Cahaya Mata By: Maya Basir September 20, 2022 @ 6:36pm

“Saya Dengan Intan Sangat Takut” – Harris Alif Tak Berani Tinggal Anak Dengan Pembantu Rumah

Pengacara dan penyanyi, Harris Alif mengakui takut untuk meninggalkan anak sendirian dengan pembantu rumah susulan kes pembantu rumah lari dan pengasuh dera anak kecil.

Menurutnya, jika dia dan isteri, Intan Ladyana sibuk, ibunya akan membantu untuk menjaga anak walaupun ada pembantu rumah.

“Saya tak berani nak lepas anak dengan pembantu rumah saja. Memang ada CCTV di rumah, tapi kalau benda nak jadi, saya dengan Intan sangat takut.

“Takpelah biar saya bagi ibu saya yang jaga, saya dengan wife tak susah hati nak kerja,” katanya.

Harris ditemui semasa majlis pelancaran perisa baru Scott’s Gummies and Multivitamin di Pavillion Bukit Jalil, pada Khamis lalu.

Tambah Harris, dia dan isteri akan bahagikan masa untuk jaga anak dan akan berbincang terlebih dahulu dengan isteri yang merupakan seorang pelakon.

“Intan sendiri dia punya shoot dekat area Klang Valley dan saya sendiri pun tiada shoot outstation lama-lama, paling lama pun dua tiga hari saja lepas tu saya terus balik.

“Sekarang ni memang kami berdua tengah bahagi-bahagikan masa dengan kerja dan masa untuk anak. Macam hari-hari kami akan tanya siapa nak buat ni, siapa nak buat tu,” ujarnya.

Untuk rekod, Harris dan Intan Ladyana mendirikan rumah tangga pada 5 Februari tahun lalu dan dikurniakan seorang cahaya mata bernama Evie Khadeeja yang kini sudah berusia 7 bulan.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Trending Tue, 26 Feb 2019
Featured Wed, 21 Sep 2022

Nafi Curang, Adam Levine Kesal

Adam Levine kesal

Hiburan Fri, 25 May 2018

Kenapa Sajat Marah?

Bagi Sajat, beliau kurang selesa kerana solekan dan baju yang dikenakan tidak sesuai. Dan, disebabkan hal tersebut beliau malas mahu meneruskan penggambaran seperti yang dijanjikan

Hiburan Mon, 15 Jan 2018

RUNNING MAN’S PRODUCER REVEALS HIS TRUE FEELINGS ABOUT CAST MEMBERS

Running Man is the hottest Korean reality TV show. All the cast members are truly loved around the world too! But have you ever wondered what the producer really thinks of them?

Trending Wed, 25 Mar 2020
Hiburan Thu, 4 Oct 2018
Contest Wed, 27 Nov 2019
familuv Wed, 15 Apr 2020

Lapan kewajipan anak perempuan kepada ibu bapa setelah berkahwin

Patuh pada suami, ibu bapa jangan dilupakan

| Live TV