Hiburan By: Maya Basir May 22, 2022 @ 6:28pm

“Saya Beli Dengan Titik Peluh Sendiri” – Amar Baharin Bengang Dengan Pihak Pengurusan Rumah

Sekali lagi masalah berkaitan dengan isu perumahan heboh diperkatakan selepas insiden yang terjadi kepada pengacara Awal Ashaari heboh diperkatakan ramai.

Terkini, pelakon Amar Baharin turut berkongsi masalah berkaitan isu rumah apabila pihak pengurusan Joint Management Body (JMB) di kawasan kediaman miliknya yang terletak di Semenyih tidak membenarkan aktiviti penggambaran di premis tersebut.

Menerusi perkongsian yang dimuat naik di Instagram, Amar mempersoalkan mengenai hak dirinya selaku pemilik rumah berkenaan.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Amar Baharin (@amarbaharin)

“Saya pemilik mutlak rumah itu namun tidak menetap sepenuhnya di situ disebabkan lebih banyak kerja di Kuala Lumpur dan menetap di rumah saya di sana.

“Sebagai pelakon saya sering menggunakan kediaman sendiri untuk penggambaran dan saya akur setiap aktiviti keluar masuk di rumah memerlukan kebenaran pihak pengurusan.

“Tetapi baru-baru ini saya didatangi oleh wakil dari JMB dan meminta bukti kebenaran penggambaran di rumah saya. Wakil saya telah berhubung dengan pihak pengurusan dan mengesahkan kebenaran tetapi JMB tidak berpuas hati dan cuba mencari salah saya,” katanya.

Menurut Amar, tindakan yang dilakukan terhadapnya itu merupakan satu perbuatan ‘gila kuasa’ pihak berkenaan.

Tambah Amar, setiap individu perlu menjalinkan hubungan baik dalam kalangan jiran dan bukan hanya mencari masalah apabila diberikan kuasa.

“Apa guna saya sebagai pelakon membeli rumah di kawasan yang tidak dibenarkan untuk buat penggambaran sedangkan itu kerjaya saya dan saya beli rumah tersebut hasil titik peluh sendiri.

“JMB ni bila ada kuasa setahun dah lupa diri. Belum jadi wakil rakyat. Sampai mesyuarat agung tahunan pasti kena tukar,” tulisnya.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Thu, 8 Aug 2019

泰风来袭!泰国人气男团「SBFIVE」817来马会见粉丝

泰风来袭!泰国人气男团「SB FIVE」8月17日来马会见粉丝~

Hiburan Thu, 21 Sep 2023
Hiburan Thu, 8 Jun 2023
Featured Thu, 5 May 2022

“Saya Pernah Sayangkan Seseorang…” – Syafie Naswip Kini Lebih Bahagia

Syafie kini lebih bahagia selepas meninggalkan hubungan toksik dengan bekas tunang.

Hiburan Tue, 22 Jan 2019

Tempoh 3 Hari Untuk Memadamkan Babak Bersentuhan Dalam Muzik Video

Apa sebenarnya yang terjadi diantara mereka berdua dan kenapa babak bersentuhan dalam video perlu dipadamkan ?

Featured Tue, 27 Apr 2021

Tutup Bazar, Pendekkan Waktu Operasi Jika Langgar SOP

Sejak akhir akhir ini, tular di media sosial beberapa foto menunjukkan ketidakpatuhan SOP yang berlaku di beberapa bazaar Ramadan seperti di Jalan Tengku Abdul Rahman (TAR) , justeru kerajaan mungkin terpaksa mengambil tindakan menutup sementara […]

Hiburan Mon, 7 May 2018

Dipuji Netizen, Betulkah Intan Liana Makin Cantik?

Beliau mengakui mendapat pelbagai jenis tawaran termasuklah tawaran peragaan dan menjadi model untuk beberapa jenis produk kecantikan

Hiburan Fri, 16 Mar 2018

Kontroversi Antara Elfira Loy Dan Sufian Suhaimi Belum Berakhir!

Kisah mereka dilihat semakin rancak diperkatakan apatah lagi apabila kisah putus tunang ini melibatkan ibu bapa kepada pasangan tersebut

Hiburan Tue, 28 Jan 2020
error: Content is protected !!