Hiburan By: SGMS Faida June 11, 2019 @ 4:00pm

Sambut Hari Jadi Ke 34, Lan Solo Terima ‘Amaran’

Biarpun genap berusia 34 tahun, penyanyi Lan Solo tidak ralat bekerja pada ulang tahun kelahirannya hari ini.

Sempena hari jadinya, Lan turut menerima ucapan ‘sempoi’ daripada isteri tersayang, Nur Sheila Hassim yang dimuat naik di akaun Instagram beberapa jam lalu.

“Selamat ulang tahun sayang. Walaupun hari ini ulang tahun kelahiran awak namun kerja tetap kerja. Laksanakan tanggungjawab membuat persembahan dahulu, kemudian bawa saya beli tas tangan baru.

“Umur awak hari ini genap 34 tahun, jadi cukuplah empat orang cahaya mata yang kita ada. Kalau hendak tambah lagi, mungkin cukuplah sekadar anak kucing. Apatah lagi, zakat sekarang pun sudah mahal. Sedang elok hanya membayar untuk enam kepala saja.

“Kalau tambah kepala lain nanti susah. Jadi cukuplah sekadar membayar zakat untuk saya dan empat orang anak kita. Bukan apa, saya risau awak tidak mampu untuk uruskan sekiranya ada penambahan lain pula. Sekian sahaja pesanan khidmat amaran daripada saya, selamat ulang tahun!,” tulis Sheila.

Lan atau nama sebenarnya, Mohd Razlan Mohamed Yusof mendirikan rumah tangga bersama Sheila pada 5 Disember 2009 dan dikurniakan empat orang cahaya mata.

Kerjaya seni Lan turut dikendalikan oleh Sheila dan tidak kekok biarpun isterinya bertanggungjawab mengatur karier seni serta memberi nasihat pelbagai aspek termasuk penampilan.

Oleh: Zaara Talita

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Fri, 26 Jan 2018

首要媒体旗下电视频道稳坐收视宝座 2018再推多元创新内容

2018年首要媒体集团继续绽放光彩!以“Create and Dominate”为主题,首要媒体集团日前于吉隆坡大华酒店举办节目巡礼,为旗下4家高收视率电视台TV3、ntv7、八度空间(8TV、TV9,以及家庭购物网络 CJ WOW SHOP 和网络电视 tonton推介各频道节目阵容,带来一系列惊喜!

Hiburan Mon, 20 Nov 2017

Isu Pernikahan Fattah & Fazura , Neelofa No Komen

Neelofa kunci mulut untuk ulas tentang perkahwinan Fattah dan Fazura

Hiburan Sun, 20 Jan 2019
Hiburan Wed, 28 Mar 2018

Is BTS’s Suga Really Dating Suran?!

BTS’s Suga and Suran are rumoured to be dating after a user found an Instagram posted by the latter.

Featured Tue, 27 Jul 2021

Boleh Mohon Bantuan RM 5,000 One Off Untuk Keluarga Pesakit COVID-19

Orang ramai boleh memohon bantuan khas sekali bayar RM5,000 diperuntukkan kepada waris pesakit yang meninggal dunia akibat Covid-19. Agensi Pengurusan Bencana Negara (NADMA) menerusi perkongsiannya memaklumkan bantuan pengurusan kematian Covid-19 itu akan diberikan kepada pemohon […]

Hiburan Sun, 29 Sep 2019

陶晶莹震撼报喜!首次来马办大型售票演唱会

陶晶莹震撼报喜!首次来马举办大型售票演唱会,11月23日正式开锣~

Hiburan Wed, 12 Dec 2018

‘Sian Anak-Anak I’, Nora Danish Terkilan Sikap Netizen

Nama pelakon Bahagia Bukan Bidaan ini kembali hangat diperkatakan gara-gara sekeping gambar yang memperlihatkan sosok tubuhnya di dalam kamar mandi.

Hiburan Mon, 27 May 2019

《守百年之约》造势活动!605约定你在全马最大规模书展见

八度空间乘势出击,聚集一众演员包括Jordan盛天俊、Emily陈子颖、Coby庄可比、原腾和罗励勤,在来临的6月5日(星期三)在吉隆坡城中城会展中心(KLCC)会见吉隆坡剧迷们!

Hiburan Tue, 2 Oct 2018

3.6 Juta Penonton Da’i Musim Keenam

Alhamdulillah…Da’i Pendakwah Nusantara musim ke-6 terus kukuh sebagai program realiti No.1 Malaysia, apabila berjaya meraih rating terkumpul sebanyak 10 juta penonton selama 11 minggu bersiaran.

| Live TV