Hiburan By: SGMS Faida October 29, 2019 @ 12:35am

Pernah Cuba Bunuh Diri…Siapa Sangka Selebriti Cantik Ini Rupanya Berdepan Masalah Bipolar!

Pelakon dan penyanyi Indonesia, Ariel Tatum mengaku pernah berniat untuk membayar pembunuh upahan untuk membunuhnya. Eh kenapa sampai macam tu?

Kata Ariel, ini kerana dia sudah tidak tahan berdepan dengan penyakit bipolar yang dihidapinya sejak usia 13 tahun.

“Bukan untuk cipta kontroversi tetapi ini adalah kenyataan benar. Saya juga pernah tertekan dengan kata-kata orang mengenai diri saya. Cuma seiring masa, saya lebih memilih untuk mengabaikan komen yang tidak berfaedah mengenai diri saya,” katanya ketika ditemubual bersama Metro TV Indonesia. 

Akui Ariel, dia enggan lagi mengambil pusing dengan kata-kata negatif netizen dan memilih untuk hidup dalam suasana positif. 

“Tapi as time goes by, saya cuma punya dua tangan, dua tangan saya tidak mampu menutup mulut semua orang satu Indonesia.

“Dua tangan saya akhirnya dipakai untuk tutup telinga sendiri.” ujarnya.

Sambung Ariel, dia kini berusaha untuk menjadi orang yang lebih baik dari sebelumnya.

Akuinya lagi, dia pernah mencuba untuk melompat dari tempat tinggi, mengambil ubat dan berharap ‘pergi’ dalam kemalangan.

“Mujur saya cepat sedar dan mendapatkan bantuan profesional. I think i need a professional helpi dont think this is healthy,” katanya yang kini lebih menyayangi diri sendiri.

Untuk netizen di luar sana, hati-hati dengan apa yang anda tulis. Penulisan kalian mungkin memudaratkan fikiran orang lain. Ingat tu!

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Sat, 29 Dec 2018

‘ Kalau Saya Tahu Seronok Macam Ni, Sudah Lama…’ Anuar Zain Mengaku Seronok Guna Sosial Media

Korang dah follow ke belum? Kalau belum, cepat follow abam Nuar hari ini!

Hiburan Tue, 19 Nov 2019
Hiburan Mon, 4 Jun 2018

Nora Danish Sedih Netizen Kutuk Baby Ney Ney Lagi!

Status selebriti bukan bermaksud dia perlu menerima dan menelan apa yang dikatakan oleh netizen tentang dirinya atau keluarga. Kerana, beliau juga mempunyai perasaan sama seperti orang lain malah lebih beremosi dan sensitif kerana beliau adalah orang seni

Hiburan Fri, 6 Apr 2018

FattZura Ada Love Bite?

Namun, bukan itu yang hendak dikongsikan tetapi, netizen semakin cekap menjalankan kerja mereka dengan mengambil tahu setiap inci tentang pasangan ini

Hiburan Sat, 19 May 2018

Sarimah Ibrahim Jalani Rawatan IVF?

Sarimah berkata, dalam usia 40 tahun ini beliau berharap dapat menimang cahaya mata kerana tahap kesihatan Sarimah dan Suami berada dalam keadaan baik. Justeru itu, beliau juga turut berkongsi bahawa hasratnya untuk menjalani rawatan tersebut turut disokong oleh penyanyi nombor satu Malaysia, Datuk Seri Siti Nurhaliza

Hiburan Sat, 13 Jul 2019

Tahniah Shuk Dapat Anak Kedua, Kali Ni Baby Girl!

Alhamdulillah, tahniah Shuk dan isteri!

Hiburan Tue, 23 Apr 2019

‘Kalau Ada Jodoh, Adalah…’- Ara Johari Mengaku Ada Boyfriend?

Sepadan pulak kami tengok korang berdua ni…

Hiburan Wed, 21 Feb 2018

SIAPA NAK RM1K DARI FAZURA?

“Masih hilang, tolong cari kucing saya. Kami sayang Jem dan sangat merinduinya, ” luah Fazura melalui aplikasi Insta Storynya.

Hiburan Sun, 7 Jul 2019

K-Clique Cipta Kelainan Dengan ‘Mimpi’

K-Clique yang dianggotai lapan anak muda berasal daripada Kota Kinabalu pastinya mencipta kelainan dan mampu memenuhi citarasa pendengar Hip Hop tempatan.

| Live TV