Hiburan By: Salma Syahbuddin September 18, 2018 @ 11:43am

Sanggup Bersumpah, Aeril Zafrel Kata Itu Bukan Dia!

Rasanya penularan gambar lucah bukanlah sesuatu yang baru dalam dunia hiburan kita, selepas Zul Ariffin, anak Che Ta, kini giliran Aeril Zafrel pula menjadi mangsa ‘penyakit mental’ ini.

Tularnya gambar bogel tersebut seterusnya mengundang pelbagai spekulasi melibatkan pelakon ini, dan bagi menjawab segala persoalan yang timbul akibat gambar bogel yang tersebar semalam, Aeril tampil memberikan kenyataan menerusi akaun instagram miliknya apabila menafikan gambar yang tersebar itu bukanlah dirinya. 

Menurut Aeril Zafrel, perbuatan memalukan dan terkutuk itu hanya fitnah yang direka untuk mengaibkan dirinya dan menurut Aeril perbuatan ini hanya sengaja mahu menjatuhkan maruahnya. 

” Ini gambar penuh yang diberikan seorang wartawan kepada saya dengan dan dikatakan tular semalam.

“Cubaan keji yang mengaitkan saya dengan keaiban yang dangkal ini. Wawallohi Watallohi Wabillahi itu bukan saya. Biarlah Allah yang memberi balasan pada yang terusan berniat atas fitnah ini.”

“Sunat pun tak lagi yang dalam gambar tu. Maaf terpaksa tidak blurkan apa yang sepatutnya sebagai bukti tak sunat tu. Haha, gambar ini hanya sementara. Akan delete soon.”

“Dinasihatkan JANGAN ZOOM ya.”Jelas Aeril menerusi ruangan caption nya.

Foto selfie yang tersebar semalam menunjukkan seorang lelaki tanpa seurat benang dengan posing yang ala-ala menggiurkan itu menarik perhatian netizen apabila ianya mirip muka pelakon Aeril Zafrel yang terkenal dengan imej islamiknya. 

Jadi, pada netizen kat luar sana, sila jangan sebarkan mana-mana perkara tanpa usul periksa kerana ia boleh mendatangkan fitnah. Dan bagi mereka yang mempunyai penyakit mental dengan menyebarkan gambar lucah sebegini, sila fikirkan akibat daripada perbuatan anda okay!

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Fri, 31 Jan 2020

Vicha Takut Dengan Lelaki?

Semoga bertemu jodoh dengan lelaki yang lebih baik, Vicha…

Hiburan Mon, 25 Dec 2017

Saya Juga Berpantang Seperti Ibu Bersalin

Mia akui dirinya sudah tidak bersedih lagi dan menerima ketentuan Ilahi.

Hiburan Mon, 10 Sep 2018

Memang WOW! Mark Adam Sebut Nama Artis Wanita Popular Dalam Lagu Barunya

Kemunculan penyanyi Mark Adam di Majlis Penghargaan Stokis & Agen Bee Factory sememangnya menarik perhatian tetamu yang hadir. Dengan gaya bersahaja, Mark menyampaikan lagu terbarunya berjudul Amnesia. “ Amnesia bermaksud lupa atau hilang ingatan. Dalam lagu […]

Hiburan Tue, 3 Dec 2019
Hiburan Thu, 11 Jul 2019

Terlampau Obses Sampai Sanggup Tunjuk Tarian Guling, Sherry Al Hadad Mohon Maaf!

Memang betul naik sheikh ni! Tapi Sherry kan dah minta maaf tu!

Hiburan Thu, 10 Oct 2019

“I am Grown Now And Make Choices As an Adult”, Miley Cyrus Clapped Back

Is Cyrus’ new romance a rebound or she has completely moved on?

Hiburan Tue, 15 Oct 2019

Gambar Zul Ariffin dan Intan Najuwa Berpeluk, “Tunang Tak Jeles Ke?”

Bukan calang-calang..walaupun baharu berusia 22 tahun, tetapi pelakon bernama Intan Najuwa binti Abdul Wahid ini sudahpun digandingkan dengan dua  pelakon yang lebih senior, yang digelar Hero Malaya, iaitu Remy Ishak dan Zul Ariffin! Pada 2017, […]

Hiburan Sat, 27 Jul 2019

| Live TV