Hiburan By: Salma Syahbuddin April 11, 2018 @ 3:47am

Realiti Atau Publisiti? Alina Mentor Otai Mohon Bantuan

Itulah nasib yang menimpa protege kepada Siti Sarah Raissuddin apabila beberapa hari lepas timbul satu berita mengatakan beliau telah dihalau oleh tuan rumah kerana tuan rumah berkenaan ingin mengambil semula rumah tersebut.

Justeru itu, ramai netizen menganggap bahawa isu seperti ini agak cliche untuk dibangkitkan lagi bagi meraih undi dan populariti. Al-maklumlah bagi mereka, rakyat Malaysia mudah termakan simpati.

Justeru itu, Siti Sarah turut tampil memberikan kenyataan bahawa dia menolak dakwaan tersebut kerana beliau sendiri bersedia untuk memberikan pertolongan pada protege nya itu.

 

Siti Sarah juga sangat terkejut apabila mendapat tahu protegenya itu sudah tiada tempat berteduh kerana, sepanjang bersama Alina, beliau langsung tidak pernah bercerita tentang hal-hal peribadi beliau.

“Sejujurnya saya baru tahu mengenai perkara ini semalam kerana sepanjang bersama Alina, dia tidak pernah menceritakan tentang masalah tersebut. Tapi, saya perasan tumpuannya agak sedikit terganggu dalam pertandingan namun telah anggap hal itu berlaku biasa apabila bertanding program nyanyian. Dia banyak menghabiskan masa menjalani latihan vokal di rumah saya sejak pertandingan bermula. Dan, sepanjang program Mentor Otai ini berlangsung, dia boleh tinggal di rumah saya dan sedia mendengar permasalahannya itu.” Jelas Sarah.

Alina turut mengakui diminta keluar dari rumah tersebut dan dia juga mempunyai masalah kewangan. Oleh sebab itu, dia kini tinggal di hotel yang disediakan oleh pihak produksi sepanjang terbabit dalam program ini.

Apapun, janganlah kita membuat tuduhan tuduhan tanpa bukti yang kukuh. Kerana, apa yang penting sekarang ini ialah membantu Alina dan anak-anaknya mencari tempat tinggal dan meringankan beban belia.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Wed, 29 Jan 2020
Hiburan Sat, 30 Mar 2019

Fasha Sandha Sah Milik Aidil Aziz, Selamat Pengantin Baru!

Semoga kalian berbahagia sehingga hujung nyawa, Amin…

Hiburan Sun, 22 Sep 2019

Trofi Bintang Paling Popular ABPBH Ke-32 Milik Siapa Agaknya?

 Mampukah penyanyi lagu ‘Terlalu Memuja’ , Wany Hasrita mempertahankan trofi Bintang Paling Popular yang dimenanginya tahun lepas? “Tahun ini, saya tidak mahu terlalu berharap kerana saya bimbang kecundang. Rasanya sakit menyakitkan. ”Saya tahu apabila menggenggam […]

Hiburan Tue, 17 Apr 2018

Achey Tuju Lagu Untuk Makcik Bawang

Video yang dimuatnaik di laman Youtube sejak semalam ini sudah ditonton hampir 94,000 orang. Wow, luar biasa ni Achey. Tapi memang best lagu ni, korang kena layan ok!

Hiburan Fri, 9 Nov 2018

Raja Mukhriz Bengang 7ujuh Jadi Mangsa Muat Turun Haram

Semudah telefon dan lambong ayat “aku tak jadi buat tapi aku ambik idea engkau ya bro” aku percaya engkau dan rakan rakan engkau sama species semua ke laut!

Hiburan Wed, 20 Dec 2017

BUKAN NAK SOROK – RAMONA ZAMZAM

Ramona turut memaklumkan bahawa dia sudah mendaftarkan nama puteri sulungnya itu tetapi masih belum bersedia untuk mengumumkan nama tersebut kepada public

Trending Hari Ini Sun, 14 Jun 2020
Hiburan Fri, 21 Jun 2019

“Menempah Bidan” Royal Ceremony Of Agung’s Daughter, Tunku Puteri Iman Afzan

Tengku Puteri Iman Afzan and Tengku Abu Bakar Ahmad Tengku Arif Bendahara Tengku Abdullah got married last year..

Hiburan Mon, 1 Apr 2019
Hiburan Thu, 1 Nov 2018

| Live TV