Hiburan By: SGMS Enal January 4, 2018 @ 2:30pm

Sebuah Keluarga Ambil Masa 6 Bulan Untuk Kurus

Sekiranya anda tengah mencari inspirasi untuk memulakan resolusi ‘nak kurus’ 2018, sila berhenti mencari.  

Kerana artikel ini akan memaparkan kisah sebuah keluarga berketurunan Cina sebagai inspirasi anda untuk kurus dalam masa 6 bulan!

Jurugambar Cina berusia 32 tahun, Jesse, mempunyai satu matlamat apabila dia memutuskan untuk ‘fit’ dengan melibatkan seluruh ahli keluarganya dalam misi tersebut.

 

Apa yang menarik perhatian, kesemua mereka bersetuju untuk menjalankan transformasi ini bersama-sama selama 6 bulan.  Gambar sebelum dan selepas itu kelihatan sukar dipercayai!

 

 
 

Semuanya bermula apabila ibu Jesse membuat keputusan untuk berpindah bersamanya kerana ingin membantu isterinya yang sedang hamil.

Selepas itu, Jesse menjemput ayahnya yang pada masa sama menjalankan perniagaan kilang buluh untuk menyertai mereka.  Mereka memulakan misi ini dengan berjalan secara pantas, perlahan-lahan menjadi ‘jogging’ dan seterusnya ke pusat gimnasium untuk latihan berat. 

 

Mereka mendokumentasikan perjalanan misi kurus mereka dengan mengukur badan setiap 10 hari.  Hasilnya sangat menakjubkan!


Jadi, dah sedia untuk resolusi kurus 2018 anda? –

Sumber: Instagram @xyjesse

 

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Wed, 3 Jan 2018

THE ROCK UCAP TAHNIAH BUAT MALAYSIA!

Selepas dikenali melalui program wrestling dan kemunculannya menerusi filem-filem hebat seperti Fast Furious. The Rock sekali lagi mengulangi kejayaannya dengan filem terbaru beliau, Jumanji : Welcome To The Jungle

Hiburan Mon, 21 May 2018

Syukur! Nabil Ahmad Bakal Jadi Tetamu Allah Kali Keempat

Setiap kali pulang perasaan rindu itu semakin menebal dan saya akan ambil peluang ini untuk beribadat dan memperbaiki diri…

Hiburan Sat, 14 May 2022
Hiburan Sun, 10 Mar 2019

Sayang Punya Pasal, Zara Zya Sanggup Hasilkan Supplement Untuk Kucing!

Beshetik juga dah makin berat, 13 kg dah tau!

Hiburan Tue, 23 Jan 2018

Hubungan Kami Complicated, Doakan Pengakhiran Terbaik

Hubungan pasangan Sufian Suhaimi dan Elfira Loy dikhabarkan sedikit goyah selepas bertunang, biasalah pasti akan ada dugaan dan cabaran yang mendatangkan

Hiburan Mon, 28 May 2018

Video Lucah Syafiq Kyle M*****p Jadi Buruan!

Lebih memeranjatkan, video itu mula tular sejak malam tadi di laman Twitter dan boleh dibeli pada harga RM 20. Hurm… betul ke ni?

Hiburan Thu, 11 Apr 2019

3.5 Juta Tonton FFM30, Ahmad Idham Ucap Terima Kasih!

Ketua Pegawai Eksekutif Perbadanan Kemajuan Filem Nasional Malaysia (FINAS), Ahmad Idham Ahmad Nadzri melalui satu kenyataan media, mendedahkan siaran langsung malam anugerah Festival Filem Malaysia ke-30 (FFM30) lalu berjaya mencatat jumlah penontonan tertinggi keseluruhan sebanyak

Hiburan Thu, 13 Dec 2018

Jangan Buat Fitnah, Zain Dan Che Ta Okay Je!

Haaa… dengar tu netizen jangan main tuduh-tuduh tau, tak baik!

Hiburan Tue, 20 Mar 2018

T***k Fasha Pula Jadi Bualan!

Ia tetap menjadi kecaman netizen walau pun tidaklah nampak sebesar Elly Mazlein kan!

Hiburan Sun, 18 Sep 2022

| Live TV