Hiburan By: Del14 September 11, 2019 @ 3:09pm

Remy Ishak Ajak Dato’ Jamal Abdillah Berduet?

Comel sungguh gelagat pelakon popular, Remy Ishak apabila dia  terserempak dengan idolanya, Dato’ Jamal Abdillah sewaktu dalam perjalanan untuk ditemubual dan mempromosi filem terbarunya, Dendam Pontianak. Sempat berswafoto dengan penyanyi Kekasih Awal dan Akhir itu, Remy tidak dapat menahan rasa terujanya apabila dia berkongsi gambar tersebut di laman instagramnya. 

 

“Idola sepanjang zaman! Terserempak denga Dato’ Jamal Abdillah waktu nak ke interview dan promosi @dendam_pontianak di MHI @tv3malaysia dan @koolfm.my pagi tadi.  Terharu sungguh saya bila idola ni jerit panggil nama saya dari jauh! “REMY…!!! SANGKAR!!”  – laung beliau dari jauh! perghhh!!” tulisnya.

 

Tak kira tahap populariti kita tu macam mana, tapi kalau dah terjumpa idola tu mesti rasa macam budak kecil kan? Lebih-lebih lagi apabila penyanyi yang juga terkenal melalui filem lakonannya Azura suatu ketika dahulu yang mula-mula menegurnya! Remy juga sempat berseloroh dan mengajak Dato’ Jamal Abdillah berduet dengannya suatu hari nanti kerana menurutnya suara mereka ‘sebijik’ bila menyanyi.

 

“Terima kasih Dato’ sebab perasan kehadiran saya dalam dunia seni ni.. saya membesar dengan lagu-lagu nyanyian Dato’ sejak kecil, suara saya pun sebijik macam Dato’ kalau saya menyanyi, agak-agak boleh tak kita berduet satu hari nanti Dato”ujarnya lagi sambil berseloroh. 

 

 

Antara komen-komen yang ditinggalkan netizen di entri instagram Remy Ishak.

 

Betul ke ‘sebijik’? Apa kata Remy dan Dato’ Jamal betul-betul berduet satu hari nanti? Peminat-peminat pun mesti tak sabar nak dengar gandingan dua bintang hebat ini kalau ajakan Remy menjadi kenyataan!

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Fab Foodies! Tue, 24 Jul 2018

Musim Durian, Tapi Tak Tahu Nak Pilih Yang Mana Satu? Meh, Kita Kongsikan Tips Pilih Raja Buah Ini

Nak tahu bagaimana agaknay cara memilih durian yang betul? Sila baca entri ini.

Hiburan Fri, 16 Aug 2019
Fab Foodies! Tue, 2 Oct 2018

Berbau Tapi Bagus Untuk Kesihatan, Jom Makan Petai?

Petai yang berbau tetapi diamalkan sebagai ulam kerana banyak khasiat. Antara yang dikongsikan untuk anda

Hiburan Sat, 23 Feb 2019

Ratusan Peminat Sambut Ketibaan BLACKPINK Di KLIA

Are you ready girls for tonight?

Events Mon, 7 Oct 2019

CJ WOW SHOP Sasar RM100K Jualan Menerusi Platform Mudah Alih

Wow! Apa tunggu lagi? Jommm beli belah di CJ WOW SHOP pada 5 & 6 Oktober ni okay!

Contest Thu, 15 Aug 2019

Berhibur Sambil Menang Wang Tunai Bernilai RM2K !

Hantarkan jawapan dan slogan yang kreatif okay!

Hiburan Wed, 30 May 2018

Semarak Syawal Dengan Program Terhebat!

Selaku platform nombor satu pilihan Malaysia, MPTN komited dalam memastikan kualiti program hiburan dan kekeluargaan sepanjang perayaan ini memuaskan hati ramai.

Hiburan Thu, 12 Dec 2019

Tahniah! Kutipan Ejen Ali Sudah 20 Juta!

Satu pencapaian untuk filem animasi tempatan!

| Live TV