Hiburan By: SGMS Faida April 16, 2018 @ 8:17am

Penantian 12 Tahun Berakhir, Konsert Radja Malaikat Cinta 14 Julai Depan!

Lama rasanya kita tak lihat Kumpulan Radja beraksi di Malaysia kan? Kumpulan yang cukup terkenal dengan lagu Jujur ini bakal menghiburkan para peminat pada 14 Julai depan. Wow, tak sabar ni nak tengok Radja perform!

Konsert yang sepatutnya diadakan pada 5 Mei ini ditunda ke tarikh baru bagi memberi ruang serta menghormati kewajipan rakyat Malaysia bersempena pilihanraya umum pada 9 Mei.

Konsert Radja Malaikat Cinta ini bakal berlangsung di StarXpo Centre, KWC Fashion Mall, Kuala Lumpur bermula jam 8.30 malam.

Dibarisi oleh Indra (bass), Seno (drum), Moldi dan Iandhika selaku vokalis Radja, konsert ini diadakan selaras dengan kemunculan single terbaru mereka berjudul ‘Malaikat Cinta’. Untuk pengetahuan semua, lagu ini telah pun dilancarkan di Jakarta pada 19 Mac lalu.

 

Pada konsert ini nanti, mereka akan bawakan single terbaru ‘Malaikat Cinta’ dan akan ada kejutan istimewa! Apa agaknya itu ya?

“ Radja kini sudah berusia 17 tahun, harusnya persembahan lebih matang. Kami akan mempersembahkan sesuatu yang baru! Kalau di Indonesia, saya pernah hiburkan peminat dengan membuka kaca mata. Tapi kalau di Malaysia saya belum pernah lagi. Anda kena datang dan lihat sendiri,” kata Ian di sidang media Konsert Radja Malaikat Cinta di Restoran Rebung Kuala Lumpur, sebentar tadi.

Terdahulu, Radja pernah hadir ke Malaysia bagi mengadakan konsert pada tahun 2006. Tempoh yang agak lama untuk membuat kemunculan semula ya? 

“ Nama juga konsert, persediaannya harus sempurna. Kami memang perlukan waktu yang agak lama, kami dah bersedia!,” jawab Ian.

Konsert Radja Malaikat Cinta selama dua jam ini juga akan memperlihatkan kumpulan rock legend ini mempersembahkan lagu-lagu popular artis Malaysia pada malam itu nanti!

Tiket-tiket dijual pada harga RM285 ( VIP- duduk dan majlis ‘moktail’ sebelum konsert), RM 215 (platinum), RM 165 (Gold), RM 125 (Silver) dan RM 85 (Bronze).

Korang boleh dapatkan tiket di www.airasiaredtix.com secara online. Peminat juga boleh dapatkan tiket melalui kedai muzik Rock Corner di The Garden Mid Valley, Victoria Music di Sg Wang dan Amcorp Mall serta Artists Gallery di Gurney Plaza dan Queensbay Mall.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Mon, 11 Mar 2019

李佩玲携玛莎为中马建交45周年献唱主题曲

19岁新生代携手清新演唱《左肩》,李佩玲携玛莎为中马建交45周年献唱!

Hiburan Tue, 20 Nov 2018

Cedera Di Set Penggambaran, Bintang K-POP Ini Terima 30 Jahitan

Menurut syarikat pengurusan, G-Tree Creative, aktor berkenaan sedang menjalani penggambaran drama The Last Empress ketika kejadian itu berlaku.

Hiburan Fri, 1 Dec 2017

Selamat Hari Jadi Pokemon

Saksikan pengembaraan Pikachu dan Ash dalam pencarian Pokemon Lagenda bernama Ho-Oh

Hiburan Fri, 17 Jan 2020
Hiburan Fri, 1 Nov 2019

大马爵士女伶May Mow推首张个人专辑!1206办个人售票演唱会

大马新生代爵士女伶May Mow媚毛出道13年终推首张个人专辑!同时也在记者会上宣布将举办演唱会,齐邀大家见证她音乐路上的点点滴滴。

Hiburan Sun, 21 Jul 2019

Muat Naik Gambar Baharu, Hafiz Suip Okay Ke Tu?

Harap semuanya baik-baik saja ya Hafiz…

Hiburan Sun, 6 Oct 2019
FESYEN Thu, 28 Mar 2019

Adakah Anda Yang Kami Cari?Pencarian Wanita Melayu 2019 Kini Kembali!

Adakah anda Ikon Wanita Melayu 2019 yang kami cari?

Hiburan Tue, 5 Jun 2018

Rosmah Mansor Hadir Di SPRM Pagi Ini

Beliau tiba dengan menaiki kereta Mercedes Benz berwarna perak dengan nombor pendaftaran WQF11 bersama dengan anak perempuannya, Nooryana Najwa dan menantu Daniyar Kessikbayev.

Hiburan Mon, 8 Apr 2019

BLACKPINK’s ‘Kill This Love’ Takes Over Spotify

People are streaming the song like over and over again!

| Live TV