Cahaya Mata By: Fatin Nurain August 14, 2022 @ 12:35pm

Sering Disoal Tentang Zuriat, Indah Ruhaila Akur Belum Rezeki – “Sebenarnya Saya Nak Sangat Anak”

Setelah lima tahun berkahwin, penyanyi Indah Ruhaila, mengakui kerap berfikir mengenai zuriat ketika bersendirian kerana sering ditanyakan soalan berkenaan.

Menurut Indah, dia bersama suaminya, Ahmad Shariff Ahmad Taufiq sememangnya mengimpikan cahaya mata sejak mula berkahwin, namun akur rezeki mereka belum kesampaian.

“Sebenarnya saya nak sangat anak, cuma belum ada rezeki untuk Allah berikan kepada saya dan suami selepas lima tahun berkahwin.

“Soal zuriat ini, bila orang tanya macam senang je. Tapi bila saya duduk bersendirian, saya terfikir memang susah sebenarnya.

“Kalau tiada anak, siapa yang akan jaga saya bila tua nanti? Tapi saya tak nak fikir yang tak baik sebab Allah lebih tahu masa tepat untuk beri cahaya mata kepada saya,” katanya kepada XTRA.

Indah turut menyatakan ada juga segelintir pasangan yang mengalami perkara yang sama, bahkan ada yang mencuba kaedah rawatan persenyawaan in vitro (IVF) tetapi masih belum dikurniakan zuriat.

Malah, Indah lebih cenderung untuk mencuba cara semula jadi dan menganggap ianya terlalu awal untuk melakukan kaedah tersebut kerana dirinya masih muda.

“Saya enggan pressure diri. Kalau orang tanya, saya akan cakap tak nak stress, suami pun tak tertekan. Jika sudah sampai masa nanti akan dapat.

“Awal lagi untuk saya buat rawatan tu sebab baru lima tahun berkahwin. Saya masih lagi mencuba cara semula jadi. Saya pun bukannya tua sangat,” katanya.

Terdahulu, Indah dan Shariff telah mendirikan rumah tangga pada 24 Disember 2017.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Featured Tue, 10 May 2022
Hiburan Mon, 27 Jan 2020
Cahaya Mata Sat, 24 Dec 2022

Norman Hakim Sangat Peramah, Memey Suhaiza Dedah Dah Terbiasa Menanti – “Tak Payah Tunggu, Sila…”

Pelakon Memey Suhaiza mendedahkan sifat suaminya, Norman Hakim yang ‘kuat borak’ ketika bertemu sesiapa sahaja. @memeysuhaizaofficial_Mummy dgn anak6 dah terlebih paham.. Klu dia dah start borak.. Tak payah tunggu berdiri😆 Sila lah duduk dgn selesa.. […]

Trending Sun, 3 Nov 2019

Dulu Digelar Pengutip Sampah Kini Usahawan Berjaya

Jangan dihina sekali pekerjaan seseorang itu

Hiburan Sat, 14 Jul 2018

Cincin Tunang Punya Pasal, Bieber Sanggup ‘Turun Padang’

Bieber sangat menyukai pemilihan berlian dari syarikat kami dan dia sangat berpuas hati apabila melihat hasilnya. Untung Hailey Baldwin dapat tunang yang super romantik!

Featured Tue, 21 Sep 2021

Bayaran GKP 4.0 TIDAK Cukup Untuk Tampung Perbelanjaan

Ini kerana harga barang juga menunjukkan peningkatan ketara

Trending Tue, 15 Dec 2020

Senarai Penuh 12 Finalis Anugerah Juara Lagu 35

Tahniah kepada 12 finalis AJL35!

Hiburan Mon, 20 Aug 2018

‘Jangan Ingat Kami Ni Artis, Kami Tak Berhak Nak Bersuara,’ – Fasha Sandha

Saya tau saya buruk. Sebeb tu saya kata, I embrace my flaws. Kalau tak faham, bukak kamus pls. Fahami apa itu erti FLAWS. Ok?

error: Content is protected !!