Hiburan By: SGMS Faida September 25, 2018 @ 1:00pm

Sembuhkan Rindu Taruhan Pertama Sekar Qaanita

Penyanyi baru Indonesia Sekar Qaanita membuat kelainan dengan melancarkan single pertamanya berjudul Sembuhkan Rindu di Malaysia.

Baru berusia 17 tahun, anak sulung dua beradik ini mempertaruhkan lagu pop balada yang menampilkan duetnya bersama Angga Supernova.

“ Saya memilih Malaysia kerana di Malaysia ramai pecinta muzik Indonesia. Jadi saya dan pihak pengurusan mengambil keputusan untuk terbang ke Kuala Lumpur dan melakukan promosi di sini dulu.

“ Manakala pelancaran di Indonesia akan dilakukan pada bulan depan, Insya Allah,” kata Sekar yang ke Kuala Lumpur ditemani ahli keluarganya.

Sekar yang mula aktif menyanyi sejak dari bangku sekolah rendah lagi memberitahu dia turut mendapat sokongan daripada guru-guru dan rakan-rakan di sekolahnya.

“ Saya terharu apabila mereka di sekolah turut memberikan sokongan penuh untuk permulaan karier sebagai penyanyi.

“ Di sekolah saya sering menyertai pertandingan menyanyi dan mengikuti kelas vokal. Lama-kelamaan saya sedar untuk serius dalam bidang nyanyian. Bukan untuk suka-suka sahaja,” katanya bersemangat.

Sekar akan berada di Kuala Lumpur sehingga 29 September untuk mempromosikan Sembuhkan Rindu di semua radio dan televisyen tempatan.

Gadis kelahiran Jakarta ini juga bakal tampil dengan album mini tak lama lagi namun mengambil pendekatan dengan melancarkan lagu demi lagu dahulu.

“ Semoga Sembuhkan Rindu mendapat tempat di hati pendengar Malaysia. Insya Allah single kedua bakal menyusul. Sebuah lagu berentak perlahan pula selepas ini.

“ Saya juga berterima kasih kepada ibu saya kerana memberi sokongan dan idea dalam menghasilkan album mini. Terimalah hadiah pengenalan daripada saya, Sekar Qaanita,” akhirinya.

Semoga terus sukses ya Sekar. Always be humble!

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Tue, 7 Jan 2020

Noh Salleh Ditegur Tunjuk Isyarat Lucah Jari Tengah

Vokalis kumpulan Hujan iaitu Noh Salleh antara yang menjadi perhatian lebih-lebih lagi hijrahnya bersama isteri, Mizz Nina yang menjadi inspirasi ramai dan terkenal dengan misi-misi amal yang sering dilakukan bersama Bagaimanapun, baru-baru ini aksi Noh menunjukkan isyarat […]

Hiburan Fri, 7 Dec 2018

‘Pose Hebat Tapi Hutang Liat Nak Bayar’, Aliff Syukri Sindir Siapa?

Hello, dah berhutang tu pandai-pandailah bayar balik eh…

Hiburan Wed, 4 Dec 2019

Police Have Ruled Out Autopsy On Cha In Ha’s Body To Respect His Family Wishes

police have also asked the public not to spread rumors…

Hiburan Sun, 22 Apr 2018

Jarak Usia Bukan Halangan Zara- Hafreez

Zara Zya tak rasa lebih tua bila berada dengan Hafreez. Malah dia jadi diri sendiri! Auwww, kalau korang tengok gelagat dorang di laman Instagram, comel betul pasangan ni…

Fab Foodies! Mon, 20 May 2019
Hiburan Wed, 14 Mar 2018

Kerap Ditanya Isu Putus Tunang, Sufian Tak Selesa

“Pada masa akan datang, saya berharap agar tiada lagi mana-mana pihak yang bertanyakan tentang hal ini lagi,” akhirinya.

Hiburan Fri, 12 Jul 2019

Izzue Islam Nekad Keluar Zon Selesa

Insha Allah lagu ini boleh didengarkan pada pertengahan Ogos nanti!

Hiburan Thu, 22 Feb 2018

FAZURA RAHSIA LOKASI RESEPSI KHAS 11 MAC

Pada hari yang boleh dilabelkan sebagai  wedding of the year bagi permulaan tahun 2018 ini, mereka berdua dikatakan tidak mahu menerima sebarang tajaan.

Hiburan Thu, 13 Sep 2018

画面曝光!周杰伦看蜡像竟「吓到惨摔」

周杰伦最近陪老婆昆凌到新加坡工作,也绕到当地的杜莎夫人蜡像馆;就在他两手空架在好友JJ林俊杰人像脸旁,笑称要「比比看谁的眼睛大」,下一秒蜡像却突然动了起来,把他吓到踉跄好几步,笑翻网友。

Hiburan Tue, 3 Dec 2019

| Live TV