Featured By: Fatin Nurain September 7, 2022 @ 3:19pm

Sean Lee Ingin Tempa Nama Di Hollywood Seperti Henry Golding

Pelakon dan pengacara Sean Lee berhasrat untuk bertemu dan bekerjasama dengan pelakon kelahiran Malaysia yang kini sudah menempa nama di Hollywood, Henry Golding.

Menurut Sean, dia menjadikan Golding sebagai ‘role model’ kerana perjalanan pelakon itu dalam mengembangkan bakat dalam industri seni di Malaysia sama sepertinya.

“Golding sama seperti saya memulakan langkah sebagai pengacara, namun, kini siapa sangka sudah berada di pentas Hollywood.

“Jadi, tak salah saya meletakkan Golding sebagai idola. Jujurnya, saya teringin mahu bertemu untuk mendengar kisah permulaan bertapak hingga berjaya menempa nama di peringkat global.

“Saya mahu belajar dan mengutip ilmu daripadanya. Mungkin juga saya boleh bekerjasama dengannya. Jika berlaku, ia menjadi satu perkara menakjubkan,” katanya.

Memetik laporan Berita Harian, pelakon itu juga menyatakan keinginannya untuk melebarkan sayap lakonan ke pentas antarabangsa, bahkan dia mahu mendalami ilmu penerbitan dan pengarahan.

“Mungkin Golding membaca coretan saya ini, jadi saya mengharapkan peluang ini dapat diperoleh.

“Sudah tentu saya mempunyai perancangan melebarkan sayap perjuangan ke pentas antarabangsa, malah, mahu berhasrat mendalami ilmu penerbitan dan pengarahan.

“Jadi, saya berharap peluang diberikan dengan meminjamkan suara untuk filem animasi, DC-League of Super Pets terbitan terbitan Warner Animation Group dan DC Entertainment menerusi watak Waffle akan membuka lebih banyak ruang,” katanya.

Sean juga menyatakan kini dirinya sedang giat berusaha mencari peluang demi mencapai keinginannya untuk bekerjasama dengan Warner Bros Malaysia atau mana-mana syarikat antarabangsa sebagai pelakon atau pengarah.

“Jika saya pupuk dan kekalkan hubungan baik, ia boleh membuka lebih banyak peluang. Namun, saya juga harus ada idea. Bagaimanapun, jika tiada idea tidak guna juga sekiranya peluang depan mata.

“Jadi, ini adalah perkara yang sedang saya usahakan. Disebabkan itu, saya tidak terlalu aktif dalam media sosial ataupun membintangi drama tanpa henti seperti dahulu.

“Sekarang, saya cuba membahagikan masa dengan perkara lain. Dalam hidup, masa tidak akan kembali, jadi saya perlu mengutamakan apa mahu dikejar.

“Namun, demi masa depan dan peluang diperoleh dengan kerjasama bersama Warner Bros Malaysia, saya mahu lebih terbuka,” katanya.

Sementara itu, Sean juga mengakui di era media sosial ini telah mengubah banyak perkara sehinggakan ada sesetengah individu memilih untuk menonton sesuatu filem menerusi platform atas talian.

Namun, dirinya perlu membuka hati untuk melakukan banyak perkara demi merebut peluang untuk menempa nama ke peringkat antarabangsa.

“Sekarang zaman sosial media dan populariti dalam internet, jadi, senang menarik perhatian peminat.

“Situasi ini mengubah banyak benda. Kita boleh lihat sekarang ramai tidak pergi pawagam, sebaliknya menonton filem menerusi banyak platform dalam talian.

“Cara menonton juga sudah berubah, jadi kita perlu terbuka dalam menerbitkan kandungan.

“Jadi, saya juga kena buka mata dan hati. Saya akan buat sahaja dan tidak akan rugi sekiranya berpeluang ke peringkat antarabangsa,” katanya.

Sumber: Berita Harian

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Events Fri, 6 Jul 2018

Gelombang Haba Serang Kanada

Kebanyakan mangsa di bandar itu adalah lelaki berusia antara 53 hingga 85 yang tinggal di kawasan terdedah dan tanpa akses kepada penghawa dingin.

Featured Wed, 20 Apr 2022
LIFESTYLE Fri, 16 Mar 2018

Kenapa 3 Syarikat Ini Mendapat Permintaan Kerja Paling Tinggi Tahun 2018

Kepada fresh graduate atau entry level diluar sana yang mengimpikan pekerjaan menarik  dengan gaji yang lumayan serta persekitaran kerja yang upbeat dan dinamik

Trending Mon, 20 Aug 2018

6 Reasons Why You Won’t Get Rich By Reading About Personal Finance

The truth stings but at least you can learn from it.

Trending Tue, 1 May 2018

Hari Penghargaan Bagi Anda Yang Bekerja, Jom Kenal Sejarah Hari Pekerja!

Pada hari tersebut, lebih 200,000 orang pekerja meninggalkan tempat bekerja mereka dan menuntut masa bekerja hanya lapan jam sehari.

Featured Sun, 17 Apr 2022

Dem Lepak Boyz Lancar Single ‘Abang Datang’

Abang Datang hasil ciptaan komposer disegani iaitu Omar K, Iqie Hugh dan John Jeeves

Featured Thu, 22 Apr 2021

“Tidak Bersentuhan” – Amyra Rosli Hormati Pendirian Saharul Ridzwan & Izzue Islam

Pelakon popular, Amyra Rosli mengakui imejnya yang kini bertudung tidak menghalang beliau daripada terus berlakon. Ketika ditanya sekiranya beliau meletakkan syarat dan batas untuk tidak bersentuhan berlakon bersama dengan pelakon lelaki, Amyra mengakui suaminya, Amar

Hiburan Mon, 16 Jul 2018

Sweet! Maya Matahari Mengaku Dah Berpunya

Pelantun lagu Diari Biru ini juga memohon agar semua peminat mendoakan agar jodohnya kali ini lebih baik dan kekal selamanya.

Featured Tue, 19 Mar 2019

Senaman Tabata Buat Lemak Anda Menangis

4 minit Tabata sama seperti 40 minit berjoging!

| Live TV