Hiburan By: Del14 December 11, 2019 @ 2:00pm

Sharifah Sakinah Gesa Pengguna Lebih Peka Dengan Pemasaran Produk!

Pelakon Sharifah Sakinah terkejut apabila ‘dry shampoo’ yang dibeli dan diguna pakai telah merubah rambutnya menjadi putih, seakan-akan beruban! 

Namun demikian, Sakinah mengatakan dia tidak menyalahkan produk atau pemasaran produk tersebut kerana mengakui ia timbul dari kesilapan diri sendiri yang kurang peka dengan taktik pemasaran.

“Perhatian! Perhatian! Saya kena tipu! Kena con ke?

“Bukan! Kena tipu dengan pemasaran! Rambut saya terus bertukar menjadi warna putih selepas menggunakan ‘dry shampoo’ ini. 

“Malah pembungkusannya cantik dan baunya wangi, jadi saya pun teruja dan terus memberi shampoo tersebut dan sembur atas rambut saya, tak perlu dibasuh katanya. Terus beruban,” tulis Sakinah di dalam kapsyen. 

Tambahnya, pengguna harus lebih peka dan berhati-hati bila membeli produk kerana takut terpedaya dengan strategi pemasaran sesuatu produk. 

“Ini adalah contoh terbaik jangan terpedaya dengan produk dan pemasarannya ye. Saya salahkan diri saya sendiri.

“Jadi para pengguna kena berhati-hati dengan apa yang kamu makan, minum atau pakai di atas kulit ya, jangan beli semata-mata hanya berdasarkan apa yang dikatakannya. Kita harus berfikir dengan lebih teliti,” kata Sakinah lagi. 

Meninjau ke ruangan komen, ada pengikut Sakinah yang berkata pelakon drama rantaian Amira Rose ini tidak tahu cara pemakaian ‘dry shampoo’ yang betul sehinggakan meninggalkan kesan-kesan putih ala beruban di rambutnya. 

Walau bagaimanapun, ada juga netizen yang mengatakan ‘dry shampoo’ bukan topik sebenarnya yang ingin ditimbulkan oleh Sakinah kerana dia sebenarnya sedang bercerita tentang produk ‘overclaimed‘. 

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Events Thu, 6 Jun 2019

#DramaRaya2019 : Terlalu Bengis Punca Anak-Anak ‘Buang’ Bapa Sendiri

Bengis tidak bererti tidak sayangkan anak-anak. Kadang-kadang anak perlu diajar supaya jadi ‘orang’ bila besar nanti. Tak gitu!

Hiburan Wed, 24 Jul 2019

Kenapa Shukri Yahaya Berdendam Dengan Emma Maembong?

Kalau nak tahu jangan lupa temu janji korang jam 10 malam ini okay!

Hiburan Wed, 13 Dec 2017

Perkongsian Aidid Marcello Buat Netizen Sebak.

Siapa Yang Akan Uruskan Jenazah Aku Nanti?” Perkongsian Aidid Marcello Buat Netizen Sebak.

Events Fri, 3 Aug 2018

Sales King TV Kini Di Wow Kan Oleh Ahli Running Man?

CJ WOW SHOP kali ini menyajikan penonton Malaysia dengan Sales King TV iaitu program hiburan aneka ragam serta jualan menerusi siaran langsung di kaca TV anda

Hiburan Sat, 7 Sep 2019

Dituduh Ambil Duit Peminat…Erma Fatima Akhirnya Bersuara

Masya-Allah sejauh itu pandangan anda kepada saya.

Hiburan Thu, 6 Dec 2018

猪年有什么搞作?首要媒体1215约定你

猪年有什么搞作?首要媒体约定你12月15日(星期六)在雪兰莪Paradigm Mall一同见证「2019年新春」推介礼。

Hiburan Sat, 13 Apr 2019

‘Serasi Biar Nampak Ori’- Ini Kriteria Dicari Scha Alyahya Dalam ‘Lagu Cinta Kita’

Pasangan dengan markah terendah akan tersingkir, pemenang yang berjaya akan membawa hadiah wang tunai berjumlah RM 50,000.

Hiburan Fri, 31 May 2019

Kecewa Belum Dapat Bayaran ‘Shooting’, Reza Hasbi Minta Maaf Dengan Anak-Anak

Sampai masa, Abbi akan undur diri untuk kerjaya ini…

| Live TV