Featured By: Maya Basir October 26, 2022 @ 5:44pm

“Saya Kumpul Modal Dahulu…” – Selepas 16 Tahun, Farid Kamil Muncul Dengan Sekuel Filem Remp-IT 2

Pelakon dan pengarah, Farid Kamil mengambil masa 16 tahun untuk muncul dengan sekuel filem Remp-IT 2 yang mengisahkan tentang permotoran.

Menurutnya, dia mengambil masa yang lama itu untuk mengumpulkan modal untuk penghasilan filem tersebut.

“Saya mahu mengumpul modal terlebih dahulu sebelum menerbitkan Remp-IT 2.

“Lagipun dalam filem ini, saya bukan sekadar bertindak sebagai pelakon, tetapi turut menjadi pengarah dan penerbit di bawah syarikat saya sendiri,” katanya.

Kelainan yang ditampilkan di dalam filem ini terdapat adegan-adegan perlumbaan Asian Racing yang berlangsung ketika penggambaran dilakukan.

Susulan itu, lebih seribu biji motor digunakan untuk penggambaran pelakon utama dan pelakon tambahan.

Tambah Farid, filem ini sesuai untuk ditonton oleh seisi keluarga dan untuk mendapatkan jawapan sama ada watak Madi hidup atau masih hidup.

“Selepas filem pertama, ramai yang tertanya-tanya adakah Madi mati? So di dalam Remp-IT 2 ini adalah jawapannya,” ujarnya.

Penggambaran yang dilakukan selama 55 hari di lokasi-lokasi yang dipilih sesuai dengan jalan cerita termasuk Ulu Choh Johor, Melaka, Gong Badak Terengganu, Sungai Lembing Pahang, serta sekitar Lembah Klang termasuk Litar Antarabangsa Sepang.

Selain Farid, antara barisan pelakon lain yang membintangi filem Remp-IT 2 ialah Ahirine Ahirudin, Cat Farish, Julia Hana, Izzue Islam, Niezam Zaidi, Farez Ridzwan, Shiha Zikir, Chiwan Chilok, Mamak Puteh, Rudy GTB, Gabit Saleh, Shahkimin serta penampilan sulung Muhammad Kamil yang telah memberi mutu lakonan yang meyakinkan pada usia 7 tahun.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Featured Mon, 9 May 2022

Jualan Mencecah RM7.5 Juta, Khairul Aming Selesa Naiki Kereta Bezza – “Bonet Luas, Legroom Luas, Minyak Jimat”

GTR, Mustang? Nope, Bezza it is! Jutawan low-profile sangat Khairul Aming nii. Kagum!

Events Fri, 1 Nov 2019

Hael Husaini Akhirnya Mengaku?

Jangan lupa layari www.mahligaicinta.my

Hiburan Wed, 19 Jun 2019

‘Kami Berpisah Cara Baik’- Bekas Isteri Radhi OAG

Isteri kepada vokalis OAG iaitu Nur Shahira Ayu Zahiri
mendakwa penyanyi terbabit sudah melafazkan talak pada 25 Mac lalu.

FESYEN Fri, 16 Aug 2019

Malaysian’s Sweethearts Zahirah Macwilson And Aiman Hakim Tells It All On E!News

Malaysian’s Sweethearts  Zahirah Mac Wilson and Aiman Hakim are set to tie the knot next year, making their fans go.. The two initially met on the set of “Curi Curi Cinta” drama and what started

Hiburan Sun, 1 Jul 2018

Berbaloi! Padi Reborn Live In KL Tak Mengecewakan

Meriah, bertenaga & memang berbaloi! Rugi tau siapa yang tak datang menonton Padi Reborn Live In KL ni! Buat kumpulan Padi Reborn, jangan menyepi lagi. Terus hasilkan karya-karya hebat. Ramai Sobat Padi di sini yang akan menyokong.

Hiburan Wed, 21 Mar 2018

Jihan Muse Sembunyi Anak?

Rata-rata peminat beliau mengucapkan tahniah dan berdoa agar pasangan ini berbahagia sehingga ke anak cucu. Selain ucapan tahniah dan komen berkenaan caption tersebut, Jihan nampaknya tidak terlepas dari diajukan soalan berkenaan wajah anak beliau

Featured Wed, 2 Nov 2022
Trending Mon, 26 Jul 2021

Ganti Mira Filzah Jadi Pengacara Nona, Amyra Rosli Sedia Berdepan Kritikan Netizen – “Saya Dah Siapkan 101 Percent!”

Pelakon Amyra Rosli mengakui terkejut apabila dipilih untuk menerajui program Nona sebagai hos menggantikan aktres Mira Filzah. Optimis dan menerima rezeki ini dengan penuh kesyukuran, isteri kepada pelakon Amar Baharin ini menganggap tawaran yang datang

Hiburan Wed, 18 Mar 2020
Events Mon, 18 Nov 2019

| Live TV