Hiburan By: SGMS Faida September 25, 2018 @ 1:00pm

Sembuhkan Rindu Taruhan Pertama Sekar Qaanita

Penyanyi baru Indonesia Sekar Qaanita membuat kelainan dengan melancarkan single pertamanya berjudul Sembuhkan Rindu di Malaysia.

Baru berusia 17 tahun, anak sulung dua beradik ini mempertaruhkan lagu pop balada yang menampilkan duetnya bersama Angga Supernova.

“ Saya memilih Malaysia kerana di Malaysia ramai pecinta muzik Indonesia. Jadi saya dan pihak pengurusan mengambil keputusan untuk terbang ke Kuala Lumpur dan melakukan promosi di sini dulu.

“ Manakala pelancaran di Indonesia akan dilakukan pada bulan depan, Insya Allah,” kata Sekar yang ke Kuala Lumpur ditemani ahli keluarganya.

Sekar yang mula aktif menyanyi sejak dari bangku sekolah rendah lagi memberitahu dia turut mendapat sokongan daripada guru-guru dan rakan-rakan di sekolahnya.

“ Saya terharu apabila mereka di sekolah turut memberikan sokongan penuh untuk permulaan karier sebagai penyanyi.

“ Di sekolah saya sering menyertai pertandingan menyanyi dan mengikuti kelas vokal. Lama-kelamaan saya sedar untuk serius dalam bidang nyanyian. Bukan untuk suka-suka sahaja,” katanya bersemangat.

Sekar akan berada di Kuala Lumpur sehingga 29 September untuk mempromosikan Sembuhkan Rindu di semua radio dan televisyen tempatan.

Gadis kelahiran Jakarta ini juga bakal tampil dengan album mini tak lama lagi namun mengambil pendekatan dengan melancarkan lagu demi lagu dahulu.

“ Semoga Sembuhkan Rindu mendapat tempat di hati pendengar Malaysia. Insya Allah single kedua bakal menyusul. Sebuah lagu berentak perlahan pula selepas ini.

“ Saya juga berterima kasih kepada ibu saya kerana memberi sokongan dan idea dalam menghasilkan album mini. Terimalah hadiah pengenalan daripada saya, Sekar Qaanita,” akhirinya.

Semoga terus sukses ya Sekar. Always be humble!

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Tue, 31 Jul 2018

Sebak! Fazley Realisasi Impian Arwah Bapa

Tak sabarnya kami nak tunggu November! Kami doakan segala urusan Datuk Fazley dan isteri dipermudahkan Allah SWT.

Hiburan Sat, 9 Dec 2017

Angelina Jolie Tiruan Tidak Jalani Pembedahan

Menjalani 50 pembedahan untuk kelihatan seperti pelakon Hollywood Angelina Jolie menggemparkan dunia dengan wajah terbarunya

Hiburan Wed, 26 Jun 2019

Haneesya Hanee Bengang Adik Dipanggil ‘Gajah’

Apabila di sekolah dia berkurung di dalam tandas dan tak mahu keluar sampaikan ibu saya terpaksa ke sekolah untuk melihat keadaannya.

Trending Hari Ini Wed, 3 Jun 2020
Hiburan Mon, 25 Jun 2018

Pelakon Jadi Pengacara, Alvin Chong Berdebar!

Bukan jual mahal untuk tak nak pergi, tetapi saya tidak mahu malukan diri. Saya juga takut tidak boleh beraksi spontan mengikut situasi seperti pengacara lain…

Hiburan Tue, 27 Feb 2018

Misteri Kematian Sridevi!

Berikutan hasil penyiasatan terbaharu itu, polis Dubai memanggil suami Sridevi, Boney Kapoor untuk siasatan lanjut tetapi dibenarkan pulang sebaik soal siasat selesai.

Hiburan Mon, 2 Sep 2019

Selepas 23 Tahun…Mark Adam Tunai Janji!

Syukur Alhamdulillah Ya Allah…

Hiburan Fri, 23 Nov 2018

‘Bapak Kau Tak Marah Ke’, Amar Baharin Bengang Dengan Siapa Tu?

Ish, siapa pula yang buat Amar bengang ni?

Hiburan Sat, 9 Nov 2019

Muka Calar-Balar, Anak Aaron Aziz Cedera Teruk?

Apa sebenarnya yang dah jadi ni?

| Live TV