Contest By: Salma Syahbuddin July 23, 2018 @ 1:50am

#JommenangXtra : Menang Hadiah Eksklusif Dengan Menonton Rancangan Menarik Di Bananana!

Sebut sahaja Bananana! Pastinya kanak-kanak akan tertunggu-tunggu apakah agaknya rancangan kartun yang akan disajikan kepada mereka bukan? So, sempena musim cuti persekolahan yang bakal tiba tidak lama lagi, kami di tonton akan siarkan beberapa kartun menarik yang pastinya dapat memenuhi selera anak-anak anda di luar sana!

1. Barbie Dreamtopia

Barbie Dreamtopia mengisahkan tentang Barbie dan adiknya yang bernama Chelsea bersama-sama mengembara ke suatu dunia aneh bernama Dreamtopia. Berdasarkan kepada imaginasi Chelsea, penonton dapat mengembara ke sebuah dunia yang penuh dengan pelbagai watak-watak yang sangat berwarna-warni. 

Ditayangkan secara binge-watch dengan 26 episod hanya di tonton, Dreamtopia akan menemui adik-adik bermula 4 Jun ini!

2. Turning Mecard

Turning Mecard mengisahkan tentang dua orang pelajar sekolah menengah iaitu Jason dan Evan. Kedua-dua mereka mempunyai daya kreativiti yang tinggi sehingga mampu untuk mengubah kereta mini mereka. Bermula sebagai rakan saing dalam dunia perlumbaan, kedua-duanya juga dihimpit masalah yang sama iaitu masing-masing mencari ahli keluarga mereka yang hilang dan dari situlah, Jason dan Evan mengambil keputusan untuk berkerjasama antara satu sama lain. Semasa mereka berdua dalam misi mencari ahli keluarga mereka, pelbagai cabaran yang terpaksa dilalui oleh kedua-keduanya sepanjang misi tersebut. 

Kalau nak tahu, jangan lupa saksikan siri Turning Mecard ini bermula pada 5 Jun ini dan adik-adik berpeluang untuk memenangi hadiah eksklusif dan menarik daripada kami hanya di tonton!

 

3. Thomas & Friends

Thomas & Friends merupakan siri kartun adaptasi daripada sebuah buklu yang ditulis oleh Rev W. Awdry yang pastinya menjadi pilihan kanak-kanak yang paling digemari ramai! Terkenal menerusi watak yang terdapat di  sebuah stesen keretapi yang terletak di Pulau Sodor ini, Thomas & Friends pastinya sentiasa menjadi pilihan kanak-kanak.

Dan sempena cuti sekolah ini, adik-adik boleh menonton siri kartun Thomas & Friends secara Binge-watch untuk 26 episod pada 7 Jun ini hanya di tonton. Bukan itu sahaja, adik-adik boleh menonton dan menang hadiah juga!

 

Bukan itu sahaja, adik-adik juga berpeluang untuk memenangi hadiahbernilai RM200 daripada tonton dengan menjawab soalan-soalan yang telah disediakan berdasarkan setiap tayangan kartun-kartun kegemaran adik-adik.

Senarai hadiah-hadiah untuk dimenangi ialah :

  1. Barbie Dreamtopia Playset
  2. Turning MeCard Mecanimal Starter Pack
  3. Thomas & Friends Starter Set

 

Tarikh tutup penyertaan adalah bermula pada 15 Jun sehingga 16 Julai 2018.

Hadiah eksklusif ini akan diberikan kepada mereka yang bertuah dan berjaya menjawab soalan-soalan dengan betul dengan hanya klik gambar dibawah ini!

Jadi, apa tunggu lagi? Hadiah-hadiah ini bakal menjadi milik adik-adik sekiranya adik-adik berjaya menjawab soalan-soalan yang telah disediakan dengan betul! 

Wow! Menarikkan hadiah-hadiah ni, adik-adik jangan lupa untuk menghantar seberapa banyak penyertaan kepada kami untuk menang hadiah eksklusif di atas. 

Tarikh tutup penyertaan adalah pada 23 Julai 2018!

Selamat Mencuba!

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Tue, 27 Mar 2018

Siti Alami Kehilangan Banyak Darah!

‘Seharian saya berada di wad bersalin di bawah pengawasan doktor sebelum dipindahkan ke wad biasa.” – Siti Nurhaliza

Hiburan Tue, 8 May 2018

EXO’s Kai’s Father Passes Away

The family is in the midst of grieving right now.

Hiburan Mon, 1 Apr 2019

Crossroads : One Two Jaga Dominasi FFM30 Selepas AMPFKL 2018

Tahniah diucapkan buat semua pemenang FFM30

Hiburan Wed, 6 Mar 2019

Mungkin Bersatu Jika Ada Jodoh

Jika jodoh tidak ke mana. Hanya itu jawapan paling ikhlas yang dapat saya berikan.

Hiburan Wed, 4 Dec 2019

《国民女神》特别企划全面招募中!打造 POTV大马国民女神

POTV《国民女神》特别企划全面招募中!寻找自信和魅力的你,展现最真实的一面。

Hiburan Sun, 18 Feb 2018

16组令人难以置信「他们竟然是同年龄」的明星

外国人通常看起来会比我们亚洲人还老,但是有些同年龄的名人看起来真的是相差甚远,很难相信他们已经在同一个地球一起生长了许多年,就让我们来看看这些会让你难以置信的同年龄明星吧!

Hiburan Fri, 5 Jan 2018

Rahsia Kulit Bersih dan Tampil Cantik

Neelofa tetap tampil cantik. Kulit wajahnya juga bersih dan tiada masalah cela mahupun jerawat. Apa rahsia kulit cantik Neelofa dan kekal langsing. Minum banyak air kosong Tip paling mudah ialah minum air kosong dengan banyak. Neelofa […]

Hiburan Tue, 19 Dec 2017

好友公开钟铉遗书!我彻底被忧郁吞噬了

已故韩团SHINee成员钟铉遗体移送到首尔松坡区医院灵堂,好友Dear Clund成员Nine前往悼念后,透过IG替他传达了遗书,「钟铉曾说如果他从这世界上消失了,请我一定要亲自上传这段​​文字,和家人商量后决定遵照遗言上传这段遗书。」

Hiburan Mon, 27 Aug 2018

Raja Komedi Terkenal Meninggal Dunia

Sepanjang kerjayanya, mendiang cukup dikenali menerusi naskhah seperti ‘The Odd Couple’, ‘The Sunshine Boys’, ‘Barefoot in the Park’ dan ‘Lost in Yonkers’.

Hiburan Wed, 4 Apr 2018

Isu Ditampar, Ogy Nak Jumpa Aiman Tino!

Apabila dia menjelaskan situasi sebenar saya jadi marah dan ingin berjumpa dengan Aiman dan pihak pengurusannya yang dikatakan tidak berpuas hati dengan kejadian itu. Semoga semua berakhir dengan baik ya!

| Live TV