Hiburan By: Salma Syahbuddin April 19, 2019 @ 12:24pm

#SetulusIkhlas : Semai Keikhlasan Sempena Ramadan Raya Tahun Ini Bersama TV3!

Bagi tahun 2019, Rangkaian Televisyen Media Prima (MPTN) dan Samsung bekerjasama mempersembahkan “Setulus Ikhlas” yang diaktifkan oleh 100PLUS sebagai tema baharu bagi kempen Ramadan Raya tahun ini. Jika Syukur Selalu mendidik kita untuk sentiasa bersyukur di atas nikmat yang diterima, Terima Kasih menekankan kepentingan untuk berterima kasih untuk memupuk kasih sayang dan keharmonian. Kempen Setulus Ikhlas pula ingin menanamkan pentingnya untuk melakukan sesuatu dengan penuh keikhlasan.

Menurut Encik Johan Ishak, Ketua Pegawai Eksekutif Rangkaian Televisyen Media Prima Berhad, Kempen Ramadan Raya merupakan kempen terbesar bagi Rangkaian Televisyen Media Prima. Pemilihan Setulus Ikhlas sebagai tema adalah tepat dalam konteks kehidupan masyarakat kini yang sering lupa untuk meletakkan ikhlas dalam melaksanakan tanggungjawab atau kehidupan mereka.

” Mesej ini disampaikan secara menyeluruh menerusi program-program terbaik yang bakal kami sajikan sepanjang bulan Ramadan dan Syawal nanti. MPTN juga ingin mengucapkan jutaan terima kasih kepada Samsung, 100PLUS dan semua penaja program-program yang memeriahkan kempen Ramadan Raya.Selain itu, acara padang seperti Check-in Kampung dan juga Grand Bazar Ramadan Raya dengan kolaborasi bersama Build Up Resources Sdn Bhd (BUR) juga merupakan satu inisiatif MPTN untuk merapatkan lagi hubungan dengan masyarakat terutamanya penonton setia MPTN. Bukan itu sahaja, tahun ini MPTN turut bekerjasama dengan Central i-City Shah Alam dengan memperluaskan lagi tema dan konsep Setulus Ikhlas.” Katanya.

Dan sempena menyambut kemeriahan Ramadan dan Syawal tahun ini, pihak Media Prima juga turut menyediakan program menarik untuk tontonan peminat setianya. 

 
 
 
View this post on Instagram

Sekitar Sidang Media Kempen Ramadan Raya Rangkaian Televisyen Media Prima 2019 #SetulusIkhlas

A post shared by tv3malaysia (@tv3malaysia) on

Malah, bagi mengeratkan silaturrahim diantara peminat dan selebriti acara padang Setulus Ikhlas juga akan diadakan. Termasuklah Grand Bazar Ramadan Raya, Check In Kampung, Kempen Seratus Ikhlas, Setulus 100Plus dan banyak lagi.

Jadi, jangan ketinggalan untuk sama-sama memeriahkan bulan penuh keberatan ini bersama kami di TV3!

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Events Mon, 2 Apr 2018

Adakah Komen Edry, Punca Ayie Tersingkir?

Cuba mempersembahkan kelainan pada konsert kali ini, juri tetap iaitu Edry Abdul Halim menyifatkan persembahan Ayie adalah sesuatu yang merepek

Hiburan Wed, 13 Dec 2017

APLIKASI SHAZAM KINI BERSAMA APPLE

Lepasni, kesemua pengguna dan penggemar jenama Apple dan Shazam boleh memuat naik terus lagu-lagu kegemaran mereka sepantas yang mungkin

Hiburan Thu, 1 Nov 2018

Yeay! Yusuf Iskandar Bakal Dapat Adik

Alhamdulillah… Tahniah Hairul & Hanis Zalikha!

Hiburan Wed, 10 Jan 2018

LAWAK DOUBLE MEANING, DEPENDS! – SHUK

Bagi Shuk, apa yang cuba diketengahkan untuk persembahannya pada kali ini ialah lawak yang straight forward. Dan, beliau akan lebih sensitif terhadap isu lawak double meaning yang dianggap sebagai trademarknya itu.

Hiburan Sun, 1 Jul 2018

Berbaloi! Padi Reborn Live In KL Tak Mengecewakan

Meriah, bertenaga & memang berbaloi! Rugi tau siapa yang tak datang menonton Padi Reborn Live In KL ni! Buat kumpulan Padi Reborn, jangan menyepi lagi. Terus hasilkan karya-karya hebat. Ramai Sobat Padi di sini yang akan menyokong.

Featured Fri, 1 Jul 2022

[VIDEO] Shuk Sahar Hadir Ke Mahkamah, Netizen Berang Acah Jadi Mangsa Keadaan – “Macam Dia Yang Tersakiti”

Dalam perkahwinan tiada siapa yang inginkan perpisahan 🥺 Kesian pada anak-anak.. Apapun, min doakan semoga dipermudahkan semuanya.

Contest Fri, 8 Feb 2019

#xtra好康头 | 送你云顶名胜世界「天城室内游乐园」通行证

云顶「天城室内游乐园」蜕变登场! #xtra好康头 将免费送你通行证,让你亲自发掘一场欢乐的嘉年华会。

Hiburan Fri, 6 Sep 2019

Tom Holland is Not Happy at People Spreading Rumours of His Love Life

Our favourite Spider-Man finally addressed his dating rumour with a mystery woman.

Events Fri, 21 Jun 2019

I Can See Your Voice Musim Kedua Lebih Mencabar?

Jangan ketinggalan untuk saksikan ICSYVMY musim kedua pada AHAD Ini!

Hiburan Fri, 30 Aug 2019

Lepas Restoran, PU Riz Urus Food Court Pula

Terbaiklah PU Riz…semoga terus sukses!

| Live TV