Hiburan By: Salma Syahbuddin April 11, 2018 @ 3:47am

Realiti Atau Publisiti? Alina Mentor Otai Mohon Bantuan

Itulah nasib yang menimpa protege kepada Siti Sarah Raissuddin apabila beberapa hari lepas timbul satu berita mengatakan beliau telah dihalau oleh tuan rumah kerana tuan rumah berkenaan ingin mengambil semula rumah tersebut.

Justeru itu, ramai netizen menganggap bahawa isu seperti ini agak cliche untuk dibangkitkan lagi bagi meraih undi dan populariti. Al-maklumlah bagi mereka, rakyat Malaysia mudah termakan simpati.

Justeru itu, Siti Sarah turut tampil memberikan kenyataan bahawa dia menolak dakwaan tersebut kerana beliau sendiri bersedia untuk memberikan pertolongan pada protege nya itu.

 

Siti Sarah juga sangat terkejut apabila mendapat tahu protegenya itu sudah tiada tempat berteduh kerana, sepanjang bersama Alina, beliau langsung tidak pernah bercerita tentang hal-hal peribadi beliau.

“Sejujurnya saya baru tahu mengenai perkara ini semalam kerana sepanjang bersama Alina, dia tidak pernah menceritakan tentang masalah tersebut. Tapi, saya perasan tumpuannya agak sedikit terganggu dalam pertandingan namun telah anggap hal itu berlaku biasa apabila bertanding program nyanyian. Dia banyak menghabiskan masa menjalani latihan vokal di rumah saya sejak pertandingan bermula. Dan, sepanjang program Mentor Otai ini berlangsung, dia boleh tinggal di rumah saya dan sedia mendengar permasalahannya itu.” Jelas Sarah.

Alina turut mengakui diminta keluar dari rumah tersebut dan dia juga mempunyai masalah kewangan. Oleh sebab itu, dia kini tinggal di hotel yang disediakan oleh pihak produksi sepanjang terbabit dalam program ini.

Apapun, janganlah kita membuat tuduhan tuduhan tanpa bukti yang kukuh. Kerana, apa yang penting sekarang ini ialah membantu Alina dan anak-anaknya mencari tempat tinggal dan meringankan beban belia.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Fab Foodies! Tue, 22 May 2018

Transformation Tuesday: This Old Junk Turned into KL’s First Class Dining Hot Stop

Plane in the City is one of the newest experiences everyone must try.

Featured Wed, 28 Jul 2021

Pelaksanaan Dos Ketiga Dan Vaksin Campuran Masih Dalam Kajian

Pelaksanaan untuk memberi dos ketiga (booster dose) dan vaksin heterologous (campuran vaksin) masih lagi dalam kajian kumpulan pakar dan akan dimaklumkan selepas ia dimuktamadkan. Menurut Menteri Penyelaras Program Imunisasi COVID-19 Kebangsaan (PICK), Khairy Jamaluddin Abu Bakar unntuk […]

LIFESTYLE Tue, 12 Jun 2018

Elak ‘Microsleep’, Jangan Teruskan Perjalanan Jika Mengantuk!

Microsleep biasanya berlaku ketika pemanduan di jalan lurus atau sejam selepas makan. Ambil masa untuk berhenti dan berehat, jangan risau… takkan lari kampung anda. Pasti sampai!

Hiburan Mon, 9 Sep 2019
Hiburan Thu, 16 Aug 2018

Madonna Just Turned 60 but Still Looking Hot as Ever

She celebrated her birthday in style too.

Hiburan Fri, 11 Oct 2019
Hiburan Mon, 7 Oct 2019

Dah Dirisik Rupanya…

Semoga dipermudahkan urusan seterusnya buat Zara & Hafreez!

Hiburan Tue, 20 Mar 2018

Tak Sengaja Sebar Gambar, Jurusolek Minta Maaf

Saya tidak tahu menahu mengenai kenyataan suami Siti yang mana mereka bakal berkongsi wajah anak selepas tujuh hari kelahiran.

Events Mon, 12 Aug 2019

首要媒体开拍鼠年贺岁MV!许亮宇被曝不会数来宝

首要媒体开拍鼠年贺岁《笑笑力量大》MV!许亮宇被曝不会数来宝,自认过于「轻敌」没做足功课。

| Live TV