Selebriti By: Fatin Nurain May 9, 2022 @ 3:20pm

Andi Bernadee Kini Lebih Selektif

Penyanyi Andi Bernadee kini lebih selektif dan berwaspada dalam mengukuhkan nama dan bakatnya sebaris dengan selebriti popular lain.

Setelah lima tahun dalam industri hiburan, kini dia turut bergelar sebagai seorang pelakon dan pengacara untuk produk disiarkan TV3.

Menurut Andi, walaupun jadual kerjanya kini agak padat, masa bersama keluarga tetap menjadi keutamaan buatnya.

“Tak dinafikan, jadual kerja saya memang agak padat. Tetapi, masa bersama keluarga juga terutama pada Aidilfitri perlu diutamakan. Apatah lagi, dah ada peluang untuk berjumpa mereka semula.

“Dapat juga kita melepaskan rindu yang terpendam selama ini terhadap keluarga yang jauh di mata. Ditambah, selepas sibuk bekerja tentulah kena ada masa untuk merehatkan diri ,” katanya.

Selain itu, Andi turut rasa bersyukur apabila kehadirannya dalam industri seni diterima baik peminat sama ada menyanyi, berlakon dan mengacara serta menganggap semua itu rezeki.

“Apa yang saya buat sekarang ini, semua atas dasar tuntutan kerja dan ini juga cara artis mencari rezeki. Sama ada persembahan di pentas secara terbuka dan tertutup ataupun melalui program TV, ini adalah punca rezeki saya.

“Jadi, selagi ada jemputan persembahan atau permintaan tawaran berlakon atau mengacara, insya-Allah saya akan terima dan buat sebaik mungkin,” katanya.

Kini, Andi memeriahkan beberapa program Aidilfitri di TV3 sebagai pengacara antaranya Sampaikan Raya dan I Can See Your Voice Malaysia musim kelima (ICSYV5) bersama rakan pengacaranya, Izzue Islam.

Sumber: Harian Metro

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Trending Mon, 27 Jul 2020

Hanya 20 Orang Dibenarkan Untuk Ibadah Sembelih Korban

Buat mereka yang bakal menjalani aktiviti ibadah korban minggu depan..

Trending Tue, 28 Dec 2021

Tampil Gandingan Intan Najuwa & Idris Khan, Penerbit Bersyukur Drama ‘Saat Kau Takluk Cinta Ini’ Trending

Penerbit Kembara Sufi Production Sdn Bhd, Jaja Ishak bersyukur apabila naskhah terbaharunya, Saat Kau Takluk Cinta Ini menerima pujian peminat. Menurut Jaja, peminat meminati jalan cerita yang ditampilkan dalam drama adaptasi novel berjudul sama nukilan […]

Trending Sun, 5 Aug 2018

一则业配贴文赚408万「全球最强Instagram网红」是她!

网红力量有多可怕? Instagram 富豪榜上的第一名,一则贴文收入高达3,000 万元,大概是许多人几十年的薪水。

Hiburan Mon, 26 Aug 2019
Hiburan Tue, 10 Dec 2019

Tak Puas Bersanding, Che Ta dan Zain Naik Pelamin Lagi?

Tak sabar nak tunggu persandingan Che Ta dan Zain! Pasti macam pasangan baru berkahwin!

Hiburan Sat, 4 Jan 2020

Abang Sulung Naqiu Kembali Ke Rahmatullah

Semoga rohnya dicucuri rahmat…

Hiburan Fri, 27 Sep 2019

Justin Bieber Kahwin Lagi?

Pasangan ini telah menjemput seluruh ahli keluarga, rakan-rakan terdekat untuk menjadi saksi majlis penyatuan dua sejoli ini.

| Live TV