Hiburan By: SGMS Faida April 16, 2018 @ 8:17am

Penantian 12 Tahun Berakhir, Konsert Radja Malaikat Cinta 14 Julai Depan!

Lama rasanya kita tak lihat Kumpulan Radja beraksi di Malaysia kan? Kumpulan yang cukup terkenal dengan lagu Jujur ini bakal menghiburkan para peminat pada 14 Julai depan. Wow, tak sabar ni nak tengok Radja perform!

Konsert yang sepatutnya diadakan pada 5 Mei ini ditunda ke tarikh baru bagi memberi ruang serta menghormati kewajipan rakyat Malaysia bersempena pilihanraya umum pada 9 Mei.

Konsert Radja Malaikat Cinta ini bakal berlangsung di StarXpo Centre, KWC Fashion Mall, Kuala Lumpur bermula jam 8.30 malam.

Dibarisi oleh Indra (bass), Seno (drum), Moldi dan Iandhika selaku vokalis Radja, konsert ini diadakan selaras dengan kemunculan single terbaru mereka berjudul ‘Malaikat Cinta’. Untuk pengetahuan semua, lagu ini telah pun dilancarkan di Jakarta pada 19 Mac lalu.

 

Pada konsert ini nanti, mereka akan bawakan single terbaru ‘Malaikat Cinta’ dan akan ada kejutan istimewa! Apa agaknya itu ya?

“ Radja kini sudah berusia 17 tahun, harusnya persembahan lebih matang. Kami akan mempersembahkan sesuatu yang baru! Kalau di Indonesia, saya pernah hiburkan peminat dengan membuka kaca mata. Tapi kalau di Malaysia saya belum pernah lagi. Anda kena datang dan lihat sendiri,” kata Ian di sidang media Konsert Radja Malaikat Cinta di Restoran Rebung Kuala Lumpur, sebentar tadi.

Terdahulu, Radja pernah hadir ke Malaysia bagi mengadakan konsert pada tahun 2006. Tempoh yang agak lama untuk membuat kemunculan semula ya? 

“ Nama juga konsert, persediaannya harus sempurna. Kami memang perlukan waktu yang agak lama, kami dah bersedia!,” jawab Ian.

Konsert Radja Malaikat Cinta selama dua jam ini juga akan memperlihatkan kumpulan rock legend ini mempersembahkan lagu-lagu popular artis Malaysia pada malam itu nanti!

Tiket-tiket dijual pada harga RM285 ( VIP- duduk dan majlis ‘moktail’ sebelum konsert), RM 215 (platinum), RM 165 (Gold), RM 125 (Silver) dan RM 85 (Bronze).

Korang boleh dapatkan tiket di www.airasiaredtix.com secara online. Peminat juga boleh dapatkan tiket melalui kedai muzik Rock Corner di The Garden Mid Valley, Victoria Music di Sg Wang dan Amcorp Mall serta Artists Gallery di Gurney Plaza dan Queensbay Mall.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Trending Wed, 22 Apr 2020

Air Asia Umum Penerbangan Beroperasi Semula 29 April Ini

Wah, Air Asia bakal menerbangkan sayapnya tak lama lagi..

Hiburan Fri, 18 Jan 2019

挥别7年情!邱翠雯靠创作《也许以后》自我疗伤

全新单曲《也许以后》,邱翠雯用创作记录了在放下7年感情后疗伤过程中的经历感受。

Hiburan Wed, 13 Mar 2019

萧敬腾「娱乐先生」世界巡演 7 月登入大马

「金曲歌王」萧敬腾确定今年 7 月来马开唱!

Hiburan Sat, 30 Mar 2019

Mahu Ulang Kejayaan ‘Satu Peluang’, Andi Bernadee Tampil Dengan ‘Donde’

Single “Donde” terbitan Warner Music Malaysia ini boleh didapati di kesemua pelantar digital seperti Spotify, iTunes, KKBox , Deezer, Joox dan juga Apple Music bermula 29 MAC 2019.

Hiburan Sun, 18 Mar 2018

Super Junior’s Kyuhyun Slaps TVXQ’s Changmin While He Was Asleep!

Best friends tend to do silly things together.

LIFESTYLE Thu, 6 Sep 2018

Kaum Lelaki, Awas Dengan Jenis Serangan Ini!

Lelaki pun ada penyakit yang digelar pembunuh dalam senyap. Nak tahu jom baca perkongsian ini

Hiburan Thu, 14 Feb 2019

Stephen Chow Sahkan Filem Aksi Komedi, Kung Fu Hustle 2

Stephen Chow Sahkan Filem Aksi Komedi, Kung Fu Hustle 2 Dalam Pembikinan

Hiburan Mon, 29 Oct 2018

Klon Allahyarham A. Ramlie Janji Teruskan Perjuangkan Pop Yeh Yeh

Sekitar tahun 2006 hingga 2009, A. Rozainie pernah menghasilkan album pertama di Singapura. Selepas itu saya pulang ke Malaysia dan menghasilkan album Fatimah Pujaanku.

Hiburan Tue, 13 Aug 2019

KWSP Untuk Anak Seni, Perlu Ke?

Jadi, soalnya, di mana sistem pembahagian tugas yang efisyen?

Hiburan Thu, 1 Aug 2019

| Live TV