Hiburan By: Salma Syahbuddin July 23, 2018 @ 8:15am

Perginya Pelakon Khalid Salleh Di Usia 70 Tahun, Al-Fatihah

Walaupun bagi kebanyakan kita pada hari ini tidak mengenali siapakah beliau, namun pelakon, pengacara dan penggiat teater ini pernah terlibat secara aktif dalam bidang lakonan sehingga pernah dinobatkan sebagai Pelakon Lelaki Terbaik FFM menerusi filem Jogho dan Pelakon Pembantu Lelaki Terbaik menerusi filem Azizah The Legend

Apa yang kita tidak tahu mengenai beliau juga adalah sesuatu yang bukan senang bagi seorang pelakon untuk mencapai sesuatu yang luar  biasa kerana Khalid Salleh pernah dianugerahkan Pelakon Lelaki Terbaik Festival Filem Asia Pasifik, selepas seniman agung, P. Ramlee. 

 

Khalid Salleh, 70 meninggal dunia di Pusat Perubatan Ampang Puteri sekitar jam 3 petang tadi. 

Kami di xtra mengucapkan takziah kepada seluruh keluarga dan teman-teman rapat beliau. Al-Fatihah.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                      

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Wed, 20 Feb 2019

Nazim Othman Dan Fatin Afeefa Sah Bercinta?

Wah, sama cantik, sama padan gitu!

Hiburan Mon, 9 Dec 2019

卢广仲演唱会惊喜不破梗:自己来现场看!

「国民长孙」卢广仲出道11年,首次来马举办巡演让他都直呼等了好久,并指 “马来西亚的演出是我2020第一场演唱会,希望这个好开始能搭上好运的顺风车,一路好到底!”

Hiburan Wed, 1 Aug 2018

Bekas Kekasih Harap Justin Bieber Cepat Kahwin?

Aik, kenapa pula ni? Penyanyi Selena Gomez yang sudah ‘masak’ dengan sikap Justin Bieber memberitahu dia amat berharap Justin berkahwin secepat mungkin.

Hiburan Tue, 9 Apr 2019

Hael Husaini Lancar Single ‘Hari Ini’

Wow! Min dah tengok dah mv lagu ni. Peminat Hael jangan makan hati pulak ye!

Hiburan Wed, 29 Nov 2017

KINI MODEL VICTORIA SECRET INI SEMAKIN DIKENALI

Kalau sebelum ini kecoh apabila Neelofa diundang untuk menghadiri Victoria Secret Fashion Show yang berlangsung di Shanghai, China tapi kali ni kami bukan nak highlight story pasal neelofa tau. Kami akan highlight story yang viral seluruh dunia apabila salah seorang daripada modelnya terjatuh ketika catwalk.

Hiburan Tue, 21 Nov 2017

Bekas Kekasih Dakwa Idris Khan Hamilkannya

Macam tak percaya yang Idris Khan hamilkan bekas kekasihnya seperti yang di dakwa oleh bekas kekasihnya. Tabah lah ye

Hiburan Thu, 30 May 2019
Hiburan Mon, 17 Dec 2018

#mentor7: ‘Tak Pernah Rasa Selesa Walaupun…’ Zaaim Takut Disebut Bakal Juara?

Protege Siti Nordiana, Zaaim menyifatkan pujian sebagai pemangkin untuk terus membuat yang terbaik di konsert separuh akhir Mentor musim ketujuh ini. Zaaim atau nama sebenarnya Zaaim Abdullah ketika ditemui sejurus tamat konsert Mentor berkata dia […]

Hiburan Fri, 4 Jan 2019

TAHNIAH! Izreen Azminda Kini Hamil

Pelakon Pembantu Wanita Terbaik, Anugerah Skrin TV3 pada 2013 itu turut berkongsi sekeping gambar memaparkan imbasan ultra bunyi bayi di kapsyen berkenaan.

Hiburan Wed, 3 Jul 2019

| Live TV