Hiburan By: SGMS Faida January 21, 2020 @ 7:00pm

Sedia Bantu Ibu Puteri Balqis, Aliff Syukri Lancar ‘Terlajak Kasih’

Usahawan kosmetik popular, Datuk Seri Aliff Syukri memaklumkan sedia membantu ibu kepada pelakon Puteri Balqis, Norashikin selepas melihat keadaan dua beranak itu.

Kata jutawan popular itu, dia sudi menghulurkan bantuan dari segi menyediakan ruang pekerjaan untuk ibu Balqis.

“Kalau mak dia minta kerja, saya sedia membantu. Kalau dia suarakan saya akan mempertimbangkannya.

“Ini masa dia diuji kesusahan, saya bantu mana yang termampu,” kata Aliff.

Mengenai sumbangan RM 100,000 yang diterima Puteri Balqis baru-baru ini, Aliff enggan mengulas panjang mengenai hal itu.

“Biarlah rahsia. Saya percaya Balqis ada laluan hidup yang tidak tahu ceritanya. Bagi saya kesenangan atau kesusahan itu subjektif. Apa yang boleh saya bantu, saya akan cuba sebaik mungkin,” katanya.

Terdahulu, kisah hidup pemegang trofi Pelakon Wanita Terbaik Asia 2014 di Anugerah Televisyen Asia itu bersama ibunya, mendapat perhatian apabila kisah mereka disiarkan dalam Bersamamu di TV3, Ahad lalu.

Berikutan kesempitan hidup, mereka mulai menjual buku puisi nukilan Balqis, 38 Poems Of Puteri Balqis.

Perkongsian penuhnya boleh ditonton menerusi saluran YouTube usahawan berkenaan dan hingga kini, IG TV terbabit sudah pun mendapat tontonan lebih 200,000 kali.

Dalam perkembangan lain, Aliff bakal melancarkan program Terlajak Kasih yang merupakan usaha membantu golongan yang memerlukan dari segi kewangan.

Terbaiklah DS Aliff!

Oleh Fas.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Mon, 30 Apr 2018

Anak Jackie Chan Merempat Bawah Jambatan?

“Jadi itulah sebabnya kami membuat video itu kerana kami tidak tahu apa yang perlu dilakukan buat masa sekarang. Apa yang saya tahu ialah cinta kami sangat kuat tetapi kami sangat terdesak, tiada siapa di antara keluarga, sahabat atau perkhidmatan kerajaan datang menghulurkan bantuan,” jelas Ng.

Hiburan Mon, 22 Apr 2019

Jarang Kongsi Cerita Peribadi Di IG, Tauke Kini Lebih Tenang

Pada masa ini, akaun Instagram pertama Tauke memiliki 993,000 pengikut manakala akaun kedua pula mencatatkan hampir 60,000 pengikut.

Hiburan Sun, 29 Jul 2018

Fazley Yaakob Naik Pelamin Lagi?

Hasrat untuk bersanding kali kedua dengan isterinya Azrene Soraya bakal dikotakan pada November depan.

Hiburan Tue, 4 Jun 2019
Events Thu, 21 Feb 2019
Hiburan Wed, 28 Nov 2018

Nick- Priyanka Kahwin 1 Disember?

Wow, betul ke ni? Tak sabar kami nak tengok wedding of the year!

Hiburan Wed, 15 May 2019

Dulu Playboy, Amir Hasan Mengaku Dah Insaf

Wow, betul power ni ada 13 bekas teman wanita.

Hiburan Sun, 14 Jan 2018

Fadh Mengaku Lebih ‘Over’ Berbanding Isteri

pelawak Fadh akui lebih ‘over’ berbanding isterinya dimana keinginannya membuak ketika berada di kedai kelengkapan bayi sewaktu membeli kelengkapan baby girl

Hiburan Fri, 21 Feb 2020

Takziah, Anak Dayangku Intan Meninggal Dunia

Takziah diucapkan buat keluarga Dayangku Intan.

| Live TV