proper Rojak concert for all of us,” pinta seorang netizen.
 
“Please tell me you’re just kidding…,” komen seorang netizen yang mahu Faizal terus berkarya.
 
“Bang Faizal taknak buat concert ke untuk last perfom.. Serius nak pegi kalau bang Faizal buat,” tanya seroang lagi.
 
Ramai yang tertanya-tanya adakah Faizal mahu mengikut jejak langkah Altimet yang secara rasmi mengumumkan persaraannya awal tahun lalu.
 
Kali terakhir Faizal menghasilkan album adalah pada tahun 2016 berjudul Anatomi. Antara beberapa lagu popular dalam album ini adalah Assalamualaikum, Sejati dan Sayang.
 
Video daripada Faizal itu sehingga kini menerima hampir 9,000 ulang kicau daripada netizen.

Kredit: Gempak.com

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Mon, 8 Jan 2018

Lambat Sikit Pun Dah Kecoh !!

Datang lambat sikit pun nak kecoh , asyik nampak keburukan orang lain saja!

Hiburan Tue, 18 Sep 2018

Netizen Dakwa Sakit Kanser Sengaja Direka, Apa Komen Elyana?

Sebelum ini, Elyana memberitahu dia turut fobia untuk tidur pada sebelah malam kerana takut tidak dapat berjumpa dengan anaknya keesokan pagi.

Hiburan Wed, 9 Jan 2019

Kehilangan Pekan Jadi Tanda Tanya, Rita Rudaini Buat Laporan Polis

Semoga Pekan cepat ditemui, kesian Mummy Rita dah rindu sangat tu…

Hiburan Thu, 25 Jul 2019

Tahniah…Ammar Drama Band Selamat Bergelar Bapa!

Ammar Habir memaklumkan isterinya, Sheila Abdul selamat melahirkan bayi perempuan, Ahad lalu.

LIFESTYLE Fri, 20 Apr 2018

Kenapa Ramai Wanita Bertarung Kanser Di Usia Muda?

Kawan, jika sayang sahabat wanita kita, jangan beratkan fikiran mereka. Mudahkan tugas mereka, tolong ringankan stres dia. Sumbangan itu walau nampak sikit namun besar impaknya. Tolonglah!

Hiburan Mon, 11 Jun 2018

Rezeki Syawal, Program ‘It’s Alif’ Masuk Musim Kedua

Menarik musim kedua ini, ia berbeza dengan musim pertama yang dibuat secara rakaman, kata pengacara berusia 28 tahun itu, It’s Alif! untuk musim kedua akan dibuat secara langsung.

Hiburan Wed, 17 Apr 2019
Hiburan Mon, 19 Mar 2018

Ayda Jebat Keluar Single Lagi?

Tarikh pelancaran single tersebut dipilih bukan kerana tarikh tersebut adalah tarikh kelahirannya tetapi, lagu balada berkenaan disifatkan terlalu istimewa kerana ianya ditujukan kepada penyokong kuat kerjaya seni beliau

Hiburan Wed, 28 Mar 2018

Ini Drama Hantu Popular Di Tonton?

Kalau korang rasa drama cinta selalu mendapat tempat dihati peminat dan penonton maka, tekaan anda ternyata salah. Kenapa? Kerana, untuk minggu ini drama seram menjadi pilihan penonton menerusi laman portal kami hanya di tonton. Nak tahu apakah antara drama seram tersebut, jom kita layan!

Hiburan Mon, 21 Jan 2019

Wany Hasrita Pasang Niat Sambung Belajar Di Luar Negara?

Betul kata Wany tu, kalau diberi peluang dan kesempatan siapa yang tak nak belajar oversea kan?

| Live TV