Hiburan By: Salma Syahbuddin January 22, 2018 @ 1:15pm

PENTAS BBB 2018 TERUS HANGAT DENGAN LAWAK MANTAP PARA PESERTA

Pencarian Pelawak Realiti menerusi Program Bintang Bersama Bintang ini diteruskan lagi pada minggu kedua dengan tema bebas.  

Pentas BBB 2018 kini dihangatkan lagi dengan persembahan pembukaan dari Abam dan Chiwan. Meneliti persembahan Abam, gabungan yang mantap dan idea yang menarik sekaligus menarik perhatian juri terutamanya Saiful Apek yang menganggap persembahan dari Abam ini tidak pernah mengecewakan beliau dan penonton yang hadir. Malah, lagu sketch yang dipilih untuk minggu kedua ini juga bersesuaian dengan lawak dan content yang padat.

 

Persmbahan dihangatkan dengan menampilkan Abam dan Chiwan sebagai peserta pertama pada minggu kedua ini

Persembahan terus dihebatkan lagi menerusi persembahan dari gabungan Mark Adam dan Ropie. Persembahan dengan membawa storyline pesakit yang berlakon menjadi perompak sedikit sebanyak mengganggu idea dalam isi persembahan. Namun, juri profesional berpendapat, Mark bernasib baik kerana memilih Ropie sebagai artis undangan kerana menurut beliau Ropie sememangnya sudah kelakar walaupun hanya berdiri diatas pentas. Lantas, ramai yang berpendapat persembahan Mark Adam kali ini lebih kepada tumpuan vokal dan nyanyian menerusi lagu sketch mereka She’s Gone.

Aksi Mark Adam diatas pentas BBB 2018

Manakala, persembahan diteruskan lagi dengan menampilkan standup comedy gabungan Issey dan Dzawin. Persembahan yang dianggap kurang menyengat ini walaubagaimana pun, dipuji dari segi punchline nya. Menurut, Apek pemilihan Dzawin dianggap sesuai dengan lagu sketch nya Permata Cinta. Namun, bagi Apek persembahan minggu lepas lebih menarik berbanding pada minggu ini.

Standup Comedy dari Issey dan Dzawin tidak begitu menyerlah pada minggu kedua ini

Ajak pula mengetengahkan Tauke sebagai artis jemputannya. Pemilihan lagu sketch yang bersesuaian dengan performance nyata menarik perhatian penonton dan juri. Bertemakan askar yang sedang berada di medan peperangan beserta pemilihan lagu yang sesuai membuat juri profesional merasakan gabungan Ajak dan Tauke begitu seimbang. Storyline yang menarik dan dianggap brilliant itu membuatkan Ajak antara peserta pilihan pada minggu kedua ini.

Persembahan yang dianggap menarik perhatian penonton

Kalau persembahan Mark Adam dikatakan kurang menyerlah pada minggu ini, persembahan dari Achey juga sedikit kurang menarik. Namun, pemilihan content yang menampilkan isu-isu viral seperti isu minyak adalah bagus. Flow cerita juga bagus dan sangat spontaneous ditambah dengan lagu sketch Pencuri Hati yang sememangnya menarik perhatian penonton dan peminat tidak kira usia walaupun telah diubah dari segi liriknya. Seterusnya menjadikan Achey pemenang yang berjaya membawa pulang wang tunai sebanyak RM10K pada minggu kedua ini.

Achey dan Mamak Puteh ketika membuat persembahan di pentas BBB 2018

Dan, persembahan terakhir pada minggu kedua ini menampilkan gabungan mantap Shuk dan Rahim. Persembahan yang menarik ini nyata mencuit hati rata-rata penonton yang hadir. Menampilkan beberapa pelakon tambahan diatas pentas dengan trademark dari Shuk iaitu Chupap-Chupap nyata membuatkan penonton yang hadir dan juga dirumah tidak kering gusi melihat persembahan dari Shuk pada kali ini. 

Gabungan mantap antara Shuk dan Rahim A.K.A Ahmad Maslan mencuri perhatian penonton dan juri profesional

So, kepada yang belum menonton program realiti terbaru terbitan TV3, Bintang Bersama Bintang 2018 ini, pastikan anda meluangkan hari Ahad anda untuk minggu ketiga ini dengan lawak bertemakan Kekeluargaan dan Kemasyarakatan yang semestinya membuatkan hari Ahad anda dipenuhi dengan gelak ketawa pada setiap Ahad, jam 10 malam atau boleh tonton secara langsung dengan tayangan HD menerusi tonton.com.my.

Dan, jangan lupa untuk mengundi peserta lawak kegemaran anda di portal kami hanya di xtra.com.my/bbb2018!

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

LIFESTYLE Thu, 19 Jul 2018

SAH, Kasut Sekolah Hitam Bermula Tahun Depan!

Baiklah, mulai tahun depan, murid-murid akan memakai kasut hitam, bukan kasut putih lagi. No more kapur kasut lepas ni okay, adik-adik!

Hiburan Mon, 9 Sep 2019

人气韩团GOT7世界巡演2020席卷大马!

JYP Entertainment日前透过官方网站公开GOT7巡演最新日期,而马来西亚正式宣布被列入为巡演站之一!

Hiburan Wed, 30 May 2018

Restoran Itu Bukan Saya Punya…

Walau bagaimanapun, menerusi pencarian syarikat dengan Suruhanjaya Syarikat Malaysia mendedahkan Chong Wei sebagai salah seorang daripada tiga pengarah syarikat yang memiliki restoran, InterCompass Sdn Bhd.

Hiburan Fri, 3 Jan 2020
Hiburan Sun, 24 Jun 2018

Janna Nick Jadi Murid Ernie Zakri?

Ernie mendedahkan, selepas dia kerap memuat naik video nyanyian di laman sosial, lebih ramai artis yang mula berminat mendapatkan khidmatnya sebagai guru vokal.

Hiburan Wed, 3 Jul 2019

Malas Layan Netizen, Nanti ‘Meroyan’- Dynas Mokhtar

Dynas Mokhtar bimbang berdepan risiko ‘meroyan’ andai melayani komen netizen yang memperkatakan isu bentan dihadapinya.

Hiburan Thu, 28 Dec 2017

Ingin Mahu Rehatkan Diri Sebentar

“Tidak Merajuk, Hanya Mahu Rehatkan Diri Sebentar”

LIFESTYLE Sun, 9 Sep 2018

Ciri-Ciri Pasangan Main Kayu Tiga

Tanda-tanda pasangan curang boleh dikatakan klise dan selalu dilakukan oleh pasangan yang pernah curang sebelum ini

Hiburan Fri, 5 Apr 2019

Baru 4 Jam Di Youtube, Blackpink ‘Kill This Love’ Cecah Tontonan Lebih 10 Juta

Menurut Soompi, tayangan klip tersebut mencatat sehingga lebih 10 juta tontonan hanya dalam masa 4 jam 13 minit!

| Live TV