Events By: Salma Syahbuddin April 5, 2022 @ 9:00am

“Saya Bukan Seorang Feminis…”- Zoraya Vadillo Akui Suara Wanita Perlu Didengari

Pengacara program terbaharu Women Talk yang bersiaran di TV3, Zoraya Vadillo mengakui walaupun tugasnya mengacarakan program bual bicara yang mengetengahkan isu-isu wanita, namun itu tidak bermakna dia akan bersikap feminis.

Tegasnya, sebagai seorang wanita dan pengacara program, Zoraya percaya bahawa setiap suara wanita itu mempunyai tempat tersendiri di dunia ini dan perlu didengari.

“I myself i am not a feminisme. Tetapi saya sangat percaya bahawa suara wanita mempunyai tempat di dunia ini. Dan itulah sebabnya kita bercakap tentang isu wanita. 

“Saya juga merasakan topik ini sangat lengkap disamping saya mempunyai rakan hos bersama yang cukup hebat, Deborah Henry,” katanya.

Hos program Women Talk, Deborah Henry (kiri) dan Zoraya Vadillo (kanan)

 

Zoraya ditemui ketika majlis sidang media Women Talk yang berlangsung di Sri Pentas baru-baru ini.
Sementara itu, Zoraya juga memaklumkan wujudnya chemistry antara beliau dan rakan pengacaranya, Deborah Henry dalam mengemudi setiap topik yang dibincangkan.

Bahkan, tidak mahu dilabel sebagai seorang yang bersikap feminis, anak kelahiran Sepanyol ini mengakui dia dan Deborah perlu mencari keseimbangan dalam setiap topik yang diberikan.

“Antara kami berdua, kami sangat mahir dalam mengemudi dan memastikan perbualan topik itu berada pada tahap yang sepatutnya. Maksudnya, kita boleh berbincang mengenai sesuatu topik itu dengan sedalam-dalamnya namun masih pada tahap yang tidak keterlaluan.

“Jadi kami tidak akan bersikap feminis atau sebaliknya kerana kami hanya mencari keseimbangan antara setiap topik yang yang dibincangkan,” jelasnya.

Zoraya ditemui ketika majlis sidang media Women Talk yang berlangsung di Sri Pentas baru-baru ini.

Women Talk akan bersiaran sebanyak 13 episod dan turut menampilkan tetamu jemputan yang terdiri daripada ikon dan tokoh dari pelbagai bidang.

Antaranya pemain skuasy profesional negara, Datuk Nicol Ann David dan Bekas Ahli Diplomat Negara, Datuk Noor Farida Ariffin.

Program ini akan bersiaran pada setiap Sabtu, jam 5 petang dan boleh di strim secara live di www.tonton.com.my.

 

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Trending Mon, 4 Oct 2021

Demam TikTok Melanda ABPBH 34, Artis & Kelab Peminat Pun Boleh Rangkul Trofi Tau!

Anugerah Bintang Popular BH (ABPBH) edisi ke-34 dirancakkan lagi dengan kerjasama TikTok, yang membawa kembali kategori Anugerah FANtastik Popular ABPBH 34 dan memperkenalkan kategori baru iaitu Artis TikTok Popular ABPBH 34. Melalui kategori Anugerah FANtastik […]

Hiburan Thu, 6 Sep 2018

那英暌违17年再度来马开唱!明年216「攻」上云顶飙唱

天后驾到!暌违17年,华语乐坛天后那英明年2月16日将来大马举办《那英那世界巡回演唱会》!届时那英会飙唱多首属于她的经典歌曲,与大马粉丝度过一个难忘的情人节。

Trending Thu, 2 Aug 2018
Trending Fri, 11 May 2018

Gunung Berapi Paling Aktif di Indonesia Meletus

unung Berapi Paling Aktif di Indonesia Meletus, Memuntahkan Abu Dan Blok LavaIbu Kongsi Kesan Anak Kerap Duduk Dalam Posisi ‘W’

Featured Mon, 27 May 2019
Hiburan Tue, 25 Jun 2019

’Ini Perkahwinan ‘Pertama’ Buat Saya’- Elly Mazlein Bakal Tinggalkan Status Ibu Tunggal

Kami doakan agar segala perancangan untuk berkahwin tahun depan dipermudahkan Allah SWT. Jangan lupa jemput kitaorang okay?

Trending Mon, 20 Apr 2020
Hiburan Mon, 26 Aug 2019

| Live TV