Hiburan By: SGMS Faida September 25, 2018 @ 1:00pm

Sembuhkan Rindu Taruhan Pertama Sekar Qaanita

Penyanyi baru Indonesia Sekar Qaanita membuat kelainan dengan melancarkan single pertamanya berjudul Sembuhkan Rindu di Malaysia.

Baru berusia 17 tahun, anak sulung dua beradik ini mempertaruhkan lagu pop balada yang menampilkan duetnya bersama Angga Supernova.

“ Saya memilih Malaysia kerana di Malaysia ramai pecinta muzik Indonesia. Jadi saya dan pihak pengurusan mengambil keputusan untuk terbang ke Kuala Lumpur dan melakukan promosi di sini dulu.

“ Manakala pelancaran di Indonesia akan dilakukan pada bulan depan, Insya Allah,” kata Sekar yang ke Kuala Lumpur ditemani ahli keluarganya.

Sekar yang mula aktif menyanyi sejak dari bangku sekolah rendah lagi memberitahu dia turut mendapat sokongan daripada guru-guru dan rakan-rakan di sekolahnya.

“ Saya terharu apabila mereka di sekolah turut memberikan sokongan penuh untuk permulaan karier sebagai penyanyi.

“ Di sekolah saya sering menyertai pertandingan menyanyi dan mengikuti kelas vokal. Lama-kelamaan saya sedar untuk serius dalam bidang nyanyian. Bukan untuk suka-suka sahaja,” katanya bersemangat.

Sekar akan berada di Kuala Lumpur sehingga 29 September untuk mempromosikan Sembuhkan Rindu di semua radio dan televisyen tempatan.

Gadis kelahiran Jakarta ini juga bakal tampil dengan album mini tak lama lagi namun mengambil pendekatan dengan melancarkan lagu demi lagu dahulu.

“ Semoga Sembuhkan Rindu mendapat tempat di hati pendengar Malaysia. Insya Allah single kedua bakal menyusul. Sebuah lagu berentak perlahan pula selepas ini.

“ Saya juga berterima kasih kepada ibu saya kerana memberi sokongan dan idea dalam menghasilkan album mini. Terimalah hadiah pengenalan daripada saya, Sekar Qaanita,” akhirinya.

Semoga terus sukses ya Sekar. Always be humble!

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Wed, 4 Apr 2018

DFKL工作坊圆满落幕 吴俐璇自嘲拍《假面2》老了

第5届吉隆坡电视剧节(DFKL)工作坊于上周末圆满落幕,该活动成功吸引了近千位热爱演艺的朋友参与;其中电视剧《假面2》演员也到场进行见面会,全程以马来语互动,其中吴俐璇更自嘲演《假面2》年纪大。

Hiburan Wed, 28 Mar 2018

Is BTS’s Suga Really Dating Suran?!

BTS’s Suga and Suran are rumoured to be dating after a user found an Instagram posted by the latter.

Events Wed, 15 May 2019

Shopping Just Became a Carnival at Karnival Bling Bling Raya 2019 Kuala Lumpur

Shopping in its own is a pretty fun activity, but why not make it a joyous event by bringing in a bunch of vendors, massive discounts, and popular celebrities? With Hari Raya Aidilfitri around the […]

Hiburan Thu, 22 Mar 2018

Wanna One Members Bow Heads and Apologise For Controversial Broadcast

South Korea’s top boy group, Wanna One was involved in a live controversial broadcast, and now they express apologies to all fans and netizens.

Hiburan Mon, 3 Sep 2018
Hiburan Tue, 18 Sep 2018

Wah…Tegar Yang Dulu Bukan Yang Sekarang!

Lagu Tetap Di Hati berkisar mengenai hubungan saya dengan gadis yang berasal dari keluarga kaya. Kami saling menyayangi, tetapi kedua-dua orang tuanya tidak bersetuju kerana saya hanya orang biasa

Hiburan Thu, 21 Feb 2019
Hiburan Sun, 17 Jun 2018

BLACKPINK’s Members Start Their Own Instagram Accounts!

Here’s 4 new accounts you have to follow.

Hiburan Sun, 7 Jul 2019
Contest Tue, 13 Nov 2018

#xtra好康头 | 送你去看关菊英&陈展鹏云顶演唱会

#xtra好康头这回将送你《关菊英&陈展鹏云顶演唱会》入门票!

| Live TV