Hiburan By: SGMS Faida May 16, 2019 @ 12:22pm

Sakit Buah Pinggang Bukan Penghalang Ebby Yus Berpuasa

Pelawak Ebby Yus mendedahkan lebih berjaga-jaga dalam bab pemakanan sepanjang Ramadan ini.

Kata Ebby ketika ditemui di sesi rakaman JKK Raya 2019 di Sri Pentas 2 semalam memaklumkan keadaan kesihatannya bertambah baik berbanding sebelum ini.

“ Alhamdulillah, kalau dulu nak berdiri lama dan naik tangga pun tak boleh. Sekarang okay sikit.

“ Yang penting ubat pun saya standby bawa ke mana-mana saya pergi. Syukur sepanjang Ramadan ini saya juga boleh berpuasa seperti biasa. Mula-mula risau juga tetapi sampai hari ini dipermudahkan,” katanya yang mengalami masalah gastrik kronik.

Pelakon berusia 55 tahun ini turut memaklumkan mengalami penurunan berat badan sejak jatuh sakit awal tahun ini.

“ Dari 82 ke 74 kilogram, agak banyak juga penurunan. Sejak sakit, saya jarang mengambil tawaran shooting yang memerlukan saya berada di kawasan terbuka. Kebanyakannya di dalam studio sahaja.

“ Nanti bila dah sihat sepenuhnya saya akan kembali ke set shooting di luar pula. Kalau dulu saya lebih pentingkan kerja sekarang fokus saya lebih kepada kesihatan,” ujarnya.

Ebby atau nama sebenarnya Muhammad Yunus Abdul Rashid disahkan doktor mengidap penyakit buah pinggang tahap tiga hampir setahun lalu, malah keadaan penyakit lamanya iaitu jantung semakin lemah.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Mon, 16 Dec 2019

Bawa Pulang RM100,000, Apex Tajudin Juara Mentor Milenia 2019

Saya juga berterima kasih dengan Mentor Hazama serta juri-juri tetap yang banyak memberi sokongan.

Hiburan Tue, 3 Mar 2020

Timang Cahaya Mata Kedua, Tahniah Buat Hafiz Suip!

Tahniah di atas kelahiran cahaya mata yang kedua ini!

Hiburan Mon, 8 Oct 2018

旦增尼玛夺总冠军!李健成新科冠军导师

经过导师帮唱及个人独唱的激烈争夺,李健战队的旦增尼玛战胜哈林战队的黎真吾,脱颖而出夺得2018《中国好声音》的年度总冠军,李健成为本季「好声音」冠军导师。

Hiburan Wed, 15 Aug 2018

‘Who Wore It Better?’ Jadi Topik Hangat Di Twitter

Menerusi laman Instastory milik Fazura, pelakon jelita ini menulis ‘Mine Pleaseee?!!!’ pada gambar yang memaparkan model sedang berjalan dengan rekaan baju bermanik mewah itu.

Hiburan Mon, 1 Jan 2018

12千人潮齐倒数迎新年 何念慈将推出个人写真集

槟城《嗨Fun Mmall跨年演唱会》圆满结束,当晚吸引12千人潮齐倒数迎新年!而大马网络女神Michiyo何念慈也为歌迷捎来好消息,透露将于2018年推出个人写真集及发专辑。

Hiburan Wed, 25 Apr 2018

Kazar Terkejut Anak Kandung Sengaja Sebar Gambar Cium

Kazar telah beberapa kali menasihati anaknya untuk berhati-hati dalam setiap perkara yang dilakukan. Namun, Ira tetap melakukan perbuatan yang sama.

Hiburan Wed, 18 Sep 2019

Tahniah Hafiz Suip, Bakal Timang Anak Kedua!

Congrats to Hafiz dan Effy!

Hiburan Tue, 7 May 2019

‘Saya Akan Tarik Awal Setiap Kali…’- Scha Alyahya Kongsi Tips Rumah Tangga Ideal

Kami sudah mencuba sejak tahun lalu lagi. Mungkin tiada rezeki lagi buat masa ini.

LIFESTYLE Wed, 11 Jul 2018

Susah Bangun Pagi? Aplikasi Loceng Ini Boleh Bantu Anda!

Selama ni anda selalu snooze kan alarm bila tiba je waktu bangun kan? Bila dah terlambat, anda salahkan jam loceng pula. Cuba muat turun aplikasi ‘annoying’ ini, mesti dah tak lambat lagi!

Hiburan Sat, 15 Jun 2019

#DramaRaya2019 : Pertaruhan Antara Duniawi Dan Akhirat Dalam Dosa Yang Tak Diiktiraf

Saksikan pertaruhan antara duniawi dan ukhrawi dalam Dosa Yang Tak Diiktiraf..

| Live TV