Hiburan By: Salma Syahbuddin April 3, 2018 @ 3:51am

Rebut Peluang, Hefny Sahad Mahu Asah Bakat Lagi

Siapa yang tidak kenal dengan lelaki yang menjadi kegilaan ramai wanita diluar sana kerana menepati ciri-ciri tall, dark and handsome ini. Hefnyy Sahad mengakui beliau sememangnya mahu merebut peluang yang ada tidak kiralah dalam dunia pengacaraan, mahupun lakonan. Namun, Hefny juga memberitahu beliau turut mengidamkan watak-watak hero dalam drama mahupun filem.

Bagi pengacara Muzik-muzik 33 ini, Hefny mengakui walaupun jadualnya padat dengan penggambaran drama dan pengacaraan, namun beliau mahu menunjukkan keyakinan pihak penerbit terhadapt bakat yang dimilikinya.

“Kalau boleh, saya mahu aktif berlakonn drama pada tahun ini dan akan merebut apa juga peluang yang dihulurkan. Saya mahu mengasah bakat lakonan sebaik mungkin dan mensasarkan peluang membawakan watak hero.” Katanya

Dalam perkembangan lain, Hefny juga turut mengendalikan program talkshow iaitu Borak Kopitiam bersama beberapa lagi personaliti tv seperti Dayah Bakar, Sarah Adiba, Feona Cheong, Zack Merican, Haziq Hussni, Muaz dan Fifi Azmi. 

Menurut Hefny, program Borak Kopitiam ini mempunyai cabaran yang tersendiri kerana ianya menuntut pengacara itu untuk peka terhadap isu-isu semasa. 

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Mon, 14 Oct 2019
Hiburan Tue, 26 Feb 2019

Bakal Bawa Lagu Asli, Ella Janji Persembahan Luar Biasa Di Konsert Unplugged Bulan Depan!

Persiapan sudah 50% siap. Korang dah dapatkan tiket ke belum? Jumpa di Istana Budaya nanti jom!

Hiburan Thu, 24 Jan 2019

Konsert Dewa 19 Reunion Live In Malaysia Adalah Yang Terakhir?

Yang pegi konsert Dewa tu jangan lokek share video kat instagram korang okay!

Hiburan Mon, 2 Sep 2019

Selepas 23 Tahun…Mark Adam Tunai Janji!

Syukur Alhamdulillah Ya Allah…

Hiburan Mon, 1 Oct 2018

Dakwah Cara Anak Muda, Da’i Adam Mahu Kerap Turun Padang

Jika diberi peluang untuk mengacara sesebuah program, saya memilih program untuk mendekati belia di luar sana dan memperbanyakkan aktiviti turun padang untuk berdakwah. Insya Allah jika diizinkan-Nya, doakan agar segalanya dipermudahkan…

Hiburan Fri, 19 Jan 2018

黄明志再为四叶草打造洗脑歌 MV与台湾知名优管红人合作

大马网络红人Joyce四叶草推出首张专辑《我来自四叶草》,这次最新主打歌《莫名其妙爱上你》请来台湾优管红人(Youtuber)「这群人TGOP」和「重量级」合作拍MV,以校园纯爱剧情,一改红人搞怪形象,让MV一出街粉丝直夸“萌萌哒!”

Hiburan Wed, 26 Sep 2018

Lirik ‘Tak Perlu Ungkapkan’ Tiada Kaitan Dengan Hidup Qaidzul

Kata Qaidzul, lagu ini tiada mengena dengan pengalaman saya tetapi saya yakin pasti ramai lelaki yang pernah melalui keadaan sedemikian. Betul ke tu? Hehe

Hiburan Tue, 12 Feb 2019

Gambar Wanita Mirip Emma Maembong Beraksi Lucah Tersebar?

Agak-agak la nak edit pun adoi. Tak payah la korang nak buat dosa edit…

Hiburan Fri, 28 Dec 2018

Elfira Loy Kongsi Ciri-Ciri Si Tunang Pilihan Hati

Tak sabar rasanya nak tengok El kahwin!

Hiburan Fri, 19 Apr 2019

‘Ini Ikhtiar Terakhir…’- Pak Ya Mohon Sumbangan Bayar Peguam

Bila kes dah selesai, Pak Ya berjanji akan pulangkan semula wang tersebut.

| Live TV