Contest By: Salma Syahbuddin July 24, 2019 @ 10:47am

Pilihan Salah Buat Syamel Tergamam?

Hadir sebagai artis jemputan di episod kelima I Can See Your Voice Malaysia 2 (ICSYVMY 2), Syamel nekad untuk berduet dengan ‘Stylist Star’ (Muhammad Abid Bin Shamsuddin) dari awal lagi kerana dia percaya penyanyi misteri ini adalah seorang penyanyi sebenar. Tetapi, sebagai penyanyi yang memiliki vokal yang mantap tidak bermakna Syamel mempunyai kebolehan untuk menilai siapa yang betul-betul mempunyai bakat dalam bidang nyanyian hanya berdasarkan paras rupa.

Syamel menjadi lebih yakin dengan pilihannya apabila Fizie Hot FM selaku penyiasat jemputan menyokong pilihannya untuk berduet dengan Abid, selepas mendengar rakaman suara sebenar penyanyi misteri itu. Menurut  Fizie, suara Abid sangat merdu dan memang sesuai untuk berduet dengan Syamel. Selain Fizie, Wany Hasrita dan Hefny Sahad turut hadir sebagai penyiasat jemputan.

Mendendangkan lagu ‘Hidup Dalam Mati’, harapan Syamel untuk berduet dengan seorang penyanyi sebenar musnah kerana Abid merupakan seorang penyamar bersuara sumbang. Secara automatik, Abid berjaya membawa pulang hadiah wang tunai RM3,000.

Haa, macam manalah agaknya artis jemputan untuk minggu akan datang kan? Jangan lupa saksikan #ICSYVMY #SuaraSiapaTu pada setiap hari Ahad, jam 9 malam hanya di TV3, atau boleh saksikan di Youtube TV3Malaysia Official dan tonton

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Tue, 13 Nov 2018

Banyak Cabaran Untuk Saya Ke Tahap Ini – Joe Flizzow

Tahniah Joe Flizzow selepas dinobat sebagai Penghibur Terbaik Asia Tenggara di Anugerah Muzik Eropah MTV 2018 (MTV EMA 2018).

Hiburan Sun, 21 Jul 2019

Muat Naik Gambar Baharu, Hafiz Suip Okay Ke Tu?

Harap semuanya baik-baik saja ya Hafiz…

Hiburan Mon, 23 Apr 2018

Sherry Ibrahim Berhenti Berlakon?

Namun, Sherry kini kelihatan jarang sekali membintangi drama mahupun filem di kaca televisyen. Adakah kerana dia tidak laku? Ataupun dia membawa diri kerana merajuk dengan kisah cinta yang tidak berkesudahan?

Hiburan Fri, 22 Jun 2018

李俊颉「暖心POLO衫」三星期筹一万令吉

大马暖男歌手兼“艺人企业家” Victor李俊颉睽违6年再推新曲《记得我爱你》暖心POLO衫公益活动成功为雪州“温馨老人之家”筹获一万令吉建筑基金!

Hiburan Wed, 9 Jan 2019

Kehilangan Pekan Jadi Tanda Tanya, Rita Rudaini Buat Laporan Polis

Semoga Pekan cepat ditemui, kesian Mummy Rita dah rindu sangat tu…

Hiburan Mon, 26 Nov 2018
Hiburan Wed, 6 Nov 2019

桐瑶为你还原一代陨落巨星—邓丽君的经典音乐

这个12月就让我们一起在云顶云星剧场共婵娟,让邓丽君首首经典歌曲代表你的心!

Hiburan Fri, 8 Mar 2019
Hiburan Fri, 29 Nov 2019
Hiburan Tue, 13 Mar 2018

容祖儿刘浩龙被爆「苦恋5年」无果分手

容祖儿纵横香港乐坛10多年,影视歌三栖,「粤语天后」当之无愧,不过在感情这部分则是相当低调,和圈内男友刘浩龙至今交往5年,却在外界认为两人交往稳定之际,近日被爆已经分手,对此双方均未正面回应。

| Live TV