Hiburan By: Salma Syahbuddin January 22, 2018 @ 1:15pm

PENTAS BBB 2018 TERUS HANGAT DENGAN LAWAK MANTAP PARA PESERTA

Pencarian Pelawak Realiti menerusi Program Bintang Bersama Bintang ini diteruskan lagi pada minggu kedua dengan tema bebas.  

Pentas BBB 2018 kini dihangatkan lagi dengan persembahan pembukaan dari Abam dan Chiwan. Meneliti persembahan Abam, gabungan yang mantap dan idea yang menarik sekaligus menarik perhatian juri terutamanya Saiful Apek yang menganggap persembahan dari Abam ini tidak pernah mengecewakan beliau dan penonton yang hadir. Malah, lagu sketch yang dipilih untuk minggu kedua ini juga bersesuaian dengan lawak dan content yang padat.

 

Persmbahan dihangatkan dengan menampilkan Abam dan Chiwan sebagai peserta pertama pada minggu kedua ini

Persembahan terus dihebatkan lagi menerusi persembahan dari gabungan Mark Adam dan Ropie. Persembahan dengan membawa storyline pesakit yang berlakon menjadi perompak sedikit sebanyak mengganggu idea dalam isi persembahan. Namun, juri profesional berpendapat, Mark bernasib baik kerana memilih Ropie sebagai artis undangan kerana menurut beliau Ropie sememangnya sudah kelakar walaupun hanya berdiri diatas pentas. Lantas, ramai yang berpendapat persembahan Mark Adam kali ini lebih kepada tumpuan vokal dan nyanyian menerusi lagu sketch mereka She’s Gone.

Aksi Mark Adam diatas pentas BBB 2018

Manakala, persembahan diteruskan lagi dengan menampilkan standup comedy gabungan Issey dan Dzawin. Persembahan yang dianggap kurang menyengat ini walaubagaimana pun, dipuji dari segi punchline nya. Menurut, Apek pemilihan Dzawin dianggap sesuai dengan lagu sketch nya Permata Cinta. Namun, bagi Apek persembahan minggu lepas lebih menarik berbanding pada minggu ini.

Standup Comedy dari Issey dan Dzawin tidak begitu menyerlah pada minggu kedua ini

Ajak pula mengetengahkan Tauke sebagai artis jemputannya. Pemilihan lagu sketch yang bersesuaian dengan performance nyata menarik perhatian penonton dan juri. Bertemakan askar yang sedang berada di medan peperangan beserta pemilihan lagu yang sesuai membuat juri profesional merasakan gabungan Ajak dan Tauke begitu seimbang. Storyline yang menarik dan dianggap brilliant itu membuatkan Ajak antara peserta pilihan pada minggu kedua ini.

Persembahan yang dianggap menarik perhatian penonton

Kalau persembahan Mark Adam dikatakan kurang menyerlah pada minggu ini, persembahan dari Achey juga sedikit kurang menarik. Namun, pemilihan content yang menampilkan isu-isu viral seperti isu minyak adalah bagus. Flow cerita juga bagus dan sangat spontaneous ditambah dengan lagu sketch Pencuri Hati yang sememangnya menarik perhatian penonton dan peminat tidak kira usia walaupun telah diubah dari segi liriknya. Seterusnya menjadikan Achey pemenang yang berjaya membawa pulang wang tunai sebanyak RM10K pada minggu kedua ini.

Achey dan Mamak Puteh ketika membuat persembahan di pentas BBB 2018

Dan, persembahan terakhir pada minggu kedua ini menampilkan gabungan mantap Shuk dan Rahim. Persembahan yang menarik ini nyata mencuit hati rata-rata penonton yang hadir. Menampilkan beberapa pelakon tambahan diatas pentas dengan trademark dari Shuk iaitu Chupap-Chupap nyata membuatkan penonton yang hadir dan juga dirumah tidak kering gusi melihat persembahan dari Shuk pada kali ini. 

Gabungan mantap antara Shuk dan Rahim A.K.A Ahmad Maslan mencuri perhatian penonton dan juri profesional

So, kepada yang belum menonton program realiti terbaru terbitan TV3, Bintang Bersama Bintang 2018 ini, pastikan anda meluangkan hari Ahad anda untuk minggu ketiga ini dengan lawak bertemakan Kekeluargaan dan Kemasyarakatan yang semestinya membuatkan hari Ahad anda dipenuhi dengan gelak ketawa pada setiap Ahad, jam 10 malam atau boleh tonton secara langsung dengan tayangan HD menerusi tonton.com.my.

Dan, jangan lupa untuk mengundi peserta lawak kegemaran anda di portal kami hanya di xtra.com.my/bbb2018!

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Fri, 28 Sep 2018

Apa Lagi Elfira Loy Nak?

Wah, El memang cantik pun

Hiburan Mon, 10 Dec 2018

Awww…Sweetnya Ucapan Hari Jadi Nabila Razali Untuk Hael Husaini

Rata-rata pengikut Nabila Razali di Instagram turut mengusik Nabila dengan soalan-soalan mengaitkan dirinya dan Hael. Ehem, ada apa-apa ke? 

Events Thu, 20 Feb 2020

[VIDEO] Alvin Chong ‘Simpan Rahsia’ Emma Maembong Bakal Berkahwin?

Wah, bagus jugak rupanya Alvin jadi penyimpan rahsia eh!

Hiburan Mon, 22 Oct 2018

20 Tahun Berkahwin, Akhirnya Pelawak Terkenal Ini Nekad Bercerai

Sule dan Lina bernikah pada 17 Februari 1998 dan dikurniakan empat orang anak di mana salah seorangnya merupakan penyanyi terkenal, Rizky Febian.

Hiburan Thu, 15 Aug 2019
Hiburan Fri, 6 Sep 2019

Sufian Geram Disangka Masih Belum ‘Move On’

Terhibur pulak terbaca ada peminat Sufian Suhaimi yang menegurnya kerana keadaannya yang seperti tidak terurus dan masih menagih simpati bekas tunangnya, Elfira Loy walaupun Elfira sudah pun berkahwin dan akan bersalin anak pertama bersama suaminya, […]

Hiburan Wed, 13 Dec 2017

TONTON TAMPIL LEBIH FRESH DENGAN XTRA!

Kali ini tonton tampil dengan xtra cerita-cerita menarik yang lebih bervariasi dan tampil dengan saluran rancangan berdefinisi tinggi yang mampu membawa anda menerokai dunia xtra tonton sebenar.

Hiburan Thu, 19 Sep 2019

Demi Anak, Kris Dayanti Sanggup Naik Bas?

Selamat Hari Jadi, Amora!

Trending Hari Ini Thu, 30 Apr 2020
Hiburan Mon, 3 Sep 2018

Fans Spotted Something Wrong with BTS’ V and They’re Worried AF

Especially since this is happening just before their world tour.

| Live TV