Hiburan By: Salma Syahbuddin April 11, 2018 @ 3:47am

Realiti Atau Publisiti? Alina Mentor Otai Mohon Bantuan

Itulah nasib yang menimpa protege kepada Siti Sarah Raissuddin apabila beberapa hari lepas timbul satu berita mengatakan beliau telah dihalau oleh tuan rumah kerana tuan rumah berkenaan ingin mengambil semula rumah tersebut.

Justeru itu, ramai netizen menganggap bahawa isu seperti ini agak cliche untuk dibangkitkan lagi bagi meraih undi dan populariti. Al-maklumlah bagi mereka, rakyat Malaysia mudah termakan simpati.

Justeru itu, Siti Sarah turut tampil memberikan kenyataan bahawa dia menolak dakwaan tersebut kerana beliau sendiri bersedia untuk memberikan pertolongan pada protege nya itu.

 

Siti Sarah juga sangat terkejut apabila mendapat tahu protegenya itu sudah tiada tempat berteduh kerana, sepanjang bersama Alina, beliau langsung tidak pernah bercerita tentang hal-hal peribadi beliau.

“Sejujurnya saya baru tahu mengenai perkara ini semalam kerana sepanjang bersama Alina, dia tidak pernah menceritakan tentang masalah tersebut. Tapi, saya perasan tumpuannya agak sedikit terganggu dalam pertandingan namun telah anggap hal itu berlaku biasa apabila bertanding program nyanyian. Dia banyak menghabiskan masa menjalani latihan vokal di rumah saya sejak pertandingan bermula. Dan, sepanjang program Mentor Otai ini berlangsung, dia boleh tinggal di rumah saya dan sedia mendengar permasalahannya itu.” Jelas Sarah.

Alina turut mengakui diminta keluar dari rumah tersebut dan dia juga mempunyai masalah kewangan. Oleh sebab itu, dia kini tinggal di hotel yang disediakan oleh pihak produksi sepanjang terbabit dalam program ini.

Apapun, janganlah kita membuat tuduhan tuduhan tanpa bukti yang kukuh. Kerana, apa yang penting sekarang ini ialah membantu Alina dan anak-anaknya mencari tempat tinggal dan meringankan beban belia.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Sun, 9 Sep 2018

Kasih Iris Leona Boleh Ganti Fazura

Anak Dara Azhar Sulaiman Jadi Perhatian, Boleh Ganti Fazura

Featured Tue, 18 Oct 2022
Featured Tue, 2 Nov 2021

Cikgu Bengang Sikap Penghuni Buang Barang Dari Atas Flat – “Mi Segera, Kuah Mi Kari, K*ndom Siap Lend*r Lagi!”

Seorang guru tadika bengang selepas mendapati sisa mi segera dicampak oleh penghuni flat dari atas sehingga mengotorkan bahagian bumbung dan hadapan keretanya. Menerusi temu bualnya bersama mStar, wanita yang mesra disapa sebagai Nina berkata, kejadian […]

Hiburan Sat, 9 Apr 2022
Featured Mon, 6 Dec 2021

“Mohon Doa Semua Ya”- Wani Kayrie Dijangkiti Covid-19

Dalam penyebaran wabak Covid-19 yang tidak pernah berhenti, tak mustahil untuk para penggiat seni dijangkiti Covid-19. Selepas pelakon Daiyan Trisha mengumumkan dia dijangkiti wabak terbabit, kini penyanyi Wani Kayrie pula mengumumkan dirinya positif Covid-19 menerusi […]

Hiburan Thu, 13 Apr 2023

Aman Aziz Hadiahkan Peminat dengan ‘Ching Ching Raya’

Wah dah lama tak tengok Aman Aziz menyanyi

Hiburan Mon, 12 Jun 2023
error: Content is protected !!