Hiburan By: Syafiqa Irdina December 4, 2019 @ 6:31pm

Salleh Yaakob Kini ‘Berehat’ Seketika Dari Dunia Hiburan

Pelakon dan pelawak yang juga bekas penyampai radio popular, Salleh Yaakob, 58 memberitahu dia kini sedang menganggur selepas 7  bulan meninggalkan konti sebagai penyampai radio sejak Mei yang lalu. 
 
Selebriti yang terkenal dengan celoteh yang mencuit hati ini mengakui banyak masanya dihabiskan untuk  berehat di rumah bersama isteri dan anak-anak berikutan tidak lagi aktif bekerja seperti dahulu.
 
“Syukur Alhamdulillah, meskipun kini saya sudah tidak bekerja, namun jiwa sangat tenang kerana semakin dekat dengan Allah SWT. Saya anggap masa berehat ini wajar dimanfaatkan untuk lebih bermuhasabah diri ke arah positif,” katanya.
 
Personaliti terkenal tanah air ini turut mengakui ketiga-tiga isterinya iaitu Norlizah Mamat (isteri pertama), Norfara Wahida Sulaiman (ketiga), dan Samihah Sheikh Ali (Emi), (keempat) menjadi tulang belakang utama sepanjang jatuh bangun kariernya sebagai anak seni. 
 
 
“Di saat saya kini jatuh dan berada di bawah, saya hanya mampu berserah kepada Allah SWT kerana yakin dengan perancangan diatur-Nya. Ini dugaan buat saya dan keluarga apabila suatu ketika dulu pernah berada di atas. Ini namanya lumrah kehidupan. Selama lebih lima dekad saya dalam kerjaya seni keadaan sekarang bukan kali pertama saya lalui. Saya pernah jatuh teruk pada era 2000 dulu,” katanya.
 
Walau bagaimanapun, Salleh Yaakob merancang untuk membuka saluran Youtube sendiri, malah beliau turut mengakui beliau tidak malu untuk menjalani kehidupan sekarang bersama keluarga besarnya biarpun dalam keadaan yang serba sederhana.
 
Terdahulu, Salleh pernah berkahwin empat. Hasil daripada perkahwinan itu, selebriti ini  dikurniakan 13  orang anak. Pada 2015 lalu, Salleh Yaakob bercerai dengan isteri keduanya selepas 23 tahun hidup bersama.
 
Anyway, Xtra doakan semoga yang terbaik sahaja buat Salleh Yaakob dan keluarga ya!

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Events Mon, 4 Mar 2019

Grab Your Chance to Meet & Greet Wang Leehom Before Tickets Sell Out!

The legendary King of Mandopop will be in Kuala Lumpur for his World Tour.

Events Sat, 17 Mar 2018

‘Aku Cinta Pada Mu” – Park Bo-Gum

Lebih daripada 4,000 peminat yang hadir  bukan sahaja mahu melihat keistimewaan telefon pintar Samsung Galaxy S9 dan S9+ tetapi lebih kepada bertemu Park Bo Gum.

Events Mon, 18 Mar 2019

BTS’ Unprecedented ARMYPEDIA Hunt Gets a Spotify Twist

Head over to Spotify to find special edition Spotify x BTS puzzle pieces; first piece revealed inside!

Hiburan Mon, 31 Dec 2018

Hebat! Anuar Zain Kini Bergelar Usahawan Serum

Produk Allevier setanding produk luar negara, jom dapatkannya hari ini guys!

Hiburan Tue, 5 Nov 2019
Hiburan Mon, 30 Dec 2019

Ahmad Dhani Keluar Penjara, Lagu Dewa 19 Berkumandang Sekitar Jakarta

Usai ketibaan Ahmad Dhani tiba di kediaman di kawasan Pondok Pinang, Jakarta Selatan, ramai peminatnya termasuklah pihak media sudah siap menunggu. 

Hiburan Mon, 10 Feb 2020

Naim Daniel Julang #AJL34 Menerusi Sumpah!

Tahniah kepada semua pemenang!

Hiburan Tue, 21 Jan 2020
Events Thu, 15 Nov 2018

王冠逸返马出席活动自嘲「都不红!」

凭着《延禧攻略》海兰察一角爆红的王冠逸返马出席活动;在主持人介绍他歌手身份时,自嘲歌曲都不红!

| Live TV