Hiburan By: Dhia Iwana June 21, 2024 @ 11:54am

Shah Iskandar Dan Puteri Sarah Wajah Baharu Polis Peronda Di Jalan Raya

Bersempena dengan bulan istimewa ulang tahun TV3, ‘Inspirasi Generasi’, TV3 membawakan pelbagai kandungan khas buat penonton yang setia dengannya selama 40 tahun bersiaran.

Terbaharu di TV3, drama siri aksi kepolisan Polis Peronda akan menemui penonton sepanjang lima (5) episod bermula 28 Jun, setiap Jumaat jam 10.00 malam dan strim episod baharu 24 jam lebih awal di Tonton melalui www.tonton.com.my atau muat turun aplikasi Tonton melalui Google Play atau App Store.

Siri Polis Peronda ini diterbitkan oleh Skop Productions Sdn. Bhd dan diarahkan oleh penerbit dan pengarah terkemuka tanahair iaitu Datuk Yusof Haslam, Syafiq Yusof dan C. Kumaresan, serta dibarisi pelakon terkenal seperti Shah Iskandar, Puteri Sarah, Ali Reza, Ramona Zamzam, Raja Afiq, Soffwany Yusoff, Kodi Rasheed dan ramai lagi.

Polis Peronda menceritakan tentang pengalaman dan tema yang berkait rapat dengan Unit Kereta Peronda (Unit MPV) PDRM dan Unit Rondaan Bermotosikal (URB) yang berdepan dengan pelbagai senario mencabar dalam tugasan harian.

Ia juga berkisar tentang kehidupan harian sekumpulan unit peronda polis yang berusaha menjaga keamanan dan ketenteraman ibu kota.

Siri ini tidak hanya menumpukan kepada aksi penyiasatan jenayah, tetapi juga memberi tumpuan kepada cabaran peribadi yang dihadapi oleh setiap anggota polis, termasuk hubungan keluarga, konflik dalaman, dan moraliti.

Menurut pengarah Datuk Yusof Haslam, Polis Peronda ini merupakan sebuah drama kepolisan yang julung kalinya memaparkan tentang kerjaya polis peronda, termasuk Petrol Car dan Unit Rondaan Bermotosikal (URB).

Lebih istimewa, sejak hampir 40 tahun dia menerbitkan drama bersiri kepolisan, ini merupakan naskhah pertama yang memarparkan kisah mengenai polis peronda secara mendalam.

“Drama ini mengupas peranan dan kehidupan mereka, memperlihatkan masalah dan cabaran harian yang dihadapi, termasuk konflik keluarga dan tanggungjawab sebagai suami dan bapa. Dengan ini, kami ingin menonjolkan bahawa anggota polis peronda juga adalah manusia biasa yang mempunyai kehidupan dan masalah tersendiri selain daripada tugas mereka menjaga keselamatan masyarakat.

“Saya juga ingin mengucapkan terima kasih kepada pihak Bukit Aman dan IPD Gombak, khususnya ACP Arifin, atas kerjasama yang diberikan dalam menjayakan projek ini,” ujar Yusuf.

Untuk promosi awal bagi tayangan drama Polis Peronda, TV3 pada Khamis mengadakan majlis pelancaran menerusi program bual bicara Malaysia Hari Ini di Sri Pentas, Bandar Utama bersama barisan pelakon yang hadir seperti Shah Iskandar, Raja Afiq, Soffwany Yusoff, Puteri Sarah, Ramona Zamzam, Datuk Yusof Haslam dan Syafiq Yusof.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by tv3malaysia (@tv3malaysia)


Dapatkah pasukan Unit MPV dan URB ini membongkar sindiket jenayah jalanraya yang berleluasa dan menjaga keselamatan komuniti? Nantikan siri Polis Peronda ini bermula 28 Jun ini, setiap Jumaat, jam 10.00 malam hanya di TV3 dan strim episod baharu 24 jam lebih awal melalui Tonton. Layari www.tonton.com.my, muat turun aplikasi Tonton melalui Google Play atau App Store.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Featured Tue, 14 Jun 2022
Hiburan Wed, 19 Feb 2020
Featured Tue, 12 Apr 2022
Trending Sun, 24 Sep 2023
Hiburan Wed, 4 Oct 2023

Penolong Pengurus Eksekutif Hotel Mengaku Tidak Bersalah Atas Dakwaan Cabul Bekas Penyampai Berita Popular

Allahuakbar, nak bekerja pun takut dah sekarang ni macam tu je kena cabul 😭

Trending Sat, 14 Apr 2018

Wah! Ikea Singapura Perkenal Crispy Rendang Chicken. Macam Sedap Je

Berikutan dengan penularan isu tersebut, Ikea Singapura telah memperkenalkan hidangan terbaharu mereka iaitu Rendang Chicken Wings.

Trending Thu, 18 Mar 2021

Zed Zaidi Cadang Artis Diberikan Vaksin Awal, Gunakan Pengaruh Anak Seni Untuk…

Presiden Persatuan Seniman Malaysia (Seniman), Zed Zaidi mendedahkan mereka mendengar banyak keluhan dan menerima banyak aduan daripada anak seni mengenai kekerapan melakukan ujian calitan (swab test) sebelum memulakan sesebuah projek. Pelakon dan kru produksi perlu […]

Featured Sun, 6 Mar 2022
Featured Fri, 27 Aug 2021

Ucap Tahniah Kepada Kabinet Baharu, Tweet Bekas Menteri Agama Buat Ramai Sayu

Bekas Menteri di Jabatan Perdana Menteri (Hal Ehwal Agama), Datuk Dr. Zulkifli Mohamad al-Bakri yakin dengan barisan Kabinet baharu yang diumumkan Perdana Menteri, Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob hari ini. Dalam satu kenyataan di laman […]