Hiburan By: Salma Syahbuddin September 18, 2018 @ 11:43am

Sanggup Bersumpah, Aeril Zafrel Kata Itu Bukan Dia!

Rasanya penularan gambar lucah bukanlah sesuatu yang baru dalam dunia hiburan kita, selepas Zul Ariffin, anak Che Ta, kini giliran Aeril Zafrel pula menjadi mangsa ‘penyakit mental’ ini.

Tularnya gambar bogel tersebut seterusnya mengundang pelbagai spekulasi melibatkan pelakon ini, dan bagi menjawab segala persoalan yang timbul akibat gambar bogel yang tersebar semalam, Aeril tampil memberikan kenyataan menerusi akaun instagram miliknya apabila menafikan gambar yang tersebar itu bukanlah dirinya. 

Menurut Aeril Zafrel, perbuatan memalukan dan terkutuk itu hanya fitnah yang direka untuk mengaibkan dirinya dan menurut Aeril perbuatan ini hanya sengaja mahu menjatuhkan maruahnya. 

” Ini gambar penuh yang diberikan seorang wartawan kepada saya dengan dan dikatakan tular semalam.

“Cubaan keji yang mengaitkan saya dengan keaiban yang dangkal ini. Wawallohi Watallohi Wabillahi itu bukan saya. Biarlah Allah yang memberi balasan pada yang terusan berniat atas fitnah ini.”

“Sunat pun tak lagi yang dalam gambar tu. Maaf terpaksa tidak blurkan apa yang sepatutnya sebagai bukti tak sunat tu. Haha, gambar ini hanya sementara. Akan delete soon.”

“Dinasihatkan JANGAN ZOOM ya.”Jelas Aeril menerusi ruangan caption nya.

Foto selfie yang tersebar semalam menunjukkan seorang lelaki tanpa seurat benang dengan posing yang ala-ala menggiurkan itu menarik perhatian netizen apabila ianya mirip muka pelakon Aeril Zafrel yang terkenal dengan imej islamiknya. 

Jadi, pada netizen kat luar sana, sila jangan sebarkan mana-mana perkara tanpa usul periksa kerana ia boleh mendatangkan fitnah. Dan bagi mereka yang mempunyai penyakit mental dengan menyebarkan gambar lucah sebegini, sila fikirkan akibat daripada perbuatan anda okay!

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Sun, 3 Dec 2017

Bukan Rampas, Hanya Tumpang Kasih Kata Izreen Azminda

Izreen Azminda mengakui akur dengan cemuhan orang ramai yang melabel dirinya sebagai perampas dan meruntuhkan kebahagian rumahtangga orang lain.

Hiburan Mon, 22 Jul 2019

Tahniah…Jamal Abdillah Bakal Timang Anak Ketiga

Saya sangat bersyukur kerana doktor juga memberitahu kami bakal menimang cahaya ] mata perempuan nanti.

Hiburan Tue, 19 Mar 2019

Akui Status Jantina, Sam Smith Adalah Non-Binary!

Gay ye, yang ni Sam Smith sendiri buat pengakuan yang He is non-binary! Kalau korang taktau tu apa, bolehlah google.

Hiburan Tue, 3 Mar 2020

[VIDEO] “You Know I’m Cut, Finished”—Netizen Pelik Kenapa Sajat Dan Pasangannya Berbual Macam Itik Dan Ayam

Bukan sahaja isi perbualan Sajat dan pasangan menjadi bahan perbualan ramai, malah cara “unik” mereka berkomunikasi juga menimbulkan tanda soal bagaimana mereka berbual sebenarnya.

Hiburan Thu, 18 Apr 2019

Ramlah Ram Kurus Sebab Nak Kahwin?

Tanpa ambil pil tambahan, saya hanya kurangkan pengambilan karbohidrat. Saya juga baru mula makan nasi tetapi dalam kuantiti yang sangat sedikit.

Hiburan Sat, 23 Mar 2019

Tolak Minuman Manis Rahsia Tubuh Menawan Adeline Tsen

Yang suka minum air manis tu, amacam jom try macam Adeline?

Hiburan Tue, 2 Apr 2019

Fasih Nyanyi Lagu Belaian Jiwa, Park Bo Gum Buat Peminat Respect!

Respect habis tengok Park Bo Gum nyanyi lagu Belaian Jiwa!

Hiburan Tue, 12 Jun 2018

Sufian Suhaimi Mengimbau Memori Manis

Tahun ini, saya tak lupa menyediakan persalinan untuk keluarga namun persiapan semuanya serba sederhana.

Hiburan Wed, 23 Jan 2019

Jamal Abdillah Teringin Lihat Anak Kedua Jadi Mufti

Insya Allah… semoga impian Dato Jamal dimakbulkan Allah SWT.

Hiburan Thu, 24 May 2018

Panas! Faye Kusairi Mengamuk Mahu Pertahankan Suami

Terbaru, pelakon dan juga isteri kepada Azmi Hatta, Faye Kusairi bagaimanapun tampil mempertahankan suaminya itu dengan menjawab tuduhan tersebut melalui ruangan komen instagramnya selepas suaminya itu dihentam pelbagai persoalan

| Live TV