Sertai misi di www.jomheboh.com.my dan berpeluang memenangi 5 juta koin Shopee, barangan Xiaomi dan beras ERA! Penyertaan dilanjutkan sehingga hari Jumaat 7 Mei 2021. Sertai sekarang!
Hiburan By: Del14 January 16, 2020 @ 1:26pm

Sambut Hari Jadi ke-24, #JennieDeservesBetter Trending Di Twitter

Happy Birthday Jennie!

Jennie yang merupakan ketua dan anggota kumpulan popular BLACKPINK, menyambut hari ulang tahunnya yang ke-24 hari ini dan perkara ini telah dikongsikan di laman Instagram rasmi kumpulan BLACKPINK iaitu @blackpinkofficial. 

 

 
 
 
View this post on Instagram

#BLACKPINK #블랙핑크 #JENNIE #제니 #HAPPYBIRTHDAY #20200116 #YG

A post shared by BLΛƆKPIИK (@blackpinkofficial) on

Namun demikian, baru-baru ini sewaktu kumpulan BLACKPINK bertandang ke Indonesia bagi menjayakan sebuah acara, Jennie menjadi mangsa kebencian atas talian apabila ramai yang menggunakan platform acara tersebut untuk menulis kata-kata nista dan benci kepada Jennie.

 

Acara yang disiarkan secara langsung itu membolehkan penonton berinteraksi dengan anggota BLACKPINK  tetapi entah mana silapnya apabila Jennie menerima kata-kata berbaur kebencian yang bertalu-talu sehingga ia jelas memberi kesan kepada emosinya.  

 

Peminat tegar BLACKPINK yang dipanggil BLINKS juga menyatakan rasa kecewa mereka apabila penyanyi kesayangan mereka itu seakan disisihkan pengacara apabila menonton video sedutan acara yang tersebar kerana jelas soalan hanya diajukan kepada anggota BLACKPINK yang lain sehinggakan Jennie terpaksa menahan emosi dan air mata dari berlinangan. 

 

Sebagai tanda sokongan dan sayang kepada Jennie, peminat-peminatnya melancarkan kempen #JennieDeserveBetter di Twitter kerana mereka tidak dapat menerima penyanyi kesayangan mereka diperlakukan begitu. 

 

Anggota BLACKPINK yang lain juga jelas bersimpati dengan nasib Jennie dan mereka sebolehnya membabitkan Jennie dalam setiap perbualan dengan pengacara terbabit.

 

Malah, Rose yang mungkin kasihan dengan Jennie selepas melihat raut mukanya yang sedih sepanjang acara itu, mengucapkan ‘I love you’ kepada Jennie.

Kasihan Jennie kerana terpaksa membaca kata-kata benci yang ditujukan kepadanya walhal acara itu sepatutnya dipenuhi oleh peminat-peminat BLACKPINK tetapi lain pula yang terjadi..

During the live people in the were throwing hate at Jennie and those individuals we’d like it to be known that, you’re not obligated to like anyone but the least you can do is be respectful. #JennieDeservesBetter pic.twitter.com/T0S8wIn994

— BLACKPINK BILLBOARD (@bpbillboard) 14 January 2020

 

Sumber: Allkpop.com & Harian Metro

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Thu, 4 Jan 2018

5 Sebab Kenapa Korang Wajib Layan “GOASEAN” Di Tonton!

Buat korang yang kaki travel, kaki lepak dan kaki makan, rugi la kalau korang tak tengok channel ni. Ini 5 sebab kenapa korang patut layan “GOASEAN” di tonton! 

Hiburan Mon, 25 Feb 2019

Tujuh Tahun Berkahwin, Kris Dayanti Mengaku Masih…

Yang pasti apa jua kesalahan kita ada saringan, punya ‘alarm’. Macam malu kalau ada buat salah…

Hiburan Fri, 13 Apr 2018

Rahsiakan Perkahwinan, Bienda Mohon Maaf

Takkanlah saya nak beritahu kami ‘nikah gantung’ sebab nak simpan duit. Mesti akan timbul pelbagai prasangka buruk hanya kerana saya artis…

Events Thu, 16 Apr 2020
Hiburan Mon, 21 May 2018

Kren Tumbang Di Masjidil Haram

Pada tahun 2015, dunia dikejutkan dengan tragedi kren tumbang di Masjidil Haram yang mengorbankan seramai 111 nyawa manakala 394 lagi cedera.

Events Mon, 6 Jan 2020

「微笑大使」互晒甜蜜!活动现场爱意满天飞

适逢八度空间台庆月,八度空间艺人兼新春活动「微笑大使」活动现场互晒甜蜜,爱意满天飞场面既温馨又热闹!

Hiburan Wed, 5 Jun 2019

Syawal Tetap Ceria Walau Tanpa Suami

Alhamdulillah, anak sudah besar dan mereka faham situasi yang berlaku, tanpa perlu saya menjelaskan apa-apa.

Hiburan Fri, 2 Nov 2018

Syafiq Kyle, Amyra Rosli Menang Pelakon Terbaik Drama Rantaian

Tahniah Syafiq dan Amyra, tak sabar nak tengok korang di Nur 2 nanti!

Hiburan Mon, 1 Oct 2018

Dakwah Cara Anak Muda, Da’i Adam Mahu Kerap Turun Padang

Jika diberi peluang untuk mengacara sesebuah program, saya memilih program untuk mendekati belia di luar sana dan memperbanyakkan aktiviti turun padang untuk berdakwah. Insya Allah jika diizinkan-Nya, doakan agar segalanya dipermudahkan…

| Live TV