Featured By: Salma Syahbuddin April 2, 2022 @ 4:58pm

“Saya Ingat Akan Kena Kecam Tapi…” – Bawa Watak ‘G*y’, Gambit Akui Ia Berkesan Dan Diterima Penonton

Selepas kemunculannya dalam drama rantaian popular, Suamiku Lelaki Pendosa, nama Gambit Saifullah semakin mendapat tempat dihati penonton dan produksi drama televisyen tempatan.

Membawakan watak sebagai seorang ‘gay’,  Gambit atau nama sebenarnya, Mohd Gambit Saifullah Rosli, 37, berpendapat wataknya dalam drama tersebut bakal menerima kecaman hebat dari pihak luar.

Bagaimanapun penerimaan peminat dan lakonannya mendapat respon positif dari semua pihak.

“Alhamdulillah, semuanya sangat baik dan saya sangat gembira bersama-sama team produksi.

“Mula-mula memang ingat akan kena bash oleh semua pihak tapi tidak. Kerana, drama tersebut merangkumi semua angle dan penceritaan. Dan, alhamdulillah impak dia sangat baik,” katanya.

Gambit ditemui ketika sesi sidang media secara maya drama terbaharunya berjudul, Bila Hati Memilih Dia yang akan ditayangkan di slot Samarinda bermula 28 Mac 2022.

Mengakui berdepan cabaran kerana membawakan watak sebagai seorang bapa, Gambit berpendapat, sebagai seorang pelakon mestilah pandai memilih lakonan atau watak yang ingin dibawakan.

Ini kerana, setiap lakonan itu mempunyai nilai dan pengalamannya tersendiri.

“Kenapa saya accept offer ni kerana sebagai pelakon we have to be choosy dan bukan asyik membawakan watak yang sama sahaja. Tapi, kuota dia… the type of character tu penting.

“Kalau saya dulu, saya akan pilih karakter above everything else. Kadang-kadang saya tak ambil pun watak utama kerana lebih memilih watak sampingan sebab, supporting role tu lagi seronok lah,” jelasnya.

Tambahnya lagi, pelakon harus menjadi seorang yang versatile kerana ia memberi kesan dalam karier masing-masing.

“Kalau saya diberi main role tapi typical saya tak akan teruja nak buat benda tu. Walau bagaimanapun, kita still kena maintain our role. Sebab benda tu boleh effect our job. Sebagai pelakon kita nak dan perlu jadi versatile,” katanya.

Selain Gambit, drama Bila Hati Memilih Dia turut menampilkan pelakon hebat seperti Aedy Ashraf, Eyka Farhana, Zila Bakarin dan ramai lagi.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Mon, 14 May 2018

Muntah Darah Dan Pengsan, Aqish Alami Masalah Jantung

Sama-samalah kita doakan yang terbaik agar pelakon yang pernah merangkul trofi Pelakon Wanita Terbaik Drama di Anugerah Skrin 2014 dan Pelakon Wanita Terbaik Anugerah Televisyen Asia 2014 ini sembuh seperti sedia kala dan terus mewarnai industri seni tanah air

Trending Thu, 22 Mar 2018

「爱睡症患者」肯定都这样!

插画艺术家LiNGViSTOV是一个来自俄罗斯的团队所组成,他们当初透过Skype学英文而认识,因为热爱卡通、插画因而开始创作。「爱睡症患者」才懂的嗜睡插画就此诞生!

Hiburan Wed, 17 Apr 2019
Featured Fri, 1 Nov 2019

Solekan sempurna dengan 4 produk Pley! Cosmetics

Penjenamaan semula raih perspektif baharu

Trending Mon, 5 Feb 2018

失火之后全家微笑合影:人都在,家就在

中国网友间最近流传一张充满「正能量」的照片,拍摄者姜托托声称,照片中一家三口站在废墟里开心比YA,他们其实是自己的亲戚,虽然住家毁了,宠物狗也命丧火窟,但他们还是打起精神、露出微笑,积极面对这场悲剧“毕竟人在,家就在。”

Featured Wed, 15 Apr 2020
Trending Mon, 14 Oct 2019

如果「憨豆先生」都有份参演好莱坞电影!

如果说,好莱坞的大片都由憨豆先生出演,到底会是怎样的呢?

Hiburan Wed, 16 Jan 2019

Elak Ada Babak Nur 2 Bocor, Pengarah Letak Syarat Ketat Di Set

Azar membawakan watak wanita yang daring. Saya harus puji keberaniaanya untuk menggalas cabaran membawakan watak Juita.

Trending Fri, 8 Mar 2019

Total Startupper Challenge 2018 – 2019 Rewards Its Winners

The Total Startupper Challenge 2018 – 2019 recently just announced the winners of the challenge at an exclusive award ceremony.

Hiburan Wed, 21 Nov 2018

Siapa Sangka G-Dragon Semakin Gemuk!

Walaupun gemuk, G-Dragon tetap handsome kan? Siapa setuju? Saranghae Oppa…

| Live TV