Featured By: Fatin Nurain August 23, 2022 @ 4:07pm

Pernah Alami Gangguan Kesihatan Mental, Scha Elinnea Tak Peduli Kritikan Netizen

Pelakon Scha Elinnea mengakui dirinya kini tidak peduli dengan kutukan netizen.

Pernah mengalami skizofrenia dan insomnia, Scha lebih memilih untuk tidak mengambil tahu segala kecaman terhadapnya kerana tidak mahu kesihatan mentalnya kembali terganggu.

“Saya choose untuk tak handle benda tu. That is the best way untuk handle benda-benda tu. Jadi dia tak kacau saya punya mental health.

“Bila kita terlampau nak tengok apa yang orang nak cakap pasal kita, perkara itu yang akan stresskan kita lagi dan its not good for my mental health,” katanya kepada XTRA.

Perkongsian tersebut telah dibuatnya ketika ditemu buat bagi mempromosikan drama terbaharunya yang berjudul, Hati Tanpa Rasa yang bakal bersiaran di TV3.

Sebelum ini, Scha pernah dikecam warganet kerana dikatakan tidak menjaga batas dan terlampau seksi.

Namun, pelakon wanita itu menyatakan setiap perkara yang ditonjolkan menerusi drama yang dilakonkan adalah semata-mata untuk menampakkan keserasian bersama pelakon yang digandingkan.

“Saya datang set melakukan tugas apa yang diberi, mana yang boleh elak, kita elak. Tapi benda-benda tu kita nak nampakkan chemistry untuk dapatkan yang terbaik bila cerita tu keluar.

“Pasal benda-benda buruk kita taknak ambil tahu. Saya tak baca pun komen netizen. Komen mana yang bagus-bagus, saya baca tapi tak details nak tahu setiap orang punya komen. Sakit hati nanti kita pulak yang sedih,” katanya.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Wed, 14 Aug 2019

Semoga Lekas Sembuh…Doakan Shalma Eliana!

Sweet Ismail Izzani, semoga cepat sembuh!

Hiburan Wed, 26 Jun 2019

Doakan Saya Istiqamah’- Peminat Puji Penampilan Baharu Lisa Surihani

Akur dengan fitrah manusia yang sering diuji, isteri kepada Yusry Abdul Halim ini mahu menikmati fasa baharu ini perlahan-lahan.

Trending Sun, 19 May 2019

菲总统发表演讲被蟑螂「附体」了!

菲律宾总统罗德里戈·杜特尔特(Rodrigo Duterte)日前在一场竞选集会上发表演讲时,发生一个有意思的小插曲……

Fab Foodies! Thu, 7 Jun 2018

Apa Di Dapur Bersama Chef Imelda; Pai Labu Manis

Lari dari kebiasaan, hidangkan pai labu ini untuk yang tersayang…Manis, enak & labu antara makanan berkhasiat, jom cuba hari ini. Gerenti korang tak berganjak dari meja makan!

Hiburan Fri, 9 Aug 2019

Aziz Harun Penakut?

Eh kenapa pula tu?

Hiburan Mon, 23 Jul 2018

Pilih Lelaki 11 Tahun Muda, Ini Jawapan Ibu Priyanka Chopra

Menurut media tempatan India, ketika diajukan soalan kepada Madhu, beliau memberi jawapan ringkas namun mendalam.

Hiburan Tue, 22 Jan 2019

Fasha-Aidil Nikah Mac Ini, Tahniah!

Majlis diadakan di Perlis atas permintaan mak saya. Malah, untuk majlis nikah akan dibuat di masjid. Alhamdulillah, tahniah Fasha!

Hiburan Wed, 20 Dec 2017

时隔9年再发片 方泂鑌“我不是神”

时隔9年再发片的方泂镔,日前带着新专辑《我不是神》回马宣传;重返乐坛的他,改名为方『泂』镔,并在记者会上自嘲有新人出道的感觉。

Hiburan Fri, 3 May 2019

Tiket Konsert Jason Mraz Laku Macam Goreng Pisang Panas!

Wow, penangan Jason memang ‘berbisa’!

Hiburan Wed, 31 Jul 2019

| Live TV