Hiburan By: SGMS Enal June 17, 2018 @ 12:41pm

Remy Ishak Dedah Pernah Alami Depresi

Pelakon Remy Ishak, mendedahkan bahawa sebelum ini dia juga pernah mengalami masalah depresi pada dua tahun lepas, ketika menjalani penggambaran filem Pulang.

“Sebenarnya saya pernah mengalami masalah ketika menjalankan penggambaran filem Pulang dan itulah cabaran terbesar saya. Ketika waktu itu, macam-macam berlaku dalam hidup saya”

Secara personalnya, rumah saya kena serang, saya diugut dan sebagainya. Jadi bila saya nak kena mengadap filem Pulang, nak melahirkan watak seperti itu agak susahlah keseluruhan bagi saya,” katanya.

Remy juga mengakui gangguan depresi yang dialaminya juga turut mengganggunya, bagaimanapun berbekalkan semangat yang ada, dia dapat mengatasinya tanpa mengambil sebarang rawatan di hospital.

“Memang saya rasa terganggu, tapi saya cuba yang buat terbaik supaya benda tu saya dapat tepis. Mungkin juga ketika itu saya mengalami fasa peralihan umur, dan ketika itu saya memang depresi. Saya tak ada buat sebarang rawatan, saya hanya muhasabah diri”

“Saya bukanlah jenis orang yang bercakap bila tengah mengalami kesedihan atau waktu ketika saya sedang dilanda masalah. Bagi saya real man akan face the problem”, katanya

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Mon, 11 Mar 2019

Sama Cantik, Sama Padan! Fasha Sandha Dan Aidil Aziz Panas Sarung Baju Kahwin?

Tak sabar rasanya nak tunggu Fasha Sandha dan Aidil kahwin, mesti letopppp kan?

Hiburan Mon, 19 Mar 2018

Tahniah! Baby Pipi Merah Selamat Dilahirkan!

Puteri sulongnya itu yang dilahirkan secara pembedahan seberat 3.55 kilogram berada dam keadaan baik dan sihat.

Hiburan Sat, 16 Mar 2019

Al- Fatihah… Wafa Abdul Kadir Meninggal Dunia

Al-Fatihah…selepas lima tahun berjuang melawan kanser, Wafa Abdul Kadir meninggal dunia pada awal pagi tadi.

Hiburan Wed, 16 Oct 2019
Hiburan Sat, 13 Jan 2018

Jangan Salahkan Ganja

Fathia Latiff hadir dengan pendapatnya sendiri di laman Twitter. Tidak tahulah mahu berjenaka atau tidak, yang pasti jadi bahan kecaman.   Perkara tersebut membuatkan pengikut Fathia yang masih tidak move on dengan isu Bigo sebelum ini untuk terus […]

Hiburan Wed, 21 Feb 2018

得罪周星驰永不合作!袁咏仪还原24年真相

香港女星袁咏仪娱乐圈有2大传言,据说曾连续得罪2位影坛大咖演员,包括1995年和成龙拍《霹雳火》,其中2句对白要重录却没接大哥电话,更早的是1994年和周星驰合作《凌凌漆大战金枪客》,被传她大言不惭说和星爷风格不一样,以后不用再合作,谣言一传就是20年,对此首度还原真相!

Hiburan Sun, 26 Jan 2020

Isteri Dakwa PU Abu Curang…Rumah Tangga Bergolak Lagi?

Terdahulu, Hana Azraa memuat naik sekeping foto wanita tidak bertudung di Instagram.

Hiburan Thu, 3 Oct 2019

Isteri Tinggalkan Pelamin…Apa Alasan Sufi Rashid?

Di sini saya menegaskan, apa yang anda lihat bukan seperti dijangkakan.

Hiburan Wed, 16 May 2018

Sajat Dilabel ‘Makcik Bawang’?

Haa, nak tahu favourite spot Sajat kat mana? Dan, apa pula yang di’bawangkan’ oleh Sajat dan rakan-rakannya? Kenalah tunggu episod seterusnya dalam Nur Sajat Rated Xtra!

Hiburan Tue, 19 Nov 2019

| Live TV