Hiburan By: Salma Syahbuddin January 19, 2018 @ 9:30am

SEBENARNYA LAGU QODY, BUKAN  BLACK!

Suara yang seakan-akan Black Hanifah ini nyata membuatkan Qody sukar untuk dikenali dari segi identiti nya, memandangkan suaranya sahaja sudah membuatkan pendengar keliru sama ada lagu yang sedang berkumandang dicorong radio itu dinyanyikan oleh Black ataupun Qody. 

Qody bersama mentornya, Black Hanifah ketika membuat persembahan

 

Menurut Qody, beliau mengakui bahawa ramai pendengar masih keliru dan mendakwa bahawa lagu  OST Drama Dia iaitu Dia sebenarnya dinyanyikan oleh Black yang juga merupakan mentornya. 

“Orang baru tahu itu adalah lagu saya, Kalau orang dengar dekat tv banyak orang cakap bunyi Black, bunyi Ronnie. tapi bila orang dengar melalui drama ni, orang dah mula pick up untuk lagu ni.” Katanya.

Apakah Kelainan antara Qody dan Black?

Qody menegaskan, beliau sedang mencari kelainan untuk orang ramai mengenali dirinya. Walaupun sudah menginjak 2 tahun dalam industri seni tanah air, bagi Qody walaupun suara mereka seakan-akan sama tetapi peminat masih boleh membezakan kelainan yang terdapat antara kedua-duanya. Menurut Qody, kalau di compare kan suara beliau dan juga Black, suara beliau lebih kepada suara high pitch yang serak, dan cara nyanyian juga agak sedikit berbeza.

Dan, setelah 5 bulan dimuat naik dilaman Youtube, barulah peminat mengenali bahawa lagu ini sebenarnya adalah nyanyian Qody dan merupakan OST sebenar untuk Drama Dia. Namun, terdapat beberapa masalah teknikal ketika lagu OST ini hendak dihantar kepada pihak produksi. Sekaligus, memilih lagu Dayang Nurfaizah sebagai lagu tema drama 60 episod itu.

 

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Events Fri, 24 Aug 2018

#Kitapunya : Ini Bunkface Punya Eksperimen Sosial!

Jadi jangan lupa gunakan tandapagar #kitapunya dan #sayangimalaysiaku untuk serlahkan keperibadian ‘Anak Malaysia’ anda di kesemua laman media sosial anda

Hiburan Mon, 22 Jan 2018

SALAH KE CHE TA PEGANG MIC?

Saya betul- betul nervous bila fikir nak menyanyi

Hiburan Mon, 1 Oct 2018
Hiburan Fri, 9 Feb 2018

HERE’S THE TOP 10 MOST LISTENED-TO KPOP GROUPS ON SPOTIFY

These bands are doing really well and the stats are here to prove it.

Hiburan Wed, 26 Jun 2019

Haneesya Hanee Bengang Adik Dipanggil ‘Gajah’

Apabila di sekolah dia berkurung di dalam tandas dan tak mahu keluar sampaikan ibu saya terpaksa ke sekolah untuk melihat keadaannya.

Hiburan Tue, 9 Jul 2019
Hiburan Sun, 22 Sep 2019
Hiburan Mon, 23 Dec 2019
Hiburan Tue, 19 Feb 2019
Events Wed, 22 May 2019

本地全新烹饪竞赛真人秀《Raja Sawit》!两大名厨加盟任导师

TV3首度推出全新烹饪竞赛真人秀《Raja Sawit》,并邀请两位「明星厨师」Datuk Chef Wan和Martin甄文达担任节目导师兼主持人,两大名厨难得同台较劲,势必引来外界高度期待!

| Live TV