Hiburan By: SGMS Faida January 10, 2020 @ 4:40pm

Rossa Bengang Dituduh Buat Pembedahan Wajah?

Gara-gara dilihat mempunyai kulit sangat bersih dan putih, penyanyi Rossa dituduh melakukan pembedahan plastik pada wajah.

Tidak berdiam diri, Rossa menafikan hali itu dan menjawab dakwaan segelintir netizen dan dalam masa sama memohon pengikutnya fokus dengan mesej yang ingin disampaikan.

“Baca komen sebelum ini. Post untuk ajak menderma buat mangsa banjir. Tetapi komennya banyak judge soal wajah aku pembedahan plastik,” tulis Rossa. 

Penyanyi terkenal dengan lagu Aku Bukan Untukmu ini menjelaskan bahawa penampilannya yang berbeza di dalam gambar kerana dibantu oleh teknologi aplikasi telefon pintar. 

“Mbak mas, pernah dengar aplikasi SNOW? Nah, aku pake itu. Silakan coba biar cakep juga,” tulis Rossa dengan emoji senyum.

Sementara itu, Rossa memohon agar warganet turut menderma dalam membantu meringankan beban mangsa banjir dengan menghulurkan bantuan menerusi Partners In Goodnes.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Fri, 30 Mar 2018

Muzik Video ‘Comel Pipi Merah’ Trending!

Muzik video yang dimuat naik melalui You Tube rasmi DatoSNurhalizaVEVO memperlihatkan perjalanan Siti ke dalam bilik pembedahan sehinggalah saat melahirkan Siti Aafifah.

Hiburan Fri, 25 Oct 2019
Hiburan Sun, 23 Feb 2020
Hiburan Wed, 16 Oct 2019

一起与TikTok舞起来!争取成为「dimsum Thai Pop 2019」开场嘉宾

配合11月10日举行的「dimsum Thai Pop 2019」dimsum将于TikTok联手,打造主题标签舞蹈挑战 #dimsumThaiPop2019。

Hiburan Fri, 3 Jan 2020
Hiburan Wed, 23 May 2018

Ibu Pesan Ada Baiknya Hadiah Dihantar Ke Rumah Kebajikan

Bagaimanapun, beliau minta saya sampaikan pesan kepada orang ramai agar tidak lagi menghantar hadiah kerana kerajaan Pakatan Harapan tidak membenarkan ahli politiknya menerima sebarang bentuk hadiah seperti bunga, makanan dan lain-lain.

Hiburan Sun, 24 Jun 2018

Kahwin Bukan Kerana Harta Tetapi Cinta

Isteri saya ini cantik luar dan dalam. Sifat itulah yang membuatkan saya terpikat kepadanya

Hiburan Wed, 14 Nov 2018

王心凌新专辑「粉爱妮」向甜蜜致敬的经典款

Cyndi王心凌即将在12月推出第12张专辑!日前她个人IG出现一款「粉爱妮」IG九宫格,可说是向甜蜜致敬的经典款。

Hiburan Tue, 20 Mar 2018

Mimi Tertekan Selepas Bercerai

Saya sedar hidup perlu diteruskan. Hampir dua bulan saya habiskan menyendiri di rumah dan menangis…Aduhai, sedih kami mendengarnya. Kuat ya Mimi!

FESYEN Thu, 19 Apr 2018

4 Lifehack Tampil Berseri Dengan Pemilihan Warna Baju Yang Tepat!

Pemilihan warna yang betul akan membuatkan anda lebih menyerlah. Namun, sekiranya anda memilih warna yang kurang tepat, bukan sahaja rupa anda kelihatan kusam, malah gigi juga akan kelihatan kuning!

| Live TV