Contest By: Salma Syahbuddin July 23, 2018 @ 1:50am

#JommenangXtra : Menang Hadiah Eksklusif Dengan Menonton Rancangan Menarik Di Bananana!

Sebut sahaja Bananana! Pastinya kanak-kanak akan tertunggu-tunggu apakah agaknya rancangan kartun yang akan disajikan kepada mereka bukan? So, sempena musim cuti persekolahan yang bakal tiba tidak lama lagi, kami di tonton akan siarkan beberapa kartun menarik yang pastinya dapat memenuhi selera anak-anak anda di luar sana!

1. Barbie Dreamtopia

Barbie Dreamtopia mengisahkan tentang Barbie dan adiknya yang bernama Chelsea bersama-sama mengembara ke suatu dunia aneh bernama Dreamtopia. Berdasarkan kepada imaginasi Chelsea, penonton dapat mengembara ke sebuah dunia yang penuh dengan pelbagai watak-watak yang sangat berwarna-warni. 

Ditayangkan secara binge-watch dengan 26 episod hanya di tonton, Dreamtopia akan menemui adik-adik bermula 4 Jun ini!

2. Turning Mecard

Turning Mecard mengisahkan tentang dua orang pelajar sekolah menengah iaitu Jason dan Evan. Kedua-dua mereka mempunyai daya kreativiti yang tinggi sehingga mampu untuk mengubah kereta mini mereka. Bermula sebagai rakan saing dalam dunia perlumbaan, kedua-duanya juga dihimpit masalah yang sama iaitu masing-masing mencari ahli keluarga mereka yang hilang dan dari situlah, Jason dan Evan mengambil keputusan untuk berkerjasama antara satu sama lain. Semasa mereka berdua dalam misi mencari ahli keluarga mereka, pelbagai cabaran yang terpaksa dilalui oleh kedua-keduanya sepanjang misi tersebut. 

Kalau nak tahu, jangan lupa saksikan siri Turning Mecard ini bermula pada 5 Jun ini dan adik-adik berpeluang untuk memenangi hadiah eksklusif dan menarik daripada kami hanya di tonton!

 

3. Thomas & Friends

Thomas & Friends merupakan siri kartun adaptasi daripada sebuah buklu yang ditulis oleh Rev W. Awdry yang pastinya menjadi pilihan kanak-kanak yang paling digemari ramai! Terkenal menerusi watak yang terdapat di  sebuah stesen keretapi yang terletak di Pulau Sodor ini, Thomas & Friends pastinya sentiasa menjadi pilihan kanak-kanak.

Dan sempena cuti sekolah ini, adik-adik boleh menonton siri kartun Thomas & Friends secara Binge-watch untuk 26 episod pada 7 Jun ini hanya di tonton. Bukan itu sahaja, adik-adik boleh menonton dan menang hadiah juga!

 

Bukan itu sahaja, adik-adik juga berpeluang untuk memenangi hadiahbernilai RM200 daripada tonton dengan menjawab soalan-soalan yang telah disediakan berdasarkan setiap tayangan kartun-kartun kegemaran adik-adik.

Senarai hadiah-hadiah untuk dimenangi ialah :

  1. Barbie Dreamtopia Playset
  2. Turning MeCard Mecanimal Starter Pack
  3. Thomas & Friends Starter Set

 

Tarikh tutup penyertaan adalah bermula pada 15 Jun sehingga 16 Julai 2018.

Hadiah eksklusif ini akan diberikan kepada mereka yang bertuah dan berjaya menjawab soalan-soalan dengan betul dengan hanya klik gambar dibawah ini!

Jadi, apa tunggu lagi? Hadiah-hadiah ini bakal menjadi milik adik-adik sekiranya adik-adik berjaya menjawab soalan-soalan yang telah disediakan dengan betul! 

Wow! Menarikkan hadiah-hadiah ni, adik-adik jangan lupa untuk menghantar seberapa banyak penyertaan kepada kami untuk menang hadiah eksklusif di atas. 

Tarikh tutup penyertaan adalah pada 23 Julai 2018!

Selamat Mencuba!

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Featured Tue, 24 Aug 2021

Hukuman Penjara 13 Bulan Farid Kamil Diganti Denda RM 5,500

Pelakon Farid Kamil yang diperintahkan untuk dipenjarakan selama 13 bulan bagi kesalahan melibatkan kekerasan hari ini berdepan hukuman denda sebanyak RM5,500. Pesuruhjaya Kehakiman Nurulhuda Nur’aini Mohamad Nor di Mahkamah Tinggi Shah Alam membenarkan rayuan dibuat […]

Hiburan Mon, 16 Sep 2019

Swafoto di Makam? Anggun Kecewa!

Kecewa….itulah perasaan penyanyi Indonesia, Anggun apabila melihat segelintir rakyat Indonesia yang seperti lupa adab apabila melawat kubur bekas Presiden Indonesia Bacharuddin Jusuf Habibie atau BJ Habibie.   Bayangkan keadaan di kubur bekas presiden itu apabila […]

Hiburan Wed, 9 Jan 2019

Konti Pujaan Hati Kanda Jadi Bahan Lawak, Kreatif Atau Cuai?

Troll lah banyak-banyak, kecam lah berulangkali, yang penting PHK #3 trending okay!

Hiburan Mon, 1 Oct 2018

Luar Biasa…Kutipan Munafik 2 Berjaya Cecah RM 1 Juta Di Indonesia!

Atas sambutan yang luar biasa, Penerbit Skop Production Sdn Bhd, Datuk Yusof Haslam memaklumkan jumlah panggung juga ditambah atas permintaan pemilik pawagam.

Hiburan Tue, 7 Jan 2020
Hiburan Tue, 24 Jul 2018

Tukang Masak Tak Dengar Cakap Punca Restoran Chef Wan Tutup?

Kalau orang lain, kedai tutup dia serabut. Berlainan pula bagi Chef Wan! Beliau dikatakan lega dan khabarnya berniat nak sedekah pisang di masjid. Jom dengar penjelasan beliau…

Hiburan Thu, 8 Aug 2019
Featured Mon, 15 Mar 2021
Hiburan Mon, 8 Apr 2019

BTS Muncul Dengan Kolaborasi Bersama Halsey Dalam ‘Boy With Luv’

Kumpulan idola K-pop terkenal, BTS sekali lagi muncul dengan kolaborasi bersama Halsey berjudul ‘Boy With Luv’, trek tersebut merupakan trek utama dalam album Map Of The Soul: Persona yang bakal dikeluarkan BTS. 

| Live TV