Hiburan By: Salma Syahbuddin April 19, 2019 @ 12:24pm

#SetulusIkhlas : Semai Keikhlasan Sempena Ramadan Raya Tahun Ini Bersama TV3!

Bagi tahun 2019, Rangkaian Televisyen Media Prima (MPTN) dan Samsung bekerjasama mempersembahkan “Setulus Ikhlas” yang diaktifkan oleh 100PLUS sebagai tema baharu bagi kempen Ramadan Raya tahun ini. Jika Syukur Selalu mendidik kita untuk sentiasa bersyukur di atas nikmat yang diterima, Terima Kasih menekankan kepentingan untuk berterima kasih untuk memupuk kasih sayang dan keharmonian. Kempen Setulus Ikhlas pula ingin menanamkan pentingnya untuk melakukan sesuatu dengan penuh keikhlasan.

Menurut Encik Johan Ishak, Ketua Pegawai Eksekutif Rangkaian Televisyen Media Prima Berhad, Kempen Ramadan Raya merupakan kempen terbesar bagi Rangkaian Televisyen Media Prima. Pemilihan Setulus Ikhlas sebagai tema adalah tepat dalam konteks kehidupan masyarakat kini yang sering lupa untuk meletakkan ikhlas dalam melaksanakan tanggungjawab atau kehidupan mereka.

” Mesej ini disampaikan secara menyeluruh menerusi program-program terbaik yang bakal kami sajikan sepanjang bulan Ramadan dan Syawal nanti. MPTN juga ingin mengucapkan jutaan terima kasih kepada Samsung, 100PLUS dan semua penaja program-program yang memeriahkan kempen Ramadan Raya.Selain itu, acara padang seperti Check-in Kampung dan juga Grand Bazar Ramadan Raya dengan kolaborasi bersama Build Up Resources Sdn Bhd (BUR) juga merupakan satu inisiatif MPTN untuk merapatkan lagi hubungan dengan masyarakat terutamanya penonton setia MPTN. Bukan itu sahaja, tahun ini MPTN turut bekerjasama dengan Central i-City Shah Alam dengan memperluaskan lagi tema dan konsep Setulus Ikhlas.” Katanya.

Dan sempena menyambut kemeriahan Ramadan dan Syawal tahun ini, pihak Media Prima juga turut menyediakan program menarik untuk tontonan peminat setianya. 

 
 
 
View this post on Instagram

Sekitar Sidang Media Kempen Ramadan Raya Rangkaian Televisyen Media Prima 2019 #SetulusIkhlas

A post shared by tv3malaysia (@tv3malaysia) on

Malah, bagi mengeratkan silaturrahim diantara peminat dan selebriti acara padang Setulus Ikhlas juga akan diadakan. Termasuklah Grand Bazar Ramadan Raya, Check In Kampung, Kempen Seratus Ikhlas, Setulus 100Plus dan banyak lagi.

Jadi, jangan ketinggalan untuk sama-sama memeriahkan bulan penuh keberatan ini bersama kami di TV3!

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Tue, 3 Jul 2018

Shuk Bakal Buka Pusat Asuhan Kanak-Kanak

Mengakui rezekinya juga semakin bertambah sejak mendirikan rumahtangga tiga tahun yang lalu, Shuk percaya bahawa rezekinya itu datang daripada Isteri dan juga anaknya

Hiburan Tue, 10 Dec 2019
Hiburan Fri, 12 Jan 2018

PANAS! NAFI HALANG SUAMI JUMPA ANAK – DIANA DANIELLE

Diana Danielle tampil memberikan penerangan bahawa dia tidak pernah menghalang atau melarang sama sekali suaminya itu berjumpa dengan anak-anak nya.

Hiburan Thu, 22 Nov 2018

项婕如暗示蔡凡熙为理想对象?!

配合电影《有五个姐姐的我就注定要单身了啊!》22日上映,演员蔡凡熙、项婕如和张立昂来马宣传;记者会上项婕如暗示蔡凡熙为理想对象?!

Hiburan Thu, 29 Aug 2019

Dakwaan Obses Dengan Anak…Apa Jawab Siti Nurhaliza?

Gara-gara sering memuatnaik gambar dar video anak di laman sosial media, Siti ditegur netizen?

Hiburan Wed, 27 Dec 2017

SAYA TIDAK AKAN TOLAK JODOH – KILAFAIRY

Single terbaru Kila berjudul “Put The World In” bakal muncul pada 12 Januari 2018

Hiburan Mon, 8 Oct 2018

狄妃「活着进棺材」探索生命的意义

配合马来西亚首个生死特展的系列活动「活着进棺材」日前邀来狄妃参与!躺过棺材的她,坦言曾因「等」的恶习错过了一些事,造成终身遗憾。

Hiburan Fri, 28 Feb 2020

启动全球亚洲心动娱乐!重兵进驻马来西亚打造影视城

亚视进攻OTT平台,启动全球亚洲心动娱乐;同时亦宣布四大区域管理层,并誓言将重兵进驻马来西亚打造影视城。

Hiburan Mon, 2 Sep 2019
Hiburan Thu, 18 Jul 2019

Aisyah Aziz Lebih Layak?

Korang rasa siapa lagi layak?

| Live TV