Hiburan By: Salma Syahbuddin January 22, 2018 @ 1:15pm

PENTAS BBB 2018 TERUS HANGAT DENGAN LAWAK MANTAP PARA PESERTA

Pencarian Pelawak Realiti menerusi Program Bintang Bersama Bintang ini diteruskan lagi pada minggu kedua dengan tema bebas.  

Pentas BBB 2018 kini dihangatkan lagi dengan persembahan pembukaan dari Abam dan Chiwan. Meneliti persembahan Abam, gabungan yang mantap dan idea yang menarik sekaligus menarik perhatian juri terutamanya Saiful Apek yang menganggap persembahan dari Abam ini tidak pernah mengecewakan beliau dan penonton yang hadir. Malah, lagu sketch yang dipilih untuk minggu kedua ini juga bersesuaian dengan lawak dan content yang padat.

 

Persmbahan dihangatkan dengan menampilkan Abam dan Chiwan sebagai peserta pertama pada minggu kedua ini

Persembahan terus dihebatkan lagi menerusi persembahan dari gabungan Mark Adam dan Ropie. Persembahan dengan membawa storyline pesakit yang berlakon menjadi perompak sedikit sebanyak mengganggu idea dalam isi persembahan. Namun, juri profesional berpendapat, Mark bernasib baik kerana memilih Ropie sebagai artis undangan kerana menurut beliau Ropie sememangnya sudah kelakar walaupun hanya berdiri diatas pentas. Lantas, ramai yang berpendapat persembahan Mark Adam kali ini lebih kepada tumpuan vokal dan nyanyian menerusi lagu sketch mereka She’s Gone.

Aksi Mark Adam diatas pentas BBB 2018

Manakala, persembahan diteruskan lagi dengan menampilkan standup comedy gabungan Issey dan Dzawin. Persembahan yang dianggap kurang menyengat ini walaubagaimana pun, dipuji dari segi punchline nya. Menurut, Apek pemilihan Dzawin dianggap sesuai dengan lagu sketch nya Permata Cinta. Namun, bagi Apek persembahan minggu lepas lebih menarik berbanding pada minggu ini.

Standup Comedy dari Issey dan Dzawin tidak begitu menyerlah pada minggu kedua ini

Ajak pula mengetengahkan Tauke sebagai artis jemputannya. Pemilihan lagu sketch yang bersesuaian dengan performance nyata menarik perhatian penonton dan juri. Bertemakan askar yang sedang berada di medan peperangan beserta pemilihan lagu yang sesuai membuat juri profesional merasakan gabungan Ajak dan Tauke begitu seimbang. Storyline yang menarik dan dianggap brilliant itu membuatkan Ajak antara peserta pilihan pada minggu kedua ini.

Persembahan yang dianggap menarik perhatian penonton

Kalau persembahan Mark Adam dikatakan kurang menyerlah pada minggu ini, persembahan dari Achey juga sedikit kurang menarik. Namun, pemilihan content yang menampilkan isu-isu viral seperti isu minyak adalah bagus. Flow cerita juga bagus dan sangat spontaneous ditambah dengan lagu sketch Pencuri Hati yang sememangnya menarik perhatian penonton dan peminat tidak kira usia walaupun telah diubah dari segi liriknya. Seterusnya menjadikan Achey pemenang yang berjaya membawa pulang wang tunai sebanyak RM10K pada minggu kedua ini.

Achey dan Mamak Puteh ketika membuat persembahan di pentas BBB 2018

Dan, persembahan terakhir pada minggu kedua ini menampilkan gabungan mantap Shuk dan Rahim. Persembahan yang menarik ini nyata mencuit hati rata-rata penonton yang hadir. Menampilkan beberapa pelakon tambahan diatas pentas dengan trademark dari Shuk iaitu Chupap-Chupap nyata membuatkan penonton yang hadir dan juga dirumah tidak kering gusi melihat persembahan dari Shuk pada kali ini. 

Gabungan mantap antara Shuk dan Rahim A.K.A Ahmad Maslan mencuri perhatian penonton dan juri profesional

So, kepada yang belum menonton program realiti terbaru terbitan TV3, Bintang Bersama Bintang 2018 ini, pastikan anda meluangkan hari Ahad anda untuk minggu ketiga ini dengan lawak bertemakan Kekeluargaan dan Kemasyarakatan yang semestinya membuatkan hari Ahad anda dipenuhi dengan gelak ketawa pada setiap Ahad, jam 10 malam atau boleh tonton secara langsung dengan tayangan HD menerusi tonton.com.my.

Dan, jangan lupa untuk mengundi peserta lawak kegemaran anda di portal kami hanya di xtra.com.my/bbb2018!

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Fri, 12 Apr 2019

Watak Syed Hamadi Lebih Popular, Apa Komen Amyra Rosli?

Betul ke watak Madi lebih ditunggu-tunggu?

Hiburan Thu, 7 Mar 2019

‘Tiket Dah Habis Dijual’- Siti Nurhaliza Beri Amaran Kepada Scammer

Tolong jangan tertipu dengan scammer kerana tiket Siti Nurhaliza On Tour sudah habis dan hanya dijual di www.myticket.asia.

Hiburan Wed, 20 Mar 2019

One FM「Crazy Rich One」送轿车又送现金奖

One FM在今年迎来十周年,为了感谢听众朋友这十年来的陪伴,One FM承诺将继续为听众带来更多的惊喜与欢乐!

Hiburan Tue, 3 Dec 2019

Syamel Bengang Dicurangi?

Bila cinta didusta…

TECH Wed, 7 Nov 2018
Hiburan Mon, 4 Jun 2018

Ziana Zain Mengaku Tak Pernah Dikasari Fizikal Tapi…

Sebagai isteri, kalau boleh saya mahu selamatkan rumah tangga tetapi kalau Tuhan berkata Kun Faya Kun terhadap sesuatu perkara, maka jadilah ia… Tabah ya Kak Ziana, Insha Allah ada pengakhiran terbaik!

Hiburan Sat, 6 Apr 2019

Sophia Fredskild Jatuh Cinta?

Sophia akhirnya menemui jejaka pilihan untuk selamanya…

Hiburan Thu, 17 May 2018

Seungri Duta Tinder Korea Selatan

Kerana popularitinya Seungri ahli kumpulan Big Bang telah dilantik menjadi duta Tinder di Korea Selatan

Featured Fri, 18 Jun 2021

Parlimen Laksana WFH Hingga 28 Jun

Parlimen Malaysia akan melaksanakan dasar Bekerja Dari Rumah (BDR) bermula 15 hingga 28 Jun 2021. Perkara itu dimaklumkan menerusi satu pengumuman dalam ciapan twitter Parlimen Malaysia pada Jumaat. BDR yang dilaksanakan selaras dengan pelanjutan tempoh […]

| Live TV