Contest By: Atiqah Johari August 12, 2022 @ 9:40pm

Rebut Gelaran ‘Terpaling Juara’, Penyanyi Otai Dan Bintang Baharu Bakal Bersaing Di Satu Pentas

Stesen televisyen TV3 bakal tampil dengan program hiburan yang berkonsep baharu di mana penyanyi legenda berentap dengan bintang baharu di bawah pimpinan tiga pemenang Anugerah Juara Lagu (AJL) bagi merebut gelaran Terpaling Juara.

Menurut Timbalan Ketua Pegawai Eksekutif, Rangkaian Televisyen Media Prima, Puan Nini Yusof memaklumkan bahawa TV3 sangat berbesar hati memperkenalkan program ini dan yakin akan kemampuan tenaga kerja produksi menghasilkan program TV yang berkualiti dan menghiburkan.

“TV3 berbesar hati memperkenalkan program hiburan berkonsep baru. Saya sangat yakin akan kemampuan tenaga kerja produksi dalam menghasilkan program televisyen berkualiti dan menghiburkan.

“Pastinya, program Terpaling Juara bakal mendapat tempat di hati penonton dan rakyat Malaysia secara keseluruhannya,” ujarnya kepada Xtra.

‘Terpaling Juara’ mempertaruhkan tiga orang kapten iaitu Akim Ahmad, Hael Husaini dan Naim Daniel bersama-sama dengan enam orang peserta yang bakal bersiaran secara langsung selama lapan minggu.

Bagi penyanyi legenda, tiga nama besar yang popular dengan genre berbeza menyahut cabaran untuk berentap dengan penyanyi baharu iaitu Hazami, Rahmad Mega dan Ifa Raziah.

Untuk penyanyi baharu pula, Shaz (Shazreen Shaharum, 26 tahun), Aqmal (Aqmal Ramdan, 26 tahun) dan Aqeesh (Aqeesh Aleya, 18 tahun) dipilih untuk bersaing dengan penyanyi otai menerusi uji bakat yang telah berlangsung pasa 2 & 3 Julai 2022.

Program ini menawarkan hadiah yang lumayan buat pemenang Terpaling Juara berbentuk wang yang berjumlah RM100,000 untuk Juara, RM50,000 untuk naib juara dan RM30,000 bagi tempat ketiga.

Bukan itu sahaja, program Terpaling Juara ini dimeriahkan lagi dengan kehadiran Shiha Zikir dan Haziq Hussni sebagai hos manakala Datuk Hattan dan Fauziah Latiff sebagai juri tetap.

Terpaling Juara akan mula bersiaran langsung pada 21 Ogos 2022 pada setiap hari Ahad dari Studio Sri Pentas 2, Shah Alam.

Lebih mengujakan, tiga kapten akan mengumumkan siapakah dua peserta pilihan mereka pada konsert pertama ini.

Untuk info, Terpaling Juara menampilkan Vivo sebagai penaja utama, Nivea sebagai penaja bersama, Hot FM sebagai rakan radio rasmi, Berita Harian dan Harian Metro sebagai rakan media rasmi serta Xtra dan Oh Bulan! Sebagai rakan digital.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Trending Fri, 4 May 2018

Desakan Kemiskinan, Makin Ramai Bayi Perempuan Dibunuh!

Ramai ibu bapa percayakan bomoh hingga sanggup membunuh anak mereka. Tapi ramai juga membuat keputusan membunuh bayi mereka kerana terlalu miskin dan kelahiran bayi itu dianggap menyusahkan mereka…

Trending Tue, 14 Jun 2022

“Banyak Benda Tak Sopan Saya Lakukan…” – Fauziah Gous Fokus Buat Kebaikan, Tak Boleh Ubah Masa Lalu

Fouziah Gous mahu fokus buat kebaikan untuk jadi contoh buat anaknya.

Events Wed, 19 Sep 2018
#tilljannah Fri, 6 Jan 2023

[VIDEO] Sweet! Bungkuskan Makanan Untuk Sari Yanti, Ramai Puji Sikap Jep Sepahtu – “Mewah Rezekinya, Balik Rumah Bawa…”

Baru-baru ini, tular sebuah perkongsian di laman TikTok yang memaparkan pelakon Sari Yanti sedang menunggu suami tercintanya, Jep Sepahtu pulang ke rumah. Menerusi hantaran tersebut, Jep yang keluar dari kereta tersenyum sipu apabila melihat Sari […]

Hiburan Fri, 16 Mar 2018

三胞胎「大韩」近照公开!宋一国:别再长了

韩国最萌三胞胎「大韩、民国、万岁」从实境秀窜红,离开节目后回归正常生活,粉丝只能从星爸宋一国的IG才能得知他们近况。趁着三人满6岁生日的前夕,爸爸公开老大摘掉眼镜的「近照」,已逐渐看出小男孩的轮廓,让他舍不得大呼:「别再长啦!」

Hiburan Fri, 1 Sep 2023
Hiburan Fri, 6 Dec 2019
Trending Tue, 5 May 2020

Ini 11 Soalan Lazim Tentang Perjalanan Rentas Negeri 7-10 Mei & Aplikasi Gerak Malaysia

Info tentang aplikasi Gerak Malaysia dan perjalanan rentas negeri

Hiburan Wed, 2 May 2018

Comel! #AnakAbah Dah Ada Nama

Suami kepada pelakon Sari Yanti itu menamakan bayi comel mereka, Dariya Inara…Comel sungguh!

error: Content is protected !!