Featured By: Atiqah Johari June 3, 2022 @ 5:23pm

“Rezeki Saya Adalah Rezeki Anak-Anak Juga” – Chef Wan Hadiahkan 10,000 Sempena Hari Lahir Serina

Menerusi sebuah hantaran di Instagram baru-baru ini, cef selebriti popular, Datuk Redzuawan Ismail atau Chef Wan membuat perkongsian yang dia akan menghadiahkan wang berjumlah RM10,000 untuk anak perempuannya, Serina Redzuawan bersempena dengan hari ulang tahun kelahiran.

Hadiah tersebut diberikan kepada Serina yang juga merupakan seorang pelakon untuk mendekorasi rumah yang baru dibelinya.

“Dia kata dia tak mahu hadiah tapi saya dah janji dengannya nak beri set meja makan dan sofa baru untuk rumah baru yang dibelinya.

“Saya juga akan berinya karpet lama di rumah yang masih berada dalam keadaan baik. Guna la dari kena beli yang baru.

“Saya juga bantu mereka menyumbangkan sedikit wang untuk mereka bina kabinet dapur. Jadilah sumbangan daripada bapa. Rezeki saya adalah rezeki anak-anak juga.

“Dah nak siap masuk rumah esok Papa kasi RM10,000 lagi for your other home accessories, lightings and fittings etc. That will be my birthday gift for you.” tulis Chef Wan di ruangan kapsyen.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by chef wan (@_chefwan58)

Kongsi Chef Wan lagi, dia bukan sahaja membantu Serina malah anak lelakinya, Chef Riz juga turut dibantu serba sedikit untuk memasuki rumah baharu tidak lama lagi.

Chef Wan menyatakan yang dia bertanggungjawab untuk menjaga kebajikan anak-anak walaupun kini mereka sudah besar dan telah mendirikan rumah tangga.

“Macam ni la tanggungjawab bapa dari anak itu kecil sampai la dah tua pun seorang bapa yang baik mahu membantu.

“Tiada satu bapa pun nak melihat anak-anak mereka di dalam kesusahan. Tak bantu banyak, bantu sedikit pun jadilah,” tulisnya lagi.

Selain itu, Chef Wan juga turut meluahkan yang dia tidak gemar jika menantu atau anaknya sendiri tidak ada sifat bertanggungjawab terhadap rumah tangga masing-masing.

“Saya tak suka jika dapat menantu ataupun anak sendiri yang tidak bertanggungjawab kepada rumah tangga masing-masing,” ujarnya.

Menerusi entri tersebut Chef Wan memberitahu bahawa dia tidak peduli jika ada yang menganggap dirinya menunjuk-nunjuk dengan kebaikan yang dibuat termasuk menjaga arwah bekas isterinya yang sakit sebelum ini.

Apa yang lebih penting baginya ialah mendapat reda Allah bukannya meminta pujian daripada manusia. Beliau hanya ingin menjalankan tanggungjawab sebagai bapa sebaik dan semampu mungkin.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Featured Sat, 4 Jun 2022

Kembali Bercinta Dengan Sharnaaz Ahmad? Ini Komen Shila Amzah – “Tiada Cara Untuk Menjalin…”

Moga lepas ni tiada lagi kisah yang diungkit mengenai hubungan cinta mereka.. Kita kena hormat permintaan mereka

Trending Mon, 9 Jul 2018

Lelaki Nikah Kanak-Kanak 11 Tahun Didenda RM 1800

Peraih getah berusia 41 tahun itu dituduh mengikut Seksyen 19 dan Seksyen 124 Enakmen Undang-Undang Keluarga Islam (No 6) 2002 Negeri Kelantan yang masing-masing boleh membawa hukuman denda RM1,000 atau penjara dua bulan.

Featured Wed, 6 May 2020
Hiburan Thu, 9 Aug 2018

Emma Tak Risau Dengan Gelaran Ratu…

Tak ada apa yang perlu saya risaukan sekiranya orang label saya sebagai Ratu Telenovela (memandangkan dah dua kali menang kategori sama)

Hiburan Mon, 20 Aug 2018

‘Jangan Ingat Kami Ni Artis, Kami Tak Berhak Nak Bersuara,’ – Fasha Sandha

Saya tau saya buruk. Sebeb tu saya kata, I embrace my flaws. Kalau tak faham, bukak kamus pls. Fahami apa itu erti FLAWS. Ok?

Eat Travel Thu, 26 Mar 2020

Kira kalori pastikan gaya hidup sihat

Inilah kira-kira yang menguntungkan

Hiburan Mon, 5 Mar 2018

Intan Liana DiTawar Menjadi Duta Produk

Hilang suami di sisi bukan kerana dipinta tetapi Tuhan berikan hikmah dimana mendapat beberapa tawaran untuk menjadi duta produk.

Trending Thu, 3 May 2018

Maut Ketika Tonton Filem Avengers: Infinity War

Tambah pegawai polis Proddatur, India, mangsa yang dikenali sebagai Peddapasupula Baasha, 43, memutuskan untuk menonton filem garapan adik-beradik Russo itu sempena meraikan Hari Buruh pada 1 Mei lalu.

| Live TV