Hiburan By: Padin March 1, 2022 @ 6:45pm

Pernah Meledak Dengan Pulang, Insomniacks Tak Letak Strategi Untuk Single ‘Sempurna’… Kini Berada Di Kedudukan No 1 Carta RIM!

Kumpulan Imsomniacks yang dianggotai oleh Iqie, Iskandar, Daniel dan Gavin kini muncul dengan single terbaharu berjudul Sempurna.

Sempurna yang mengisahkan mengenai perasaan seseorang saat kehilangan sesuatu yang dianggap sempurna ini ditulis oleh keempat-empat ahli kumpulan ini sendiri.

Pernah meledak dengan lagu Pulang yang meraih perhatian luar biasa di platform penstriman digital, empat jejaka kacak ini tidak meletakkan sebarang strategi untuk single Sempurna.

“Bagi kami sendiri, kami tak ada strategi sangat. Tapi falsafah kami semenjak dahulu adalah kami meletakkan matlamat untuk buat lagu terbaik, jadi lagu itu akan bersinar. Kalau lagu itu terkenal, kami anggap ia bonus.

“Selain itu, kami sendiri mahu lebih aktifkan diri dengan media social untuk mendekatkan diri dengan peminat. Kami mahu lebih aktif di TikTok, Instagram dan sebagainya,” kata Iskandar.

Bagai mengikut jejak langkah lagu Pulang, Sempurna kini menduduki tangga pertama carta Persatuan Industri Rakaman Malaysia (RIM Malaysia) selepas dua minggu dilancarkan.

“Kami mula merakamkan lagu ini pada bulan September 2021. Ia merupakan projek ketiga kami bersama John dari JK Musicvibe selepas Pulang dan Reminisensi versi Reimagined.

“Dari awal lagi kami sebenarnya sudah mempunyai gambaran yang jelas tentang bagaimana bunyi yang harus dihasilkan dalam Sempurna.

“Namun kami menikmati proses pertukaran idea bersama penerbit kami Johan John sepanjang rakaman, yang juga banyak bersabar dengan permintaan kami sehingga menemukan titik kompromi untuk kami memberikan yang terbaik.

“Kami sangat berpuas hati dengan hasil kerja kami kali ini dan harap para peminat juga akan menyukai apa yang telah kami usahakan,” kata Daniel pula.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Fri, 29 Jun 2018

Alahai, Wak Doyok Kantoi Tayang Gambar Kasut Dari Pinterest

Agaknya apalah yang difikirkan oleh Wak Doyok sebelum memuat naik gambar tersebut kan?

Trending Tue, 3 Sep 2019

Kesiannya Banduan Dalam Kesakitan Dibiar Bersalin Sendirian

Staf Penjara Didakwa Hanya Tinjau Dari Luar Sel , Kenapa Kejamnya!!

Hiburan Mon, 11 Feb 2019

“I Feel the Emptiness from Every So Often…” – Taemin on Jonghyun’s Absence

It’s been more than a year but the members still get affected every once in a while.

#LaguXTRA Thu, 9 Mar 2023
Hiburan Thu, 17 Aug 2023

COËX Perkenal Single Pertama, Gimme That Crown

Wah, good luck COËX, Gimme That Crown!

Featured Fri, 24 Sep 2021
Hiburan Tue, 2 Apr 2019

Kongsi Jantina Anak? Nanti Dulu…

Saya sukakan kejutan. Kalau sebelum ini saya memberi kejutan kepada ahli keluarga ketika mengumumkan berita hamil, jadi untuk soal jantina, saya akan lakukan yang sama…

Hiburan Thu, 7 Dec 2017

MIDNIGHT RUNNERS FILEM SKEPTIKAL?

Sebuah Filem Korea yang telah menemui penonton pada 5 Oktober yang lalu menceritakan tentang dua orang pemuda yang ingin meneruskan pengajian ke Universiti Polis Kebangsaan Korea demi mengejar cita-cita mereka. Namun, mereka secara tidak langsung mereka terlibat dalam satu kes jenayah.

Trending Thu, 17 May 2018

81岁老翁「60年来捐血1172次」救回240万新生儿

来自澳洲雪梨的81岁老翁哈里森(James Harrison)在14岁时生了重病,动完手术后,血液一夕之间获得了罕见抗体,可以制作预防新生儿溶血症(HDN)的药剂,用来拯救尚未出生的宝宝。

error: Content is protected !!