Hiburan By: Padin July 1, 2022 @ 9:39am

“Sebelum Lagu Atau Cerita Baru Keluar, Dah Ada Yang Kutuk” – Alvin Chong Mahu Peminat Beri Sokongan Kepada Karya Tempatan

Pelakon dan penyanyi Alvin Chong, 31, menyeru penggemar seni untuk terus memberi sokongan dan dorongan kepada karya seni tempatan.

Melihat ia sebagai salah satu inisiatif mengangkat industri seni Malaysia, Alvin berharap agar peminat terus memberi peluang untuk arena seni tempatan berkembang maju.

“Ada sesetengah audiens, sesebuah produk seperti drama atau lagu belum keluar pun mereka boleh mula kutuk atau kritik. Kalau ada lagu atau cerita baru, sebelum ia diberi peluang, dah ada yang kutuk… Kata tak sesuailah, lagu tak sedaplah, patut orang lain yang nyanyilah.

“Ubah persepsi terlebih dahulu dan berilah peluang kepada karya seni yang ada. Anak-anak seni semestinya mencuba untuk memberikan yang terbaik, jadi apa yang diharapkan adalah sokongan,” katanya.

Tambah pelakon drama bersiri Takdir Yang Tertulis ini, perkara ini memerlukan kolaborasi erat antara semua pihak untuk mencapai hasil yang membanggakan.

“Kalau harap satu pihak sahaja, memang tak akan jadi. Tak boleh bergantung kepada satu pihak sahaja. Kalau kata dapat pelakon yang bagus tapi produksi tak best, ia tak akan menjadi.

“Kalau produksi bagus tapi pelakon ‘kayu’ pun, tetap tak akan jadi juga. Kena ada persefahaman dan persediaan yang cukup di situ. Semua kena bersatu padu untuk menaikkan nama industri kita.

“Kalau tak, susah sebab kita dah banyak produk yang kurang membanggakan. Jadi penonton dah ada rasa kecewa dan ada tanggapan kurang baik terhadap industri,” katanya ketika ditemui selepas Majlis Pelancaran siri Viu Original, She Was Pretty di Tropicana Gardens Mall baru-baru ini.

Alvin membintangi sebuah drama romantik komedi berjudul She Was Pretty yang bersiaran di platform penstriman video, Viu dan bergandingan bersama Diana Danielle, Aiman Hakim Ridza dan Daniella Sya.

Dua pasangan bertuah memenangi percutian ke Korea Selatan, ditemani pelakon utama She Was Pretty, Diana Danielle dan Alvin Chong dan Blimey! Untuk sebarang informasi lanjut, layari akaun media sosial Viu Malaysia!

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Trending Tue, 10 Sep 2019

Lelaki minta tunang buktikan masih dara, Dr Amalina kesal!

Fakta: dara boleh hilang sekalipun tidak pernah melakukan hubungan kelamin

Featured Mon, 5 Apr 2021

“Lebih Baik Terima Gaji Sedia Ada Daripada Jadi Penggangur” – M Saravanan

Berikutan isu gaji minimum graduan yang menjadi perbincangan hangat warganet, Menteri Sumber Manusia, Datuk Seri M Saravanan berkata penetapan gaji minimum kepada graduan tertakluk kepada perbincangan antara majikan dengan bakal pekerja dan tidak melibatkan pendirian

Featured Wed, 15 Mar 2023

Pakai Seksi Di Paris… Netizen Kecam Ameera Khan, Persoalkan Ibadah Umrah

“Macam mana business trip ke Umrah?” – Netizen

Trending Wed, 9 Oct 2019

Neeta and Hanbyul Hugging Made Netizens Uncomfortable

Netizens got weird out by Neeta and Hanbyul hugging, but didn’t bat an eye when Muslim actors and actresses do so in dramas.

Trending Sun, 9 May 2021
Trending Tue, 28 Dec 2021

Aiman Hakim Ridza & Hannah Delisha Kembali Bergandingan Dalam 28 Hari Mencari Cinta

Andai kata anda diberikan peluang untuk memperbaiki kesilapan dalam hubungan cinta yang lepas dan masih berpeluang untuk bersatu kembali, adakah anda akan bersetuju? Masihkah ada peluang untuk menebus kekecewaan dan kembali bahagia seperti dahulu? Jangan

Trending Thu, 1 Mar 2018

Lagi Netizen Kecam, Lagi Saya Nak Buat Lagu – Neera Azizi

Wow! pelakon baru  ini nampaknya cuba caras kehangatan berita sensasi dan kontroversi  yang dicetuskan Neelofa menerusi majlis pelancaran koleksi tudung Be Lofa yang berlangsung di Zouk, baru-baru ini, apabila nyanyian kelautnya, dikatakan berjaya mengalih seketika tumpuan

| Live TV